Når din bolig skal isoleres, så er der gode muligheder for at træffe bæredygtige valg. Det gælder også, hvis du vælger træfiberisolering.

Hvis du går og overvejer denne type isolering, kan du finde svar på, hvad træfiberisolering er, hvor det bruges og hvad prisen er. 

5/5 - 1 Stemmer

Forstå træfiberisolering på 2 minutter

Træ er generelt et materiale, som er ideelt, når der skal bygges huse. Men rent faktisk så kan træ også bruges, som isoleringsmateriale – og det har en ret så god isoleringsevne.

Træfiberisolering kan effektivt holde på en boligs varme og samtidig holde kulde ude. Det kan både bruges til isolering af et nybyggeri, men også til efterisolering i en ældre bolig. 

Træfiberisolering laves som regel af nåletræ eller løvtræ, og det kan fremstilles på forskellige måder. Det kommer typisk gennem enten en tør proces eller en våd proces. 

architectural restoration and insulation of an old 2021 08 26 15 32 57 utc

Fremstilling af træfiberisolering gennem en våd proces: 

En våd proces bruges typisk, når isoleringen skal placeres i hulrum og lofter, hvor isoleringen indblæses. Man tager træet, findeler det, træfibre skal adskilles og så skal det blødgøres i en proces, som er våd. Til sidst ender man ud med en isolering, som er lys og nærmest ligesom vat. 

Fremstilling af træfiberisolering gennem en tør proces: 

Den tørre proces anvendes som regel, når træet skal bruges til isoleringsmåtter, pudsbar facadeisolering, undertagsisolering eller vindspærreplader. Det kan også bruges, når det indblæses som løsuldsisolering. Når man arbejdet med træet i en tør proces, defibreres det – det giver et grovere resultat, end ved en våd proces. 

Hvad er prisen for træfiberisolering? 

Når du skal have lagt træfiberisolering, så er der forskellige ting, der kan påvirke din pris. Og før du begynder at indhente tilbud, så kan du forberede dig en smule. Jo bedre du er klædt på, før du får din pris, desto bedre stillet kan du være, hvis du vil forhandle om prisen.

For det første vil prisen kunne variere alt efter det firma, du kontakter – og det er helt naturligt. Nogle gange kan arbejdet koste ekstra, alt efter om de går med en bestemt timepris, hvilken erfaring de har, og det resultat de kan levere. 

For det andet kan prisen for træfiberisolering variere alt efter, hvor mange kvadratmeter, der skal lægges isolering på. En ting der typisk går hånd i hånd med kvadratmeterne er også, hvor tykt et lag isolering, der skal lægges – det kan også påvirke din pris. Det er derfor også en fordel, hvis du især har styr på, hvor stort et areal, der skal lægges isolering på – på den måde kan du også få den mest præcise pris som muligt.  

For det tredje kan du også opleve, at nogle giver dig en pris ud fra de timer, de skal bruge på arbejdet. Her er det rart, at du får et ca. estimat på, hvor mange timer opgaven tager, så du stadig får en nøjagtig pris.

Når du kontakter håndværkere til at lave arbejde på din bolig, vil der ofte være mulighed for håndværkerfradrag. Og det kommer dig til gode, da du kan notere det som et fradrag hos SKAT. Husk dog på, at der er bestemte krav til de fakturaer, som håndværkeren giver dig. Det kan du også læse mere om på SKAT.

Hvis vi vender tilbage til prisen på træfiberisolering, så er den bedste måde, du kan finde din specifikke pris på, at du indhenter uforpligtende tilbud. Lad os prøve at se på hvorfor herunder. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på træfiberisolering:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på træfiberisolering. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Indhent et tilbud på træfiberisolering 

Når der skal laves praktisk arbejde i ens bolig, så kan der være behov for professionel hjælp. Det gælder også, når der skal lægges træfiberisolering. Men før du sætter gang i arbejdet, så er det en fordel, at du indhenter forskellige uforpligtende tilbud. Et godt tip er, at du kontakter 3 forskellige firmaer for at forhøre dig omkring prisen. Det kan give et godt udsnit af, hvordan prisniveauet er. 

Når du indhenter et tilbud, så får du en god fornemmelse af, hvor meget du får for pengene. Et andet plus er også, at du kommer i kontakt med forskellige firmaer. Hvad end du ringer eller mailer med dem, så får du hurtigt en fornemmelse af, hvor serviceminded de er. Hvis det er første gang, du skal have lavet isoleringsarbejde, så får du også hurtigt og effektivt en fornemmelse af prisen, når du indhenter tilbud. 

Et tredje plus ved at indhente tilbud er, at du får jeres aftale på skrift. På den måde er der ingen tvivl om, hvad der er aftalt og hvad aftalen indeholder. Det er et plus både på kort sigt og lang sigt. 

mineral wood insulator installation inside wooden 2021 08 29 14 40 53 utc

Hvorfor bruger man træfiberisolering? 

Der er flere gode grunde til at bruge træfiberisolering. En af årsagerne er, at det er et naturligt isoleringsmateriale. Det har et forholdsvist lavt energiforbrug, når det fremstilles, det er også en faktor, du kan være opmærksom på, hvis du vil vælge isolering, som er miljøvenligt.

Træfiberisolering har desuden en isoleringsevne, som er mindst lige så god som andre mere syntetiske alternativer. På den måde kan du også nedsætte din husstands samlede energiforbrug, da din bolig bliver bedre til at udnytte energien, som f.eks. kommer fra opvarmning.

Når din årlige varmeregning skal betales, vil du opleve, at der er penge at spare, når du får isoleret områder af boligen med træfiberisolering. Udover at være god til at isolere, så har træfiberisolering også en bedre støjdæmpende effekt end f.eks. mineraluldsisolering. Som en ekstra egenskab siges det også, at isoleringen kan ånde, da den kan optage fugt og afgive fugt.  

For at opsummere så får du en miljøvenlig isolering, som har en god isoleringsevne og samtidig til en pris, som er fornuftig og ofte billigere end andre isoleringstyper. Der er derfor ikke noget at sige til, at træfiberisolering er et populært valg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
pexels photo 731082
Læs mere

Energimærke – hvad er det?

Et energimærke er en lidt udefinerbar størrelse, der sammen med mange andre fagudtryk dukker op under en bolighandel.…