Der findes mange forskellige isoleringstyper, når det kommer til en bolig – facade isolering er en af dem.
Og får du lavet arbejdet korrekt og af dygtige håndværkere, så kan du hvert år spare penge på din varmeregning. Men hvad er facade isolering helt præcist, og hvad er prisen for det? Det skal vi prøve at se på.
Generelt om facadeisolering
Når der bygges nye boliger i dag, så er der et stort fokus på, hvordan man kan få så god en energieffektivitet som muligt. Det vil sige; hvordan kan huse bedst muligt udnytte den energi, som leveres til boligen?
For at komme godt fra start, så skal enhver bolig have en god isolering. Det er primært noget, du skal være opmærksom på, hvis du bor i et ældre hus fra 1970’erne og tilbage.
Dengang var der ikke samme fokus på energieffektivitet, som der er i dag, og det kan du måske mærke på din høje varmeregning. Hvis du derfor gerne vil lave en investering i din bolig, så du samtidig også sparer penge på varmeregningen, så er facade isolering en mulighed.
Det ligger måske i ordet, men facade isolering er isolering af boligens ydervægge. Der er ikke kun én måde, det kan gøres på, men hele 3 forskellige måder. F
orskellen mellem de tre ligger blandt andet i, hvor isoleringen bliver lagt, og så er der også forskel i den pris, du i sidste ende skal betale for isoleringen. Men lad os prøve at kigge på de forskellige typer af facade isolering, der findes.

Hvilke typer af facade isolering er der?
Udvendig facade isolering
Den første måde der kan laves facade isolering på, er en udvendig facade isolering. Her er håndværkeren inde og placere isoleringen på din boligs ydermur. Det en metode, som er ekstra anvendt ved ældre boliger, som har ydermure, der er massive.
Facade isolering kan også bruges på huse, hvor der ikke kan laves hulmursisolering; en isolering hvor man isolerer i det mellemrum, som er mellem ydervæggen og indervæggen.
Udvendig facade isolering kan også bruges, hvis du har en relativ ny bolig, hvor isoleringen af ydervæggene er dårlig. Det kan være, hvis materialet er af beton, gasbeton eller tegl.
Der er omvendt situationer, hvor det ikke er ideelt, at du vælger udvendig facadeisolering. Hvis din bolig har en charmerende facade, du gerne vil bevare, så er en udvendig facade isolering ikke løsningen – isoleringen kommer nemlig til at ændre udseendet af boligen, da det bogstavelig talt placeres på ydersiden af muren.
Du skal derfor have i mente, at selvom en udvendig facade isolering kan gøre meget godt for din bolig, så ændrer det også ved boligens udseende.
Indvendig facade isolering
Ved indvendig facade isolering placeres isoleringen på den indvendige side af ydervæggen. Her skal du være opmærksom på, at isoleringen kan komme til at gøre rummene mindre, til forskel fra udvendig facade isolering.
Økonomisk set kan det være en mere overskuelig opgave, hvis du kaster sig ud i indvendig facade isolering. Her kan håndværkerne nemlig isolere rum til rum. Det er derfor også et projekt, som kan strække sig over længere tid, hvis du skal nå at spare flere penge op.
Hulmursisolering
Den tredje type facade isolering, du kan få lavet, er hulmursisolering. Ved hulmursisolering arbejdes der i det hulrum, som findes mellem væggens yderside og inderside. I dette rum kan håndværkere indblæse isolering.
Det en metode, som ikke ændrer noget ved husets udseende – hverken indvendigt eller udvendigt. Hvis der ikke er nok plads til, at der kan arbejdes med isolering i hulmuren, så vælger mange løsningen med udvendig facade isolering.
Hvad koster facade isolering?
Alt efter hvilken facade isolering, du skal have, så vil prisen også variere. Det kan dog være rart at have en fornemmelse af prisen, før du begynder at kontakte forskellige firmaer. Det gør nemlig ikke noget, at du er lidt ekstra forberedt på, hvilke priser du kan forvente.
Grundlæggende vil du opleve, at udvendig facade isolering vil være en dyrere løsning end både indvendig facade isolering og hulmursisolering. Men lad os starte med at kigge på den udvendige isolering.
Der kan bruges forskellige metoder, når håndværkerne skal isolere boligens ydre. Hvis de anvender isoleringsmåtter, så kan du forvente, at prisen ligger omkring 2.200 kr./kvadratmeter.
Her vil prisen typisk inkludere både materialer, arbejdsløn osv. Bruges der derimod facadebeklædning, isolering og et træskelet, så kan prisen være billigere. Arbejdet kan ligge fra 1.200 kr./kvadratmeter og op til 2.300 kr./kvadratmeter.
Selvom du kan bruge disse tal som en ca. pris, du kan gå ud fra, så er der en endnu smartere måde, du kan undersøge priser på; det er ved at indhente uforpligtende tilbud.

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på facadeisolering. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!
Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
Indhent tilbud på din facade isolerings pris
Hver gang du skal hyre håndværkere, så ved du måske også, at det kan blive en dyr fornøjelse. Derfor er det en rigtig god idé, at du kender til prisen for arbejdet på forhånd. For at få så retvisende en pris som muligt, så kontakt gerne forskellige firmaer, som du kunne tænke dig at bruge.
Før du kaster dig ud i processen med at indhente tilbud, så er det en fordel, hvis du har en fornemmelse af den type isolering, der skal laves. Det giver dig nemlig en mulighed for at regne på, hvor mange kvadratmeter, som håndværkeren skal arbejde med at isolere.
Det er omvendt ikke et must, og der er ingen grund til bekymring, hvis du ikke ved det. Læser du videre herunder, så kan du blive hjulpet godt på vej. Der er nemlig flere gode grunde til, at du skal indhente tilbud på facade isolering.
Gode grunde til at indhente priser på facade isolering
For det første så kan en håndværker hjælpe med at spore dig ind på, hvilken type facade isolering, du skal have. Hvis man ikke selv har håndværkserfaring, så kan det være svært at vurdere, om der skal vælges den ene type facade isolering frem for den anden.
Heldigvis har en håndværker præcis den viden, du søger. Du kan derfor også få en fornemmelse af, hvor gode de er til at rådgive og vejlede dig – for du skal selvfølgelig have en løsning, der passer bedst muligt til dit hus og dit budget.
For det andet så kan en håndværker hjælpe med at vurdere, hvor stor en besparelse du kan få, alt efter den facadeisolering du vælger. Tallene du får, kan også være vigtige for det valg, du tager.
For det tredje så kan du få en konkret pris på, hvad facade isolering vil koste for din bolig. Du vil måske opleve, hvordan du får en pris per kvadratmeter, som du kan forholde dig til. Det kan dog også være rart at vide den samlede pris, når der er taget højde for de arbejdstimer, materialer m.m., som håndværkerne skal bruge.
Det er især dette tredje punkt, som er rart at have på skrift. Det opridser nemlig den aftale, som du kan forvente af firmaet. Generelt så er det en god idé at få en aftale på skrift, når der skal laves arbejde på din bolig – på den måde er der ingen tvivl om, hvilken aftale der er indgået, og du kan altid referere tilbage til den, hvis der skulle opstå udfordringer.
For det fjerde står du nu med den fordel, at du kan følge de tre punkter herover hos 1-2 andre firmaer. På den måde kan du få 3 tilbud på facade isolering, som du kan sammenligne. Det giver dig god mulighed for at gå med det firma, som du tænker er det bedste match.