Hvis du har hørt om hulmursisolering, så ved du måske også, at det er en måde, du kan isolere din bolig på. For at være helt præcis, så indblæses isolering ind i det hulrum, som er mellem facadens ydervæg og indervæg.

Noget af det materiale, som kan blæses ind, er papirisolering, og det kan bl.a. bruges ved hulmursisolering – men hvad er papirisolering helt præcist? Hvorfor bruges papirisolering? Og hvad koster papirisolering? Det får du svarene på herunder. 

5/5 - 1 Stemmer

Forstå papirisolering hurtigt

Når der bruges papirisolering, har man en isoleringstype, hvor der bruges aviser. Aviserne findeler man til mindre flager eller alternativt til granulat.

På den måde kan isoleringen f.eks. også indblæses i muren, når der laves hulmursisolering. Men måske tænker du, om ikke papirisolering er ekstra brændbart? Svaret er jo, derfor skal aviserne også behandles med kemikalier.

Her kan der blandt andet bruges både borsyre, aluminiumhydroxid og borax. Udover at disse kemikalier mindsker papirisoleringens brændbarhed, så kan det gavne isoleringen på flere måder.

For det første hjælper det med, at der ikke kan komme svamp eller lignende i isoleringen – det kan nemlig føre til, at papirisoleringen langsomt rådner. For det andet så er kemikalierne med til at udtørre papiret, og det er man interesseret i, da det kan holde mår og rotter væk. 

Alt afhængigt af firmaet du kontakter, så kan du opleve, at papirisoleringen er behandlet forskelligt. 

Det kan måske være svært selv at vurdere, om du skal vælge det ene eller andet materiale, når din bolig skal isoleres. Derfor kan du også blive hjulpet en smule på vej her. Lad os se nærmere på, hvorfor der bruges papirisolering, og de fordele der følger med.  

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på papirisolering:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på papirisolering. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvorfor bruger man papirisolering? 

Papirisolering er et materiale, som har været brugt i Danmark siden 1990’erne. I lande som USA har det været populært i mere end 100 år – og det er ikke uden grund. Papirisolering er et forholdsvist billigt isoleringsmateriale – det er også viden, du kan få fra det firma, som skal hjælpe med din isolering. 

For at svare på spørgsmålet omkring, hvorfor man bruger papirisolering, så lad os se på de fordele og ulemper, som er forbundet med denne isolering. 

Fordele ved at bruge papirisolering

  1. En af grundene til at bruge papirisolering er, at det for det første er velegnet til forskellige typer byggeri. Det skyldes blandt andet, at papiret findeles i mindre stykker, så det nemt kan blæses ud, hvor der skal isoleres.

    Papirisolering kan bruges, når der skal isoleres konstruktioner som hulmure, etageadskillelser eller skråvægge, som er lukkede.  Papirisolering kan bruges mange forskellige steder, og har både gode isoleringsegenskaber, når der skal isoleres i nybyggeri men også ved efterisolering. Og netop isoleringsegenskaberne leder os frem til næste punkt. 
  2. For det andet så er papirisolering effektivt til at isolere. Det er med til at, du kan undgå kuldebroer. En kuldebro er et område i din bolig, hvor varmen lettere kan slippe ud, da isoleringen er dårlig – derfor kan det også virke som om, at det trækker fra området. Med papirisolering kan din bolig bedre holde på varmen. Det betyder, at du får en sundere bolig, som er en fordel både for din varmeregning og for komforten i huset. 
  3. For det tredje kan papirisolering varmeisolere din bolig mindst lige så effektivt, som andre typer isolering. Det er en fordel, da papirisolering generelt belaster miljøet mindre, når det produceres – i hvert fald sammenlignet med andre materialer. 
  4. For det fjerde kan papirisolering give en god lydisolering, og rent faktisk klarer den opgaven bedre, end når der anvendes mineral- eller glasuld. 
  5. For det femte så er prisen også en faktor, der tæller for at vælge papirisolering. Det skal vi også se mere på lige om lidt. 
  6. For det sjette så er behandlingen, der bruges til isoleringen med til at holde skadedyr væk fra isoleringen. 

Ulemper ved at bruge papirisolering

Nu hvor der er opridset en del fordele ved papirisolering, hvad er så nogle af ulemperne? 

  1. For det første så kan papirisolering falde lidt sammen, når det indblæses. Du skal derfor forvente, at der skal lægges et lidt tykkere lag isolering på, end du måske ønsker. 
  2. For det andet skal man være opmærksom på de kemikalier, som er tilsat isoleringen. Kemikalierne har til formål at gøre brandrisikoen mindre, men de kan samtidig være skadelige at arbejde med. Og det skal du være opmærksom på, hvis du selv kaster dig ud i at lægge isoleringen. 

Hvis du selv ønsker at klare isoleringsarbejdet, så er det ikke helt lige til, når papiret er granuleret. Det kan være rigtig svært selv at styre. Derfor er det klart en fordel, at du hyrer hjælp til arbejdet. 

Hvad er prisen for papirisolering? 

Måske kender du alt for godt til, at det kan være dyrt, når der skal hyres professionel hjælp til hjemmet. Derfor er det også en fordel, at du har undersøgt priserne på forhånd. 

Som udgangspunkt skal du nok forvente, at prisen vil variere alt efter, hvor isoleringen skal lægges. Skal isoleringen f.eks. bruges til hulmursisoleringen vil den være anderledes, end hvis den lægges løst på loftet, ved etageadskillelse og skrålofter eller skillevægge ved injicering. 

Prisen for papirisolering vil også kunne variere alt efter, hvor meget der skal lægges, og hvor tykt et lag, du skal have. Men til din fordel så er der ofte besparelser at finde, jo større et areal og lag, der skal isoleres. 

For at få en fornemmelse af prisen, så kan du se nogle eksempler herunder. Lad os tage udgangspunkt i, at du skal have lagt 100 mm papirisolering på et areal, der svarer til 100 kvadratmeter. 

  • Prisen for papirisolering i hulmur vil ca. være: 98 kr. for 100 m2 og med et lag på 100 mm. 
  • Prisen for papirisolering løst på loft vil ca. være: 55 kr. for 100 m2 og med et lag på 100 mm. 
  • Prisen for papirisolering ved etageadskillelse og skrålofter vil ca. være: 89 kr. for 100 m2 og med et lag på 100 mm. 
  • Prisen for papirisolering ved skillevægge ved injicering vil ca. være: 89 kr. for 100 m2 og med et lag på 100 mm. 
  • Prisen for papirisolering ved lette ydervægge ved injicering vil ca. være: 85 kr. for 100 m2 og med et lag på 100 mm. 

Find din papirisolerings pris

Når du skal finde din pris for papirisolering, så er der flere måder, du kan gøre det på. Du kan altid undersøge de priser, som er angivet på firmaernes hjemmeside. Alternativt så kan du indhente et uforpligtende tilbud fra forskellige firmaer på papirisolering. På den måde kan du se, hvordan forskellige firmaer kan løse opgaven med papirisolering i dit hjem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 7 =

Artikler du måske vil synes om