Rotter kan være en virkelig frustrerende omgang, hvad end du er husejer, har købt hus med rotter eller sågar bor til leje et sted med rotter.

Rottebekæmpelse skal dog tages seriøst. Har du rotter i hjemmet, så kan du her i artiklen læse mere omkring hvordan du skal forholde dig!

3.7/5 - 3 Stemmer

Hvordan skal du forholde dig?

Opdager du, at du har rotter i hjemmet, så skal du ikke tage kampen op mod rotterne selv.

Hvad end du har rotter på ejendom eller i din lejlighed, så skal kampen tages op af kommunen. Bekæmpelsen af rotter skal foretages af autoriserede rottebekæmpere, som har forstand på emnet.

Du skal derfor få anmeldt rotterne til kommunen hurtigst muligt.

Anmeld rotter på borger.dk

cropped view of exterminator standing near rats in 2021 09 22 00 47 23 utc

Hvad kan du gøre nu og fremadrettet?

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke går i panik, da dette ikke hjælper på hverken dig selv eller dit nuværende problem.

Rotter angriber ikke mennesker, men kan finde på at bide, hvis de ikke kan komme væk fra dig. Vær derfor opmærksom på, at du ikke presser rotten til at forsvare sig. Det er bedre at lade den stikke af og lade en professionel tage sig af den.

Når rotterne er anmeldt, kommer der en professionel rottebekæmper hurtigst muligt, og der vil ikke gå lang tid, før rotterne er væk.

Fremadrettet skal du holde din ejendom ren og rottesikre denne, så det samme problem ikke opstår endnu en gang. Dette gælder alle typer af grundejere.

Hvordan ved du at du har rotter?

Du vil være opmærksom på, at du har rotter fra den skarpe og ubehagelige lugt, som de bringer med sig.

Rotter er væsentlig større end mus, så ser du en rotte vil du ikke være i tvivl om, at der ikke er tale om en mus.

Har du ikke set rotten, så vil du, grundet størrelsesforskellen, kunne kende forskel på de fodspor eller ekskrementer, som dyrene efterlader sig.

Priser på rottebekæmpelse

Der kan ikke gives en som sådan rottebekæmpelse pris, da det for den enkelte dansker betales igennem skatter. Disse skatter kunne enten være kommuneskatten eller ejendomskatten.

Du kan derfor roligt anmelde rotterne til kommunen, da der ikke vil blive opkrævet ekstra fra dig som borger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om