Der er mange smukke træbeklædninger, du kan vælge til boligens facade. Med cedertræ får du et materiale, som er blevet mere og mere populært; og det er der flere grunde til.

Cedertræ har en god egenskab til at modstå svamp og råd, da det er et hårdført materiale. Derfor er det ideelt til din facade, hvis du vil have en beklædning af smukt træ. I dette indlæg kan du læse mere omkring hvad det er, hvordan det monteres, hvad du skal være opmærksom på og hvorfor du skal vælge dette.

3.6/5 - 18 Stemmer

Cedertræ forklaret

Selvom du måske ved første øjekast tænker, at cedertræ til facader er lavet af ceder, så er det ikke helt sådan. Cedertræ kommer egentlig af træsorten kæmpethuja, men har fået navnet cedertræ, da træet oprindeligt hedder; Western Red Ceder, og gror i det nordvestlige Amerika. Det er også primært her, meget at træet eksporteres fra. 

Der er flere gode grunde til, at du skal overveje cedertræ, hvis din facade skal have ny beklædning. Lad os prøve at se på, hvorfor du skal vælge denne træbeklædning til facaden. 

Derfor skal du vælge cedertræ til facaden

Fra naturens side har cedertræ en rød glød over sig, som gradvist vil ændre sig. Med tiden vil træet få en lys sølvfarve, i takt med at træet bliver udsat for forskellige vind- og vejrforhold. Træet kan derfor give en smuk finish til din bolig, som kun bliver smukkere med tiden. 

Det er dog ikke kun cedertræets udseende, der gør, at du skal vælge det. Træet har en holdbarhed, som giver det ekstra gode egenskaber som facadebeklædning. Fra naturens side indeholder træet forskellige giftstoffer, som kan holde svampeangreb væk.

Det betyder, at du får cedertræ til facaden, som er modstandsdygtigt over for det skiftende vejr, vi har i Danmark. Og det er vel og mærke uden, at træet overhovedet har fået en behandling, såsom imprægnering.

Du kan derfor også forvente, at en facadebeklædning med cedertræ kan holde i op til 50 år og med minimalt behov for vedligeholdelse. Det er selvfølgelig stadig en fordel, at du løbende holder øje med standen af træet. 

En anden god grund til at vælge cedertræ til facaden er, at det er et let materiale. Og det bliver en fordel, hvis du selv vil give dig i kast med at skære træet til eller arbejde med det. Spørgsmålet er selvfølgelig bare; kan du selv give dig i kast med at montere cedertræ? 

Screenshot 20211026 150731 Instagram
Foto: hoklandermom

Hvad er prisen for cedertræ? 

Selvom cedertræ ikke er noget af det dyreste materiale, som findes på markedet, så kan prisen alligevel hurtigt løbe op. Du skal forvente, at prisen per kvadratmeter er omkring 400-500 kr.

Hvis du beslutter dig for at hyre professionel hjælp, så vil prisen være en anden. Her tages der også højde for den arbejdstid, de bruger, og det resultat som de kan levere. 

Hvis du vil være sikker på, at du får den bedste pris, så start gerne med at indhente tilbud. Du kan kontakte 3 forskellige firmaer og vende opgaven med dem. Det giver dig den bedste måde at få en konkret pris på, og du får samtidig mulighed for at snakke med de fagpersoner, som måske skal hjælpe dig. 


Få 3 gratis tilbud på facadebeklædning i cedertræ

Vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, har sammensat en model til dig, som gør det muligt at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på facade beklædt i cedertræ.

Brug 1 minut på at se videoen om hvordan det fungerer:

Sådan fungerer konceptet

5 årsager til at vælge 3byggetilbud:

  • Kendskab til lokale håndværkere
  • Mulighed for store besparelser
  • Servicen tager ~ 3-5 minutter
  • Det er gratis & uforpligtende
  • Du sikres af enterprisegaranti

Enterprisegaranti: Hvad er det?

Enterprisegaranti er 3byggetilbud.dk sikkerhed til dig. Det sikrer dig op til 35.000 kr. de næste 5 år, hvis du skulle være ude for fejl eller mangler på håndværket.

3byggetilbud trustpilot score
Vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk Trustpilot score

Screenshot 20211026 150722 Instagram 1
Foto: hoklandermom

Kan du selv montere cedertræ? 

Hvis du overvejer, om du selv skal montere cedertræ på din facade, så er der god grund til at læse op på, hvordan du gør. Eller alternativt høre en professionel ad, før du giver dig i kast med facadebeklædningen.

Det gælder især, hvis du bygger nyt eller du selv vil skifte en eksisterende facadebeklædning. Facadebeklædningen skal nemlig ses som den kappe eller den overflade, som skal beskytte facaden mod vand, sne m.m. 

Hvis du vil montere cedertræ ovenpå en eksisterende facade, så er kravene ikke helt de samme, som til en ny facade. Men – du skal stadig være opmærksom på, at du ikke kommer til at spærre fugten inde. Det er vigtigt, at der er tilpas plads til ventilation, så træet kan tørre. Det betyder også, at cedertræet skal monteres på en bestemt måde, så det kan være en smule fleksibelt. 

Hvis du selv vil montere cedertræ, så husk på, at du først skal lave et skelet af lægter. Det vil sige, at du lavet et skelet, hvor du kan montere cedertræet ovenpå. Hvis du ønsker, at træet skal placeres vandret, så skal du lave et skelet, der er lodret. Og ønsker du omvendt at cedertræet skal stå lodret, så skal skelettet være vandret. 

En anden ting der også er vigtigt er, at du bruger de rette skruer til cedertræ. Cedertræ er relativt surt, og derfor skal du kun bruge rustfrie søm og skruer. Alternativet er, at jernet fra skruerne eller sømmene langsomt nedbrydes og får misfarvninger. 

Du skal også gerne være opmærksom på, at træet relativt nemt kan flække, når du monterer det. For at undgå det kan du skrue for, før du sætter træet op. 

Som du måske kan fornemme, så er der flere ting, du skal have godt styr på, når cedertræ skal på din facade. I hvert fald hvis du vil opnå en vedligeholdelsesfri facade, som kan holde sig pæn i mange år frem. Ellers er det alternativt en idé at hyre professionel hjælp. 

Derfor skal du bruge en professionel

Hvis du vælger at bruge en professionel, kan du også forvente, at personen har den erfaring og ekspertise, som kan give dig et smukt resultat. Du skal hverken selv bruge tid og sved på at montere facadebeklædningen, og du skal ikke stå for indkøb af materialer. 

Da facaden er noget af det første, der ses på en bolig, så er det værd at hyre hjælp udefra. Med den rette person kan arbejdet og din investering holde sig i mange år frem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om