Lecablokke er noget, du helt sikkert vil støde på, hvis du skal starte et byggeprojekt. Lecablokke har gode isolerende egenskaber, og bruges tit til fundamenter og vægge.

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan de bruges og hvordan du finder den bedste pris, så læs med videre. 

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er lecablokke? 

Lecablokke finder du i mange forskellige varianter og former, alt efter hvordan de skal bruges. Det er blokke i beton tilsat letklinker. Lecablokke er derfor væsentligt lettere, end når der f.eks. bruges fundablokke til fundamenter, da de er lavet af ren beton. På trods af den lette vægt, så har de stadig en utrolig styrke, når de skal bruges i et byggeprojekt. 

En anden fordel ved at bruge lecablokke er, at materialet er uorganisk – du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt der kan opstå råd, svamp eller angreb fra insekter. 

Lecablokke har mange små hulrum – og det er en fordel, da det bl.a. giver blokkene gode egenskaber, når det kommer til varmeisolering. Og så er de frostsikre. Lad os derfor også prøve at se på, hvor man kan bruge disse blokke henne. 

Hvor kan man bruge lecablokke? 

Hvis du står med et byggeprojekt, såsom kældervægge, ydervægge, skillevægge, støttemure eller opbygning af et fundament, så er lecablokke et ideelt match. Der er derfor ikke noget at sige til, at lecablokke vælges til byggeprojekter. Lecablokke kan nemlig give den styrke, der skal til, når andre konstruktioner skal hvile ovenpå dem. 

Da blokkene har isolerende egenskaber, betyder det også, at væggene kan opbygges af dem. 

Lecablokke er samtidig relativt nemme at arbejde med – det gælder både for professionelle, som skal bruge dem og for dem, som vil kaste sig ud i et gør-det-selv-projekt. For det første gør den lette vægt det nemmere at arbejde med lecablokkene. For det andet kan blokkene skæres til, hvis du har adgang til en blokstensklipper.

For det tredje så findes der mange forskellige typer af lecablokke. Lad os prøve at se på, hvilke der findes, og hvornår du kan bruge de forskellige typer. 

4 typer af lecablokke

Leca murblokke (D600)

Denne type lecablok er den mest valgte. Den kan bruges til både vægge og fundamenter – især hvis det er et projekt i kælderen, du skal lave. Det kan også anbefales, at den kombineres med leca termoblokke – især hvis gulvene er isolerede. 

Leca termoblokke

Termoblokken består af flamingo i midten, og med en inder- og yderside som begge er af leca. Fordelen ved at bruge denne termoblok er, at du kan undgå de famøse kuldebroer, hvor kulden udefra let føres ind i din bolig.

Flamingoen fungerer nemlig som et ekstra isolerende element i lecablokken. Vælg derfor gerne denne type blok, når du skal have en løsning med ekstra god isolering. 

Leca rilleblokke

Hvis du står med et byggeprojekt, hvor belastningen vil være stor, så er denne leca rilleblok ideel. Rillerne i blokkene gør plads til, at der kan lægges armering i. Det er en metode, du kan bruge, hvis du vil sikre dig, at en væg eller et fundament får ekstra høj styrke. Af den grund er rilleblokkene også det foretrukne valg, når der skal laves kældervægge.

Leca flexhjørne

Denne type lecablok er utrolig praktisk, når du kommer til et fundaments hjørne. Den er nemlig skabt til at hjælpe dig med at opbygge hjørnerne eller kanterne. 

Find den bedste pris for lecablokke

Der er alle gode grunde til at researche prisen for lecablokke, uanset om du hyrer hjælp eller ej. Du kan nemlig være heldig at spare penge, hvis du sætter tid af til at undersøge markedet. Lad os starte med hvordan du finder de bedste priser på lecablokke, når du selv skal arbejde med dem. 

Prisen ved dit gør-det-selv-projekt

Som du læste herover, så findes der forskellige blokke – og du skal også forvente, at de kan have varierende priser. Men lad os tage udgangspunkt i de mest populære – nemlig leca murblokkene. Så har du noget konkret at gå efter. 

3 forskellige firmaer med forskellige priser

Lecablokke fås i mange forskellige størrelser, og nogle af priserne og størrelserne på markedet er. Det er derfor vigtigt at tjekke før start.

Firma nummer 1
Størrelse i CMPris pr. stk
10 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm9,07 kr.
12 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm12,69 kr.
15 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm13,65 kr.
19 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm16,96 kr.
23 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm20,32 kr.
29 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm26,29 kr.
Firma nummer 2
Størrelse i CMPris pr. stk
10 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm10,75 kr.
15 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm17,00 kr.
19 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm20,00 kr.
23 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm25,00 kr.
29 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm33,00 kr.
Firma nummer 3
Størrelse i CMPris pr. stk
10 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm11,75 kr.
12 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm13,13 kr.
15 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm17,86 kr.
19 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm22,46 kr.
23 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm27,29 kr.
29 (B) x 19 (H) x 49 (L) cm34,70 kr.

Som du også kan se her, så vil priserne altid variere alt efter, hvor du køber dine lecablokke henne. Derfor kan det godt svare sig at sammenligne de muligheder, du har – især hvis du skal købe stort ind.

Du kan også være heldig at finde firmaer, som tilbyder prismatch. Det vil sige, at finder du en anden pris, som er billigere end deres lecablokke, så matcher de prisen. Det kræver som regel bare, at du har dokumentation på den pris, du har fundet. 

Prisen når du hyrer professionel hjælp 

Hvis du helst vil undgå at arbejde med lecablokke, så kan du også hyre professionel hjælp. Det er en god måde, du kan spare tid og energi på at finde ud af, hvordan arbejdet skal udføres. Og så kan du også være helt sikker på, at du kommer bedst muligt i mål med det fundament eller de vægge, som du skal have lavet. 

Når du vil hyre hjælp, vil du opleve, at prisen ikke altid står på deres hjemmeside – men det er kun til din fordel. For begynd gerne at indhente tilbud fra 3 forskellige firmaer. På den måde kan du også sammenligne, hvordan forskellige firmaer kan løse opgaven for dig. Du kan naturligvis altid gå med den pris, som passer bedst ind i dit budget.

Alternativt kan du vælge ud fra, hvor du mener, du får den bedste service og vejledning. Det kan nemlig også være af stor betydning – det kan nemlig give en fornemmelse af, at du er i gode hænder, når du skal betale for professionel hjælp. 

Hvis du elsker at få et godt tilbud og prutte om prisen, så kan du også fremlægge den bedste pris hos det firma, som du foretrækker at hyre til opgaven. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om