I dette indklg guider vi dig igennem alt du skal vide før du skal lægge linoleumsgulv.

I vores guide fremhæver vi de fordele, der er ved at vælge et linoleumsgulv frem for andre gulvtyper. Vi kommer ind på, hvordan du selv kan lægge et linoleumsgulv, og hvad det vil koste i alt. 

3.3/5 - 3 Stemmer

Derfor skal du vælge linoleumsgulv

Hvis du står og skal have lagt nyt gulv i din bolig, er der flere muligheder at vælge imellem. Er du kræsen med dit gulv, og leder du efter noget med en unik karakter, hvor der er høj komfort for fødderne, god slidstyrke og et gulv der er nemt at vedligeholde, så er det oplagt at vælge et linoleumsgulv.

Miljøvenligt

Linoleum er et materiale, der er baseret på 100 % naturstoffer. Det vil sige, at det består primært at linolie og derudover harpiks, kalk, kork, sten og træmel. Linoleum ser vi også typisk som belægning på stole og borde eller ved grafiske tryk.

Der er flere fordele ved at vælge et linoleumsgulv frem for en af de andre gulvtyper. Et linoleumsgulv er et af de mest populære gulve i Danmark og generelt i Norden.

Det er en ideel løsning for dig, som går op i kvalitet og gerne vil investere i miljøvenlige løsninger. Faktisk er linoleumsgulve også den mest miljøvenlige løsning, når du skal have lagt gulve i hjemmet.

sparetip
 
Hent en bedre pris på linoleumsgulv pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af linoleumsgulvet.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Stort udvalg af flere mønstre og farver

Der har været stor udvikling på markedet for linoleumsgulve, hvorfor du også finder et stort udvalg af flere forskellige designs, mønstre og farver. Der er dermed stor chance for at finde det rette match i forhold til husets stil og din egen smag. 

En anden stor fordel ved at vælge linoleumsgulve er, at det er lyddæmpende, samtidig med at gulvene er bløde. Du vil derfor opleve, at linoleumsgulve indebærer en høj komfort for dine fødder, når du går rundt på gulvet. 

Slidstærkt og modstandsdygtigt

En af de helt store fordele ved at investere i linoleumsgulve er, at det et slidstærkt materiale, som let kan rengøres. Hvis du derfor oplever, at spilde noget kaffe, vin eller andet farvet væske på et linoleumsgulv, vil du med en fugtig klud kunne fjerne væsken igen.

Det er vel og mærke uden, at der vil komme pletter eller skader på dit linoleumsgulv. Du skal dog være opmærksom på, at der er tørret godt op, så der ikke ligger fugtig væske på linoleumsgulvet i længere tid. 

Holder på varmen

Linoleumsgulve er, udover at være rare for fødderne, gode til at holde på varmen. Du undgår derfor at gå rundt på kolde brædder med et gulv, der stemmer overens med rumtemperaturen. 

Linoleumsgulve er et miljørigtigt valg

Miljøvenlighed er noget vi i Danmark er begyndt at vægte højere og højere. Er du derfor også en af dem, der ønsker at investere i miljørigtige løsninger til dit hjem, så er linoleumsgulve det helt ideelle valg. Du kan vælge linoleumsgulve, der er svanemærkede og som er blevet produceret fra fabrikker, der kører på 100 % grøn energi. 

Kan du selv lægge et linoleumsgulv?

I dag kan du finde linoleumsgulve, der er enkle og nemme at montere selv. Du behøver derfor ikke hyre en fagmand til opgaven, hvis du har den nødvendige viden til at arbejde med linoleumsgulve.

Du kan i stedet for lim og ventetid købe linoleumsgulve, der er klar til brug, så snart du har lagt det i det aktuelle rum. Han kan du skære gulvet til, så det passer med lister, hjørner og kanter, der måtte være i rummet. 

Det er klart en fordel at have målt op på forhånd, så du ved, hvad du skal bruge i længden og bredden. Der kan være forskel på rummene, hvorfor det er en fordel at have alle målene ved dig, når du skal købe nye linoleumsgulve.

OBS: Vær opmærksom på at linoleumsgulve ikke er gode i fugtige rum som f.eks. et badeværelse. 

Hvad koster et linoleumsgulv?

Prisen på et linoleumsgulv afhænger først og fremmest af den variant, som du vælger til din bolig. Der findes i dag et hav af designs med nye mønstre og farver, så der er noget for enhver smag. Her kan du vælge et linoleumsgulv, som ligner et trægulv eller et betongulv på en prik. Fordelen er, at du får en langt bedre komfort for dine fødder, og det kræver ingen vedligeholdelse. 

Vi anbefaler derfor, at du undersøger markedet og prisen hos din lokale gulvmand eller på forskellige hjemmesider. Dermed har du et overblik over dine muligheder, og hvilket prisniveau du kan forvente for de designs, som passer til din smag. 

Hvis du vælger at hyre en professionel fagmand til at lægge dit linoleumsgulv, kan det bedst svare sig at indhente flere tilbud på opgaven. Der kan være udsving i prisen fra den ene gulvmand til den anden. Det afhænger oftest af, hvad den enkelte fagmand vurderer, at det vil tage af tid, og hvilken garanti de kan tilbyde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om