Hvis du står med et byggeprojekt, kan der være store chancer for, at du skal bruge beton. Måske skal der støbes et nyt fundamentet, så du endelig får lavet den carport eller terrasse, du har drømt om.

Hvis du ikke allerede har hørt om flydebeton, og hvorfor du skal bruge det til fundamentet, så læs endelig videre. 

5/5 - 3 Stemmer

Generelt omkring flydebeton

Flydebeton, også kendt som vibreringsfri beton, er blevet meget populært, når der skal laves betonarbejde. Flydebeton skiller sig ud fra almindelig beton, da den har gode flydeegenskaber.

Det betyder også, at flydebeton kan være lettere at udstøbe end andre typer beton. Beton kan både bruges, når der skal støbes fundamenter og gulve, men kan også bruges til støbning af vægge. 

Der er flere gode grunde til at vælge flydebeton. Lad os prøve at se på noget af det, der taler for flydebeton herunder.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på flydebeton:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på flydebeton. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Derfor skal du bruge flydebeton

Før vi dykker ned i, hvorfor du skal bruge flydebeton, så lad os se på, hvor det oftest bruges. Det kan måske gøre det nemmere at forstå de fordele, som er ved netop flydebeton. 

Beton er et materiale, som ofte bruges, når der skal støbes fundamenter. Det vil sige, det kan bruges til den del af et hus, carport eller garage, som bærer vægten.

Et solidt og stærkt fundament er utrolig vigtigt i byggeprojekter, da det kan sikre, at en bygning står stabilt og kan holde til vægten, som belaster fundamentet.

Derfor vælger mange også beton. Betonen er med til at give et underlag, som er stærkt nok til at bære høj vægt – som der f.eks. er fra et hus. 

Lad os nu prøve at se på, hvorfor du skal vælge flydebeton til dit byggeprojekt. 

Hurtigere støbning

Der er gode muligheder for, at støbearbejdet kan gå hurtigere, når du vælger flydebeton. I og med at betonen er flydende, så vil det være nemmere at lægge og afrette. Da flydebeton samtidig er vibreringsfri, så sparer du også tid på den efterbehandling, der er. 

Alt i alt kan du hurtigere komme i mål med dit byggeprojekt, når du vælger flydebeton.

Bedre arbejdsstilling

Når der arbejdes med traditionel beton, så skal betonen altid vibreres med en mekanisk stavvibrator. Det gør man, så luft kan fjernes fra betonen, så betonen ikke svækkes.

Det lyder måske umiddelbart fint – men du kan hurtigt få en dårlig arbejdsstilling. For at vende tilbage til flydebeton, så kan du undgå dårlige arbejdsstillinger. En fordel ved flydebeton er som sagt, at det er vibrationsfrit.

Derfor skal du ikke bruge en stavvibrator eller en bjælkevibrator. Og det betyder også, at det ikke larmer nær så meget, når du arbejder med denne beton. 

Vær opmærksom på dette

Når der bruges flydebeton, er det vigtigt, at du arbejder rigtigt med det. Ellers kan du miste de gode egenskaber, der er ved flydebeton. Undgå at fylde en trillebør med flydebeton, fordi det bliver nemmere at fragte.

Der kan ske det, at stenene i betonen synker. Når du så skal tippe din trillebør, så kan du risikere at cementslam og sten vil være delt op. Og så har din flydebeton ikke længere de gode egenskaber, den er kendt for. 

Bestilling af færdigt beton

Når du skal bruge flydebeton, har du mulighed for at bestille det, så det allerede er klar til brug. Det vil ofte fungere sådan, at det fragtes i en betonbil, og så aflæsses det med et transportbånd, som kan føres ud fra betonbilens ende. 

Der er stor fleksibilitet, når du bestiller flydebeton, som er færdigt. Betonen kan nemlig aflæsses i forskellige højder med hjælp fra transportbåndet. Derfor kan din flydebeton også føres gennem døre og vinduer, så længe de måler minimum 1×1 meter. 

Prisen for flydebeton

Der er flere forskellige priser, du kan finde på flydebeton. Når du skal have det leveret, vil der både være en pris for den mængde, du skal have. Men der vil også kunne kræves et ekstra beløb, hvis der er ekstra læssetid. 

Når du skal finde din pris, så vil du ofte se priser per m3. Og der kan være krav til en minimumsbestilling, før et firma vil levere til dig.

Der findes flere priser på markedet, som lyder på 1.149 kr. per m3, når du bestiller 5 m3 og derover.

For at være sikker på, at du får den bedst mulige pris, så kontakt endelig flere forskellige firmaer. Her er det også en fordel, hvis du hører ind til, hvad de tager, hvis der opstår ekstra læssetid.

Der findes priser på 450 kr. per kvarter, der påbegyndes.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om