Hvis du ønsker et nyt trægulv, kan det være noget af en jungle at finde ud af, hvad du skal vælge.

I denne guide dykker vi mere ned i bambusgulve, og hvad der kan tale for at vælge dette gulv. Du kan samtidig finde information om, hvad et bambusgulv koster.

4.5/5 - 4 Stemmer

Hvad koster et bambusgulv?

Når det kommer til prisen for et bambusgulv, varierer prisen meget alt efter det firma, du bestiller det fra. Du kan både finde priser omkring 179 kr./kvadratmeter, og priser der ligger omkring de 500 kr./kvadratmeter og opefter. Du kan dog forvente, at prisen for et bambusgulv er meget konkurrencedygtig ift. andre gulve.

Et godt tip er, at du husker at tænke en gulvmand ind i ligningen, når du skal have lagt et bambusgulv. Det er naturligvis kun relevant, hvis ikke du selv kaster dig over arbejdet. Her kan du forvente, at en gulvmand som minimum tager et par hundrede/kvadratmeter og opefter.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre bambusgulv pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af bambusgulv.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Generelt omkring bambusgulve

Hvis du skal nævne nogle af de træsorter, der først falder dig ind, når vi snakker trægulve, så er bambus nok ikke først på listen. Men, det kan denne artikel forhåbentlig lave om på. Før vi dykker mere ned i de mange fordele, der er ved bambusgulve, så lad os først kigge på nyttig viden omkring bambus.

Dette skal du vide om bambus

Bambus er særligt kendt for at være et bæredygtigt materiale. Det skyldes, at det er en træsort, som i høj grad kan optage CO2. Det er et stort plus, da en øget udledning af CO2 er en af årsagerne til de klimaforandringer, verden står overfor.

Det kan virke selvmodsigende, at det er en fordel at vælge bambusgulve, hvis bambus kan optage meget CO2 i naturen. Det forholder sig dog sådan, at bambus er blandt de planter i verden, som er hurtigst voksende. Træet kan vokse op til en meter om dagen, og når der fældes et træ, giver det mere plads til yngre bambus, som vokser i nærheden.

En ekstra information der skal nævnes omkring bambus er, at den samtidig frigiver omkring 35 % mere ilt end andre træsorter, som ofte bruges til gulve. Det er også endnu en fortaler for at tænke bambus ind i ligningen, når der skal vælges et trægulv.

En ekstra miljøvenlig dimension ved bambus er, at det ikke har brug for diverse kemi for at kunne vokse. Det er derfor også svært at se, hvorfor bambus ikke skulle være et materiale, som i højere grad vælges til gulvene i de danske hjem.

Hvorfor vælge et bambusgulv?

Står du overfor at skulle vælge et nyt trægulv, så er der flere fordele, som er værd at nævne omkring bambus. Udover at det er et bæredygtigt materiale, så er det væsentligt mere slidstærkt og holdbart end gulve i ask, bøg, fyr og eg.

For at vurdere hårdheden af et trægulv, er der lavet en skala ved navn Brinell-skalaen. Placerer vi bambus på denne skala, scorer den et helt point mere end f.eks. bøg, og ender på en score, der lyder 4,7. Der findes desuden også bambusgulve med ekstra hårdhed, som kommer helt op over 9 på Brinell-skalaen. Hvad end du vælger bambus til dit gulv, til listerne i din bolig eller som materiale til en bordplade, kan du forvente en ekstra god holdbarhed og slidstyrke.

En anden fordel der er værd at nævne er, at et bambusgulv er mindre påvirkeligt overfor fugtigheden i luften. Du kan derfor også forvente et gulv, der ikke giver sig særlig meget, da bambus generelt er meget formstabilt.

En tredje fordel er, at et bambusgulv er let at vedligeholde og rengøre. Du kan derfor også forvente at få et gulv, som holder sig pænt i mange år frem.

Opsamling på bambusgulve

Hvis du ønsker flere bæredygtige løsninger i dit hjem, er der god grund til at vælge et bambusgulv. Udover at materialet optager meget CO2, og afgiver ca. 35 % mere ilt end andre træsorter der bruges til gulve, så er materialet utrolig slidstærkt.

Med et bambusgulv får du et gulv, som er ekstra solidt og samtidig nemt at vedligeholde. Du investerer derfor også i et gulv, som holder sig flot i mange år frem.

Prisen for et bambusgulv ligger omkring de 179 kr./kvadratmeter og 500 kr./kvadratmeter. Derudover skal du naturligvis indregne prisen for en gulvmand, hvis du ønsker hjælp til gulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om