Badeværelset er et af de rum, som flere og flere boligejere gerne vil sætte deres eget præg på. Hvis du har det på samme måde og gerne vil skabe din unikke oase, så læs endelig med videre.

I denne tekst får du mere af vide omkring prisen for et nyt badeværelse og ikke mindst, hvordan du griber processen an.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster et nyt badeværelse? 

Hvis du skal have et nyt badeværelse, er du sikkert nysgerrig på, hvad det koster. For at guide dig bedst muligt på vej, giver det mening at kigge på forskellige forhold, der kan påvirke din slutpris. 

Renovering af dit nuværende badeværelse

Hvis vi taler om en renovering fra top til tå af dit nuværende badeværelse, kan du forvente priser fra 6.000 kr. og til 15.000 kr. per kvadratmeter. 

En mindre fornyelse af dit nuværende badeværelse

Hvis du ønsker at forny elementer såsom klinker m.m., og der ikke skal udføres VVS-installationer, finder du priser i lejet 2.000 kr. til 8.000 kr. per kvadratmeter. 

Nyt badeværelse i et helt nyt rum

Hvis du ønsker at lave et nyt badeværelse i et rum, hvor der ikke tidligere har været bad, så er prisen en del dyrere. Der skal laves en del VVS-arbejde og nye installationer, derfor kan kvadratmeterprisen ligge fra 32.000 kr. og til 36.000 kr. 

Husk på, at alle priserne herover er estimerede priser. Det er dog værd at nævne, at et nyt badeværelse kan være med til at øge værdien af din bolig. Det er uanset badeværelsets størrelse. Et nyt badeværelse kan derfor også blive en god investering. 

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på dit nye badeværelse

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på dit nye badeværelse. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Overvejelser før du får et nyt badeværelse

Det at få et nyt badeværelse er noget, der kræver planlægning og grundige overvejelser. I hvert fald hvis du vil nå i mål med dit drømmebadeværelse.

Heldigvis kan du få hjælp med på vejen her. Som det første kan du forholde dig til dine behov til badeværelset:

Tænk over opbevaringspladsen

Opbevaringsplads er sjældent noget, der er nok af, når det kommer til badeværelset. Tænk derfor også på, hvordan du bedst kan udnytte pladsen under håndvasken eller håndvaskene, hvis du ønsker flere.

Samtidig kan du også forholde dig til afsætningsplads. Det vil sige ekstra plads ved siden af håndvasken, hvor du kan stille makeuppungen, barbermaskinen eller lignende. 

Du kan samtidig også overveje et spejlskab, så alle ting også har en praktisk funktion. 

Hvor mange er I om badeværelset? 

I indretningen af det nye badeværelse, så tænk gerne over, hvor mange der skal bruge det til daglig. Hvis flere i familien skal bruge det, kan det være en fordel med to håndvaske og et ekstra langt spejl. Så der bliver god plads til at gøre sig klar. 

Når flere personer skal bruge badeværelset, kan du også tænke over ekstra smarte opbevaringsløsninger, så pladsen kan udnyttes bedst muligt. 

Læs mere om indretning af badeværelset

Hvilke materialer skal bruges på væggene og gulvet? 

Materialevalget har en stor betydning for ethvert badeværelse, både når det kommer til æstetikken og ikke mindst prisen. Hvis du vil have et ekstra slidstærkt gulv, som er let at vedligeholde, kan du overveje et epoxygulv, som er blevet mere og mere populært. 

Det kan også være, at du foretrækker klinker i vådrumszonen og ikke mindst på gulvet og væggene. Et godt tip er, at du kan finde gode besparelser, hvis du ikke beklæder væggene med fliser fra gulv til loft.

I stedet kan et alternativ som glasvæv spare dig for mange penge. Det gælder også, hvis du kun vælger, at det er vådrumszonen, hvor der skal lægges fliser.

Har du særlige behov til badeværelset? 

Der kan være mange forskellige behov til et badeværelse. Måske ønsker du ekstra komfort i form af gulvvarme. Det kan også være, du foretrækker en ekstra stor og dyb vask, hvis der er et spædbarn i familien, så vasken også kan bruges, når barnet skal have et bad. 

Måske har du et ønske om, at der skal være en god fornemmelse af plads på badeværelset. Her kan du tænke på løsninger med glaslåger ind til brusenichen. Samtidig kan du også holde badeværelset i lyse farver, så der reflekteres mere lys, og det virker lettere.

Et godt tip er også, at der er “luft” under de forskellige skabe, der hænges op – det kan især være relevant, hvis der skal installeres ekstra skabe udover dem, som er under vasken. Det kan nemlig give lige den fornemmelse af ekstra plads, som du måske ønsker dig.

Sådan kan du spare penge på et nyt badeværelse

Det kan blive en dyr fornøjelse, uanset om der skal laves et nyt badeværelse, eller et eksisterende skal renoveres. Derfor kan det også være rart at kende til gode råd omkring, hvordan du kan få mest muligt ud af dit budget. Med de muligheder der er listet herunder, kan der være penge at spare for dig. 

Stå selv med det meste af planlægningen og indkøb

Som noget af det første kan du overveje, om du selv vil stå for noget af badeværelsesprojektet. Det kan både være plantegninger over, hvordan badeværelset skal se ud, at give instrukser til håndværkere og også selv stå for indkøb af materialer.

Når du vælger denne model, kan du tilkøbe arbejdstimer fra håndværkere i det omfang, der er brug for det. På den måde kan du undgå totalentreprise, som oftest er en væsentligt dyrere løsning.  

Er der arbejde, du selv kan lave?

Hvis du har mod på gør-det-selv-arbejde, så kan det også være en god måde at spare penge på. Det gælder alt fra at lægge fliserne selv eller andet, du er komfortabel ved.

Det giver naturligvis sig selv, men gør-det-selv-arbejde betyder færre udgifter til håndværkere eller VVS-folk. Deres timepris kan nemlig blive en dyr fornøjelse, det gælder især for de fagfolk, der holder til i hovedstadsområdet. 

Tænk over materialevalget

Materialevalget har også en del af sige for, hvor dyrt det bliver med et nyt badeværelse. Det gælder alt fra valget af klinker, håndvask, armatur, toilet, skabe m.m.

Ekstra researchtid kan derfor være rigtig godt givet ud, da du kan blive helt skarp på, hvordan priserne ved forskellige firmaer ligger. Indhenter du samtidig uforpligtende tilbud forskellige steder, kan du også være heldig, at der er yderligere besparelser at hente for dig.

Hvad kan du tage med omkring et nyt badeværelse? 

For at lave en opsummering er der forskellige måder, der kan laves et nyt badeværelse på. Omfanget af fornyelsen har meget at sige for, hvor stor din udgift bliver. Derfor kan priserne spænde mellem 6.000 kr. per kvadratmeter og op til 36.000 per kvadratmeter.

Et stort plus er dog, at et nyt badeværelse kan være med til at øge værdien af din bolig. Du kan derfor også se det som en investering, du både kan få gavn af nu og på længere sigt. Det er uanset, om du vælger et ansigtsløft, en renovering eller et helt nyt badeværelse. 

Før du starter projekt “nyt badeværelse” er det en fordel, hvis du overvejer nøje, hvad dine ønsker og behov er til badeværelset. Så er du sikker på, at badeværelset bliver lige, som du har ønsket. 

Hvis du vil have mest muligt ud af dit budget, kan du spare penge ved bl.a. at stå for plantegninger og indkøb af materialer til badeværelset. På den måde skal du “kun” betale en timepris til håndværkerne.

Hvis du er en erfaren gør-det-selv-mand/kvinde er det plads til yderligere besparelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om