Hvis du går med overvejelser om at få anlagt en sandfangsbrønd, er du landet det helt rette sted. I denne artikel forsøger vi at gøre dig klogere på, hvilke overvejelser du kan gøre dig, inden du vælger at få monteret en sandfangsbrønd.

Vi kommer blandt andet ind på hvilke typer af sandfangsbrønde, som du kan vælge imellem. Vi ser også på dine muligheder for at erstatte en gammel brønd, eller at få anlagt en helt ny.  

5/5 - 1 Stemmer

Forstå en sandfangsbrønd hurtigt

En sandfangsbrønd har til funktion at opfange det grus, sand og skidt, der typisk kommer i forbindelse med regnvandet, inden det løber ned i det lokale kloaksystem.

Det er derfor obligatorisk at have en sandfangsbrønd, når du enten leder vand ud i kloaknettet eller ud i en faskine. På denne måde undgår du, at kloakken ikke bliver tilstoppet, fordi der har samlet sig blade eller sand fra regnvandet. 

Hvis du skal have monteret en sandfangsbrønd, er det vigtigt at kontakte kommunen for at få oplyst de gældende regler i den lokale kommune. Her er der krav til, hvor stor en mængde af vand som din sandfangsbrønd skal kunne håndtere. Derfor er der også flere forskellige typer af sandfangsbrønde at vælge imellem. 

Hvad er prisen for en sandfangsbrønd?

Den endelige pris for montering af en sandfangsbrønd afhænger af flere faktorer, der spiller ind. Der er som udgangspunkt flere forskellige typer af sandfangsbrønde at vælge imellem. Her er prisen forskellig alt efter, hvilken løsning du vælger, samt efter hvor stort et areal der er tale om. 

Hvis du er ude efter en mere specifik pris på, hvad det koster at få monteret en sandfangsbrønd, bør du finde ud af, hvilken type sandfangsbrønd som du ønsker at gå med.

Herefter bør du indhente flere tilbud på at løse opgaven, som viser hvor mange timer det vil tage for fagmanden at montere. Her skal du være opmærksom på, at det kan variere i timeprisen fra den ene fagmand til den anden. 

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du vælger en autoriseret kloakmester til at udføre opgaven.

Her kan du som udgangspunkt forvente, at prisen for montering af en sandfangsbrønd inkl. montering og leje af maskiner vil løbe op i 3.000 – 5.000 kr. inklusive moms.   

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på en sandfangsbrønd:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på en sandfangsbrønd. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Det skal du vide om en sandfangsbrønd

Hvilke typer kan du vælge imellem?

Der findes flere forskellige typer og varianter af sandfangsbrønde. Her kan vi blandt andet nævne en tagnedløbsbrønd, rendestensbrønd og sandfangsbrønd af PVC. Priserne kan variere alt fra 964 kr. og til 2.211 kr. 

Når du skal vælge en sandfangsbrønd, er det væsentligt at tage stilling til, hvilken type, størrelse og udformning, der passer bedst til din ejendom. Herudover bør du også forholde dig til, hvad de forskellige typer af sandfangsbrønde kræver af rengøring og vedligeholdelse efterfølgende. 

Når du skal vælge en sandfangsbrønd, bør du vælge en løsning, hvor den indvendige diameter passer til det sted, hvor brønden skal tilsluttes nedløbsrøret. Du bør også vælge efter en type, der har samme tilslutningsdiameter, som det rør der forbinder kloakken. Til sidst skal du forholde dig til en løsning, som kan håndtere den kapacitet af vand, som kommunen anbefaler. 

Krav fra myndighederne omkring sandfangsbrønde

Der er gældende regler og krav fra de enkelte kommuner, som du skal tage hensyn til, når du monterer en sandfangsbrønd. Her er det vigtigste, at du ikke selv må udføre opgaven. Det er en opgave, som kun må udføres af en autoriseret kloakmester, da der er visse lovkrav til kvalitetssikring af opgaven.

I henhold til byggeloven og miljøbeskyttelsesloven skal du se efter, hvad der er bestemt i forhold til, hvor brønden skal nedsættes i jorden. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke to forskellige typer af sandfangsbrønde, du skal vælge, bør du altid vælge den største størrelse. De seneste resultater viser kun, at vi får mere regnvand med årene. Du vil dermed have en bedre fremtidssikret løsning for din husstand. 

Rengøring og vedligeholdelse af sandfangsbrønde

For at undgå skader og revner på din sandfangsbrønd, er det vigtigt at rengøre og vedligeholde den. Det kan du nøjes med at gøre en gang om året, når bladene er faldet fra træerne.

Her fanger sandfangsbrønden de fleste blade og jord. Hvis ikke det bliver fjernet, vil det udvide sig under frostgrader og kan i værste fald sætte sig som skader i sandfangsbrønden.

Her kan vi anbefale, at du skovler med en kloakrenser, som gør arbejdet nemmere for dig. 

Konklusion omkring en sandfangsbrønd

For kort at opsummere, kan en sandfangsbrønd hjælpe med at rense dit kloaksystem for sand, jord og blade. Det er derfor obligatorisk, at du har en sandfangsbrønd som husejer.

Der findes forskellige typer af sandfangsbrønde med kapaciteter fra 35 til 70 liter. Her afhænger den endelige pris af, hvilken løsning du vælger. Du kan dog forvente, at prisen for montering af en sandfangsbrønd vil være fra 3.000 kr. – 5.000 kr. inklusive moms. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om