Hvis din kloak eller faldstammer står til at skulle renoveres, er der god grund til at kende til strømpeforing. Det kan nemlig være en omfattende proces, når de generelt skal renoveres.

Heldigvis er det noget, der kan laves om på med strømpeforing. Læser du med videre, kan du blive klogere på, hvordan strømpeforing foregår, hvad fordelene er, og hvad det koster.

3/5 - 3 Stemmer

Hvad koster strømpeforing af kloak og faldstammer? 

Når prisen på strømpeforing skal beregnes, tages der ofte udgangspunkt i en pris pr. meter.

Du kan finde priser mellem 800 – 1.200 kr. per meter kloakledning, der skal renoveres.

Herudover kan der komme udgifter til en servicevogn, der skal anstilles og rør, som skal renses, som er et stykke arbejde, der skal lægges oveni meterprisen. 

For at sikre dig så retvisende en pris som muligt, kan du også indhente uforpligtende tilbud fra forskellige kloakfirmaer. For at gøre det så overskueligt for dig selv, så vælg gerne en lille håndfuld firmaer, hvor I forventningsafstemmer opgaven.

Så kan du nemt sammenligne de priser, firmaerne har givet dig. Du kan også skrive dig bag øret, at nogle firmaer gerne kommer ud og inspicerer opgaven. På den måde kan de endnu bedre komme med en retvisende pris til dig. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på strømpeforing:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på strømpeforing. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad skal du vide om strømpeforing? 

For at gøre strømpeforing så håndgribeligt som muligt, så er det en renovering, der svarer til, at du får lagt helt nye rør. Hvis du derfor tidligere har oplevet lugtgener, afløb der har været tilstoppede eller måske rotteproblemer, så er du med til at komme problemerne til livs gennem strømpeforingen. 

Strømpeforing giver dig muligheden for, at du kan renovere faldstammer og kloakrør, som har fået huller, revner og som generelt er blevet slidte. Det der er særlig smart ved strømpeforing er, at det kan laves, helt uden at der skal laves opgravninger – det kunne ellers være relevant ved kloakrenovering.

Samtidig er det heller ikke nødvendigt med vægge der skal væltes, eller gulve der skal ophugges, når det er faldstammer, der skal renoveres. Generne er derfor minimale, når renoveringen står på. 

Som en indskudt bemærkning, så er en faldstamme et afløbsrør, der er med til at lede spildevand væk fra både bad og køkken og videre til kloakken.

Hvordan foregår strømpeforing?

Selve strømpeforingen foregår ved, at der placeres en polyesterstrømpe på indersiden af det kloakrør eller den faldstamme, der er utæt. Herfra går der ikke lang tid, før strømpen er hærdet. Når det er sket, er der skabt en form for nyt rør i det gamle.

Men, før arbejdet overhovedet går i gang, laves der ofte en TV-inspektion. På den måde kan kloakfirmaet meget præcist lokalisere det sted, der er slitage, og se hvordan tilstanden mere præcis er.

Fordelene ved strømpeforing 

Der er flere fordele, der er værd at nævne omkring strømpeforing.

  1. Først og fremmest kan der være mange penge at spare for dig, når der vælges strømpeforing – i hvert fald hvis der sammenlignes med det traditionelle alternativ, hvor store opgravning skulle laves. 
  2. En anden fordel ved strømpeforing er, at arbejdet relativt hurtigt er udført. Som regel kan der laves en strømpeforing på under et døgn. 
  3. En tredje ting der er værd at nævne omkring strømpeforing er, at arbejdet kan holde i mange år frem. Holdbarheden starter fra 50 år og opefter, det er derfor også en investering, som er givet god ud. 

Hvad skal du være opmærksom på under strømpeforing? 

Der er forskellige ting, du kan have in mente, når der laves en strømpeforing.

  1. Først og fremmest kan strømpeforing af kloakken kræve, at adgang afbrydes til den offentlige hovedledning i det tidsrum, hvor arbejdet udføres. 
  2. Derudover kan der være kortvarige lugtgener, som afgives fra stofferne, der bruges til strømpeforingen.
  3. Du skal også forvente, at området hvor nedgangen til kloakken er, bliver spærret under arbejdet. Her skal der nemlig være plads til en lastbil, som har de maskiner, der skal bruges til arbejdet. 
  4. En sidste ting du skal være opmærksom på er, at kloakken ikke vil fungere, når der arbejdes på den “strømpe”, der laves.

Hvad kan konkluderes omkring strømpeforing? 

For at opsummere omkring strømpeforing, så er det en effektiv måde, din kloak og faldstammer kan renoveres på. Arbejdet kan udføres meget effektivt, og renoveringen kan som regel være udført i løbet af et døgn.

Derudover undgår du rod og opgravninger, arbejdet kan holde i flere årtier frem, og så svarer arbejdet til, at der installeres helt nye rør, men til en meget lavere pris. 

Du skal samtidig være opmærksom på, at du ikke har adgang til kloakken eller den offentlige hovedledning i den periode, hvor strømpeforingen laves. Det opvejes dog en del af, at arbejdet kan udføres i løbet af et døgn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om