Det er et must med en kloak, der er velfungerende. Ellers kan du både opleve lugtgener, tilstopninger eller udfordringer med rotter. Heldigvis kan en kloakrenovering være lige den løsning, du leder efter.

I denne tekst kan du blive klogere på, hvordan dine kloakrør kan renoveres, og helt uden at der skal laves store opgravninger, som kan give meget oprydningsarbejde. Samtidig kan du finde konkrete priser på, hvad en kloakrenovering typisk koster per meter kloakrør. 

3.3/5 - 3 Stemmer

Hvad koster en kloakrenovering? 

En god måde at finde prisen på en kloakrenovering er ved at undersøge, hvad en strømpeforing koster. Strømpeforing er en populær metode, der benyttes af flere og flere i kloakbranchen, og så er det noget, du kan læse mere om i næste afsnit. 

Prisen for en strømpeforing kan spænde mellem 800-1.200 kr. for hver meter kloakledning, der skal renoveres. Du skal også være opmærksom på, at der kan være ekstraudgifter til anstilling af servicevogn, og at kloakrørene skal renses. 

En anden måde kloakrenovering kan laves på er gennem en punktrenovering. Her skal du forvente en pris på ca. 4.500 kr. per halve til hele meter, der skal renoveres. Punktrenoveringen kommer vi også til længere nede.

Du kan også finde din konkrete pris ved at indhente uforpligtende tilbud. Ved at kontakte forskellige kloakfirmaer har du mulighed for at vende din opgave, og du kan bagefter sammenligne de priser og løsninger, du får tilbudt.

Når du indhenter tilbud, er det en fordel, hvis du kan få din opgave inspiceret, da det kan give så retvisende en pris som muligt. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på kloakrenovering:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på kloakrenovering. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Værd at vide om kloakrenovering

Det kan måske være svært selv at vurdere, hvornår det er et must med en kloakrenovering. Alligevel kan tegn på rotter, afløb der ikke virker optimalt og kloaklugt være gode indikationer på, at du skal tage fat i et kloakfirma.

Her vil et første skridt typisk være, at der laves en TV-inspektion af din kloak, før der sættes en kloakrenovering i gang. TV-inspektionen gør det muligt at finde det område, hvor der er et defekt rør.

Rent faktisk kan defekten findes i en radius, der lyder på 5-15 cm – også selvom dine kloakrør ligger godt begravet under jorden. 

Hvis du forbinder en kloakrenovering med arbejde, hvor der skal laves større opgravninger og reetableringer, så kan du heldigvis blive modbevist her.

Der er nemlig sket meget, når det kommer til kloakbranchen og den måde, der laves kloakrenoveringer på. I dag kan en kloakrenovering laves med en metode, der kaldes strømpeforing. 

Strømpeforing – en effektiv måde at renovere kloakken på

Når der laves en strømpeforing, svarer det til, at du får nye kloakrør. Fordelen ved metoden er, at de gamle rør ikke skal graves op, og nye rør skal derfor heller ikke etableres.

Et andet plus er også, at metoden kan spare dig penge på kloakrenoveringen, end den traditionelle måde, kloakker tidligere er blevet renoveret på, hvor rørene skulle graves op. Samtidig undgår du også ophugning af gulve, vægge der skal nedbrydes m.m.

Du kan forvente, at din kloakrenovering kan laves på ca. en dag, når der vælges en strømpeforing. Det skyldes blandt andet det smarte udstyr, de kan tage i brug, både når de defekte rør skal lokaliseres og renoveres. Det giver også en ekstra god grund til at sætte gang i en kloakrenovering, så du relativt hurtigt kan slippe for dine kloakgener. 

En anden betragtning du have med dig er, at det er dokumenteret, at en strømpeforing kan holde i alt fra 50 år og helt op til 100 år. Du kan derfor forvente, at du ender med en kloak, der kører som smurt efter renoveringen. Her skal du selvfølgelig være opmærksom på det firma, du bruger, og hvilke dokumenterede effekter, som de kan garantere dig. 

Kloakrenovering kan også udføres med punktrenovering

Hvis dine kloakrør er plaget af rotteskader, kan det være nødvendigt med en punktrenovering. Renoveringen foregår ved, at en ballon med fiber og polyester føres ind i kloakken, så diverse revner kan repareres.

Hvad kan konkluderes omkring en kloakrenovering? 

For at opsummere så har du gode muligheder for at løse dine kloakproblemer, når du hyrer et kloakfirma til en kloakrenovering. Med den populære metode, strømpeforing, kan renoveringen laves med få gener. Det er nemlig hverken nødvendigt med opgravninger, gulve der skal ophugges, eller vægge der skal nedbrydes for at få adgang til rørene.

Da en kloakrenovering kan laves gennem strømpeforing, er der gode besparelser at hente for dig. Og det er naturligvis både et plus for dig og ikke mindst dit forsikringsselskab, hvis de skal dække nogle af omkostningerne. 

I dag kan kloakrenoveringer også udføres på kort tid, og som regel under et døgn. Du skal derfor ikke forholde dig til forstyrrelser over flere dage. 

En sidste ting du også kan have i baghovedet er, at der er dokumenteret en god effekt på kloakrenoveringer. En strømpeforing kan eksempelvis holde i helt op til 100 år ved nogle firmaer, hvilket må siges at være en god investering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om