Hvis tiden er inde til, at dit badeværelse skal renoveres, kan det være, at toilettet også skal udskiftes. Det kan selvfølgelig også bare være, at dit nuværende toilet er gået i stykker, eller du har forelsket dig i et nyt.

Uanset hvad årsagen måtte være, kan du læse med her og få mere information omkring, hvad det koster at montere et nyt toilet og hvordan monteringen foregår.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster montering af et toilet? 

Hvis du står overfor en kommende montering af et toilet, så kan det være godt at kende til prisen. Her kan der være penge at spare på dit toilet alt efter, hvilken løsning du vælger. 

Hvis du har et ønske om at montere et helt almindeligt toilet, finder du priser, der starter fra 1.000 kr. Hvis der omvendt er tale om, at toilettet skal flyttes, eller der måske skal monteres et toilet, der er væghængt, kan prisniveauet ligge mellem 2.000 kr. og 5.000 kr. 

Hvis du vil have en finger på pulsen ift., om du har fået den bedste pris, så indhent gerne en håndfuld forskellige tilbud fra VVS-firmaer. Det giver dig mulighed for at vende opgaven med professionelle firmaer, samtidig med at du får konkrete priser.

Det giver dig et bedre grundlag at vælge et tilbud, da du her har konkrete forslag og priser på, hvordan du kan komme i mål med opgaven. 

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på monteringen

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på monteringen af dit toilet. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad skal du vide om montering af et toilet? 

Før vi dykker ned i, hvordan det foregår med montering af et toilet, så er der få ting, du først skal vide. Dem finder du herunder.

Må du selv stå for monteringen? 

Først og fremmest kan det være, at du er nysgerrig på, om du selv må kaste dig ud i monteringsarbejdet. Til det kan der siges, at det må du gerne. Der er dog et lille “men”, og det er, at der skal være en lukkehane, så du kan få lukket af for vandet, mens du monterer.

Så længe der er det, kan du både udskifte dit eksisterende toilet eller montere et helt fra start. Er der omvendt ikke en lukkehane, så skal du alliere dig med en autoriseret VVS-installatør.

Forskellige toiletter kræver forskellige monteringer

Når det kommer til toilettet, så er der tre forskellige typer, der primært skelnes mellem. Der findes et væghængt toilet, der findes et toilet med S-lås, som monteres på gulvet og et toilet med P-lås, som også skal monteres på gulvet. 

Alt afhængig af hvilket toilet du vælger, så vil der være forskellige måder, de skal monteres på. Derfor kan det være en fordel, hvis du allierer dig med en fagperson, hvis det ikke er noget, du har erfaring med. 

Men lad os nu prøve at dykke mere ned i, hvordan selve monteringen foregår. 

Screenshot 20211027 111951 Instagram 1
Foto: high_street_house_

Hvordan foregår monteringen af et toilet? 

I følgende fire skridt kan de se hvordan et toilet monteres. Vi vil ikke gå i dybden med hvert trin, men holde os på et overordnet niveau. Der er overordnet set fire simple skridt, som kan følges at gør-det-selv folket.

1. Afmontering af gammelt toilet

Første skridt i monteringen er, at det gamle toilet skal afmonteres. I en forbindelse skal du enten lukke for boligens hovedhane eller alternativt lukke for afspærringsventilen, der findes ved toilettet. Når det er gjort, skal der tømmes for vandet i cisternen, det samme gælder for skålen i toilettet. 

Det er nu tid til, at du skal fjerne det gamle toilet. Før du begynder at skrue det af, skal vandet gerne tilsluttes igen. Hvis du samtidig vil passe godt på de faste rør, så hav et godt greb om stopventilen, men toilettet fjernes. 

2. Tøm nu toiletkummen

Andet skridt er nu, at den nye toiletkumme kan monteres. Det foregår ved, at kummen skal skrues fast i selve gulvet. Her kræver det de helt rette skruer og bøsninger. I nogle tilfælde følger de med toilettet der er købt, og andre gange skal de købes separat. 

Det er vigtigt, at det rette bor findes, når du skal bore i badeværelsesgulvet. Så er du nemlig sikker på, at gulvet ikke tager skade, mens der bores huller til at toiletkummen kan skrues fast.

Samtidig er det også vigtigt, at du har helt styr på, hvad der befinder sig lige under gulvet, så du ikke rammer varmerør eller kabler. Når du er i mål med at skrue kummen fast, er du klar til næste trin.

3. Arbejdet med klosettilslutningen

Tredje skridt er, at du nu skal arbejde med klosettilslutning. Klosettilslutning bruges til at koble toilettet til gulvafløbet. Det er samtidig også tid til at arbejde med muffeskjuleren, som er med til at skjule klosettilslutning. Du kan helt sikkert genkende muffeskjuleren fra dit eget toilet, da det er en rund hvid skjuler i plast, der sidder bag toilettet. 

Det er også i dette trin, at du skal arbejde med fugemasse, så kummen fuldstændig tætnes til gulvet. 

4. Montering af toiletkummen

Fjerde skridt er, at toiletkummen nu skal på. Det foregår ved, at der bruges bøsninger og montageskruer. For det bedste resultat så husk også dækknapper, da det kan gøre rengøringen nemmere efter de skruer, der er brugt. 

Den næstsidste opgave ligger i, at du gennem en stump kombiflexslange får tilsluttet vandet. Herefter kan du montere toiletsædet, og så er toilettet klar til at kunne bruges.  

Hvad kan gå galt ved montering af toilettet?

Uanset om du har erfaring med at montere et toilet, eller det er første gang du kaster dig over dette projekt, skal du være opmærksom på de ting, som der kan gå galt. Det vigtigste er at sikre dig, at vandet er slukket inden du piller slanger og dyser af det gamle toilet. 

Herefter skal du sikre dig at alle slanger, pumper og dyser sidder korrekt og spændt godt fast. Vi anbefaler, at du følger den brugsanvisning og monteringsanvisning, som følger med, når du køber et nyt toilet. Her kan du som regel få svar på mange af de spørgsmål, som der måske opstår under monteringen.

Fordelen ved at vælge en professionel til montering af toilettet

Selvom du nu har opskriften på, hvad det kræver for at montere dit nye toilet, kan det være svært at finde tiden i en travl hverdag. Det kan også være for besværligt at komme i gang med, hvis du enten ikke har prøvet det før, eller du ikke er til gør-det-selv projekter. Her kan det være en fordel at hyre et autoriseret VVS-firma til at løse opgaven. 

Da timeprisen for en autoriseret VVS-installatør kan variere fra det ene firma til det andet, kan det være en fordel at indhente flere tilbud på opgaven. Dermed får du et bedre overblik og indikation af, hvad det vil komme til at koste dig alt i alt.

Som et prisoverslag vil vi mene, at du kan forvente, at prisen vil være 1.000 kr. inklusiv moms for montering af et almindeligt toilet. Hvis du derimod ønsker et væghængt toilet, vil det koste mere. 

Ved at indhente flere tilbud på opgaven, får du også flere fagfolk til at se på sagen. Her kan de være i stand til at vurdere opgaven forskelligt alt efter, om de synes, det er en kompliceret eller mindre kompliceret løsning, der skal laves. Der kan dermed være penge at spare ved at finde en erfaren VVS-installatør, der er vant til at løse netop denne opgave. 

Fordelen ved at hyre en autoriseret VVS-installatør til opgaven er, at du ikke skal bekymre dig om monteringen af det nye toilet. Her vil den professionelle fagmand sikre sig, at det bliver gjort ordentligt og at det tilsluttes korrekt. 

Hvad kan konkluderes omkring montering af et toilet? 

For at lave en kort opsummering af artiklen, kan du som udgangspunkt vælge enten at montere et toilet selv eller hyre en autoriseret VVS-installatør til opgaven. Prisen for en VVS-installatør vil variere mellem 1.000 kr. og op til 5.000 kr. alt efter, om du ønsker et almindeligt toilet eller et væghængt toilet. 

Der er ingen krav om, at du skal være certificeret til at sætte et toilet op i dit eget hjem. Det er dog en fordel, at du har den nødvendige viden omkring vandledninger og kloaksystemet, så du får monteret toilettet korrekt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om