For at undgå at der dannes fugt i soklen, i kældervæggene eller i grundfundamentet i din ejendom, kan du få lavet et omfangsdræn.

Omfangsdrænet holder din ejendom tør i det ellers kolde og våde klima, som vi har i Danmark. I denne artikel hjælper vi dig med at blive klogere på funktionen bag et omfangsdræn, samt hvad det vil koste at få lavet i din ejendom.  

3/5 - 3 Stemmer

Ganske kort om omfangsdræn

Et omfangsdræn er ejendommens beskyttelse mod den regn og fugt, der danner sig i jorden omkring ejendommen. Det kan dermed betegnes som en underjordisk tagrende. Dets opgave er at sikre, at det vand der danner sig i jorden, bliver ledt væk fra ejendommen og videre ned i kloaksystemet. 

Da det regner store dele af året, kan det være en god investering, da du undgår, at der siver vand efter kraftige regnskyl ned i ejendommens vægge og kælder. På denne måde forlænger du levetiden på din ejendom og beskytter den mod fugt og svamp, som let danner sig under fugtige forhold. 

Hvad er prisen for et omfangsdræn?

Det er ikke helt billigt at få lagt et omfangsdræn, men sammenlignet med dets funktion for din ejendom, kan det være en god investering.

Du kan som udgangspunkt forvente, at prisen for at lægge et omfangsdræn koster mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. inklusiv moms pr. meter.

Her afhænger den endelige pris af, hvilken løsning du vælger, samt hvilken fagmand du vælger til at løse opgaven. 

Grunden til at vi ikke kan komme med en mere specifik pris skyldes, at der er flere faktorer, der spiller ind i den endelige prissætning. For at komme det nærmere, skal vi blandt andet vide, hvordan jordforholdene er på grunden, samt hvor dybt der skal graves.

Det vil ikke være helt urealistisk, at det kan koste op til 150.000 kr. inklusiv moms for at anlægge omfangsdræn rundt om hele ejendommen.

Når du skal indhente et tilbud på opgaven, er det vigtigt, at du kun kontakter en autoriseret kloakmester. Det er en opgave, som kun må udføres af en autoriseret kloakmester.

Her vil du gøre dig klog i at indhente flere tilbud fra kloakmestre på den aktuelle opgave. Det vil give dig det bedste udgangspunkt for, hvad det vil koste, selvom prisen vil variere fra den ene kloakmester til den anden. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på omfangsdræn:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på omfangsdræn. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Alt du skal vide om et omfangsdræn

Fordele ved at investere i et omfangsdræn

  1. Et omfangsdræn er særligt en god investering, hvis du oplever, at ejendommens sokkel, kældervægge eller fundament suger fugt til sig.
  2. Det kan være ødelæggende for ejendommen, hvorfor det vil hjælpe med at beskytte din ejendom mod fugtskader. Hvis først der danner sig fugt i ejendommens sokkel eller fundament, kan det medføre råd og svamp inde i boligen. Det er sundhedsskadeligt og kan medvirke til et dårligt indeklima.
  3. Hvis først der danner sig fugt i din kælder, vil du slet ikke kunne anvende den igen, da det er for usundt. Det vil dermed kræve et større renoveringsarbejde, som er langt dyrere end at anlægge et omfangsdræn. 

Hvordan anlægges et omfangsdræn korrekt?

Det er vigtigt, at et omfangsdræn bliver anlagt korrekt. Hvis ikke man er i stand til at vurdere, hvor dybt der skal graves for at lægge et omfangsdræn, vil det ikke ligge optimalt. Hvis det f.eks. ligger lidt for højt, vil det ikke kunne lede vandet efter et kraftigt regnskyl.

Hvis der bliver gravet for dybt, vil du skabe en risiko for, at der kan opstå jordskred omkring huset. Det er derfor vigtigt at kende jordforholdene og udføre opgaven korrekt, da du ellers ikke får den tilsigtede effekt med at beskytte din ejendom mod fugt og svamp. 

Det er derfor en klar anbefaling, at du vælger en autoriseret kloakmester til at anlægge et omfangsdræn. En kloakmester er en fagmand med erfaring og ekspertise på området.

Du vil under alle omstændigheder skulle have fat i en autoriseret kloakmester, da du skal have koblet omfangsdrænet til kloaksystemet. Her må ingen andre pille ved kloakledningerne eller kloaksystemet end en autoriseret kloakmester. 

For at du overhovedet må anlægge et omfangsdræn kræver det en byggetilladelse og udledningstilladelse af din lokale kommune. Her vil en kloakmester hjælpe med kontakte den lokale kommunes tekniske forvaltning for at lave en ansøgning omkring etablering af omfangsdrænet. 

Hvad kan der konkluderes omkring et omfangsdræn? 

For at lave en kort opsummering på artiklen, så er et omfangsdræn en løsning, der beskytter ejendommen mod fugt i soklen, væggene og fundamentet.

Alt efter hvordan jordforholdene er omkring din ejendom, kan du forvente, at prisen for at anlægge et omfangsdræn er mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. inklusive moms. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om