Står du i den situation, at du skal have afmonteret et gaskomfur? I denne artikel hjælper vi dig med at danne et overblik over alt, hvad du skal vide om afmontering af et gaskomfur.

Vi fortæller, hvad det koster at afmontere, og hvorfor du får behov for professionel hjælp til at løse opgaven.

5/5 - 4 Stemmer

Hvad koster afmontering af gaskomfur?

Der er stor forskel på, om du skal have monteret eller afmonteret et gaskomfur. Hvis du har behov for afmontering, fordi du i stedet ønsker et andet komfur, skal du have professionel hjælp til opgaven.

 Her skal du forvente, at prisen for en professionel fagmand, der kan løse denne slags opgaver, vil kræve omkring de 600 kr. inklusive moms.

I prisen er evt. omkostninger for materialer ikke inkluderet.

Det skal du derfor forvente kommer oveni timeprisen. Hvis du i samme omgang ønsker at tilslutte eller montere det nye komfur, vil det også være en yderligere omkostning.  

De 600 kr. inklusive moms er baseret på, at du hyrer et autoriseret VVS-firma, der har erfaring med denne opgave. Hvis du vælger en fagmand, der ikke har solid erfaring med afmontering af et gaskomfur, kan det tage længere tid. Du skal derfor forvente, at der kan være forskel på timeprisen fra det ene VVS-firma til det andet. 

Der kan være penge at spare, hvis du vælger et VVS-firma, der er lokalt placeret i den by, som du bor i, da du ikke skal betale for transporttiden udenfor byen. 

For at opnå den bedste pris for afmontering af gaskomfuret, bør du indhente flere tilbud på opgaven. Dermed får du også en bedre indikation af, hvad det vil koste dig alt i alt. 

Screenshot 20211027 112445 Instagram
Foto: miskmasker
sparetip
 
Få den bedst mulige pris på afmonteringen

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på afmonteringen af dit gaskomfur. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Fordele ved et gaskomfur?

Et gaskomfur finder du typisk i det professionelle køkken. Der er dog flere og flere danskere, der udstyrer sig med et gaskomfur i det private køkken.

Fordelen ved at anvende et gaskomfur er, at du kan tilberede mad ved svag varme. Det er desuden hurtigt om at varme op, så du kan komme i gang med det samme.

Det er dermed en energivenlig løsning sammenlignet med et keramisk komfur. Derudover er prisen for gas betydeligt billigere end elektricitet. Det er derfor også en økonomisk investering på sigt.

Har du derfor overtaget en ny lejlighed og vil fjerne komfuret kan du overveje om det giver mening i lyset af ovenstående fordele. 

Hvad er reglerne for afmontering af gaskomfur?

Hvis du selv overvejer at afmontere gaskomfuret for at spare penge, skal du huske at tage hensyn til de gældende regler for afmontering af gas. Da gas er farligt, og kan forårsage ulykker, vælger langt de fleste at overlade opgaven til en professionel fagmand. Gas skal generelt behandles forsigtigt, da det ellers let kan gå galt. 

Hvis du derfor ikke kender til reglerne, eller har erfaring med håndtering af gas, anbefaler vi, at du kontakter en håndværker med ekspertise indenfor arbejde med gas eller et autoriseret VVS-firma til at afmontere gaskomfuret. På denne måde er du sikker på, at det bliver gjort korrekt, og der ikke siver gas ud i dit køkken. 

Hvis du gerne vil have hjælp til at montere et nyt gaskomfur ved afmontering af det gamle, kan den selvsamme fagmand løse det i samme omgang. Her kan der være penge at spare, da du kun betaler for den tid, det vil tage at montere det nye komfur.

Konklusion på afmontering af gaskomfur

Som en kort konklusion på afmontering af et gaskomfur, er det vigtigt, at det bliver udført af en professionel fagmand, som har erfaring med at arbejde med gas. Det kan f.eks. være gennem et autoriseret VVS-firma. 

Her skal du forvente, at prisen for afmontering af gaskomfur vil være omkring 600 kr. inklusive moms. Det afhænger endeligt af timeprisen ved det aktuelle VVS-firma, samt hvilke materialer de skal bruge til at løse opgaven. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om