Er du den lykkelige ejer af et ældre hus, så har du sikkert for længst stiftet bekendtskab med fænomenet radon. Og står du overfor en…

Mindsk radon i din bolig

Er du den lykkelige ejer af et ældre hus, så har du sikkert for længst stiftet bekendtskab med fænomenet radon. Og står du overfor en renovering af gulvene, så er det vigtigt at gøre dig nogle overvejelser i forhold til radon.

Bedøm indlæg

Radon er en gasart, der findes naturligt i undergrunden. Den forekommer overalt i Danmark, men koncentrationen varierer fra område til område. Problemet med radon er, at den er gennemsigtig og lugtfri, men ikke desto mindre kan den have stor påvirkning på dit indeklima.

I alle nyere huse, der er bygget fra 1998 og frem, er der etableret radonsikring i fundamentet, men bor du i et ældre hus, som du skal i gang med at renovere, så er det værd at overveje en radonmembran.

Skal du alligevel skifte gulvene, er det nemlig oplagt, at du i samme ombæring mindsker radonniveauet i din bolig. Det kan gøres helt lavpraktisk med en radonmembran.

Hvad er en radonmembran

En randonmembran er enten en spartelmasse eller en folie, som du lægger under det nye gulv. Det er ikke særligt kompliceret og påvirker ikke gulvet. Men det kan gøre en stor forskel for indeklimaet i din bolig.

En radonmembran kan reducere radonniveauet i luften i din bolig med 10-50 procent. Så hvis niveauet i din bolig er meget højt, løser membranen ikke hele problemet, men hvert tak ned på skalaen gør en forskel. Så når du alligevel er i gang med en renovering, er det oplagt at tage den lille ekstra ting med også.

jumpstory download20200320 132243

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
roof 3359289 1280
Læs mere

Nyt tag på parcelhuset

I disse år bliver mange af de gamle parcelhuse fra 1960’erne og 1970’erne solgt til nye, glade boligejere.…