Alle, der har købt en bolig – eller bare overvejer at gøre det – har skullet forholde sig til boliglån, realkreditlån og alle de mange…

Færre dårlige betalere

Alle, der har købt en bolig – eller bare overvejer at gøre det – har skullet forholde sig til boliglån, realkreditlån og alle de mange forskellige finansieringsmuligheder.

Bedøm indlæg

Alle har hver sin holdning til, hvad der er bedst. Bankmanden, svigerfar og dine venner. Derfor er det som oftest en god idé at alliere sig med en uvildig finansiel rådgiver, når du skal vælge dit boliglån.

Her bliver du klædt på til boliglån anno 2020.

Skrækscenariet er nok 00’ernes optimistiske overforbrug, hvor man kunne tage lån i hele friværdien på sin bolig. Og da så markedet brød sammen, og boligpriserne faldt fra det tårnhøje niveau, de var nået, var der mange, der skyldte flere penge væk, end deres bolig reelt var værd.

Det er formodentlig denne erfaring, der har sendt de danske boligkøbere i den modsatte retning – og altså ikke kun de strammere låneregler i bankerne. Finans Danmark skriver på deres hjemmeside, at de danske boligejere er gået ind i 2019 med langt færre betalingsproblemer end tidligere. Størstedelen af de danske boligejere afdrager planmæssigt på deres realkreditlån.

Viceadministrerende direktør i Finans Danmark, Ane Arnth Jensen, udtaler: »Det er positivt, at meget få danskere har problemer med at betale deres boligydelse til tiden. Det afspejler, at det går godt på boligmarkedet, og at rekord mange danskere er i arbejde. Men det er også udtryk for, at danske boligejere er ansvarlige i deres låntagning«.

jumpstory download20200320 132537

Fornuftigt at få overblik før du låner

Uanset om udviklingen skyldes generel sund fornuft, større beskæftigelsesprocent eller de strammere låneregler i bankerne, så er det en positiv nyhed.

Det giver mere ro i maven og bedre nattesøvn, hvis du ved, at du ikke har sat dig for dyrt eller med et dårligt lån. Derfor anbefaler vi, at du altid tager en rådgiver med på råd, når du skal indhente tilbud på boliglån.

Din bankrådgiver repræsenterer først og fremmest bankens interesser. Du anbefales derfor altid at få en snak med en uvildig rådgiver, der udelukkende er interesseret i at finde den bedst mulige løsning for dig. Uafhængig af bank og realkreditinstitut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om