Forældrekøb og regler: Der har været skrevet meget om forældrekøb, og det kan være en glimrende investering at købe…

SKAT og andre regler

Forældrekøb og regler: Der har været skrevet meget om forældrekøb, og det kan være en glimrende investering at købe en bolig og udleje den til sit barn, men hvordan er det nu lige med skattereglerne.

Bedøm indlæg

Når forældre køber en lejlighed og udlejer den til deres barn, bliver det betragtet som selvstændig virksomhed. Derfor skal man allerede fra start beslutte, hvilken form for beskatning, man vil anvende til skat af overskuddet for udlejningsvirksomheden. Det kan være efter de almindelige skatteregler, efter virksomhedsordningen eller efter kapitalafkastordningen.

Der er dog også fordele ved at udleje. F.eks. skal ejerne ikke betale ejendomsværdiskat.

Når lejligheden engang skal sælges, er der flere muligheder. Hvis forældrene selv sælger videre, skal der betales SKAT af fortjenesten. Altså differencen på købs- og salgspris. Men forældrene kan også vælge at sælge lejligheden videre til barnet, der har boet i den.

Du kan altid få sparring af en advokat eller økonomisk rådgiver, så du kan stille skarpt på en konkret sag, alternativt kan du kontakte SKAT for at få et overblik over de mere generelle regler ifm. forældrekøb.

Det gør en forskel, hvem der sælger

Forældre kan sælge en bolig til deres barn 15% under den offentlige ejendomsvurdering. Og fordi barnet har boet i lejligheden, kan han/hun sælge den efterfølgende uden at skulle betale Skat af fortjenesten.

Der er mange gode muligheder i et forældrekøb, men det kan være vanskeligt at overskue alle reglerne. Derfor er det anbefalelsesværdigt at søge hjælp hos erfarne fagfolk, der kan navigere dig rundt i de forskellige regler ifm. forældrekøb. Så er du sikret overblik og en lettere vej gennem både køb og salg.

floor plan 1474454 1280 10
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om