En ejerskifteforsikring er ligesom en husforsikring ikke nogen standardvare. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad dit…

Hvem kan tegne en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er ligesom en husforsikring ikke nogen standardvare. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad dit egentlige behov er for dækning. Kort fortalt er en ejerskifteforsikring en forsikring, som dækker skader på din bolig. Skader, der ikke er angivet på forhånd eller er nævnt i tilstandsrapporten. Og vel at mærke kun skader, som ikke er dækket af den almindelige husforsikring.

Bedøm indlæg

Ejerskifteforsikringen tegnes i fællesskab af køber og sælger. Men den kan kun tegnes, hvis sælger ønsker det. Ved at tegne en ejerskifteforsikring fraskriver sælger sig sælgeransvaret. I steder er det forsikringsselskabet, der skal dække uventede skader og fejl i de år fremover, som forsikringen gælder.

Ejerskifteforsikringen dækker dog kun skader og fejl, som var til stede før overtagelsen. Skader, som køber ikke kendte til på forhånd, fordi disse ikke var synlige og ikke var nævnt i rapporterne ved salget.

For at kunne få en ejerskifteforsikring, skal sælger derfor have fået udfærdiget en gyldig tilstandsrapport og en gyldig elinstallationsrapport, som viser boligens stand ved salget.

rsz rsz agreement application business 893894

Hvilke fordele har forsikringen for dig som køber?

Hvis sælger ikke tilbyder køber en ejerskifteforsikring, er det sælger selv, der påtager sig ansvaret ved fremtidige skader. Det kan dreje sig om konstruktionsfejl på bygningen, der medfører skader, eller andre problemer, der ikke er forventelige ift. husets alder.

Her er det købers ansvar at redegøre for skaderne og forsøge at få sælger til at dække eventuelle omkostninger. Det kan være en vanskelig proces. Derfor er det som regel en god idé at undersøge markedet for ejerskifteforsikringer og tegne en, hvis sælger er med på ideen.

Du skal være opmærksom på, at ejerskifteforsikringen skal være tegnet og være trådt i kraft, før du overtager nøglerne til dit nye hus. Ellers dækker den ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om