Da 2021 er sælgers marked, er det vigtigt, at du kender dine muligheder, hvis du står over for en budrunde eller en prisforhandling ved et boligkøb…

Kunsten at afgive det rigtige bud i bolighandlen

Vi har flere gange nævnt, hvor vigtigt det er at blive klædt på til forhandling af prisen på din drømmebolig. Derfor er det også vigtigt, at du kender dine muligheder, hvis du står over for en budrunde eller en prisforhandling ved et boligkøb.

Bedøm indlæg

I 2021 er boligmarkedet sælgers marked. Det betyder, at der er få boliger til salg, og der kan ske, at der er flere interesserede i samme bolig.

Når der er flere interesserede købere til samme bolig, kan man byde på den. Princippet er det samme som ved almindelig prisforhandling. Og som altid er det helt op til sælger, om han eller hun vil takke ja til et bud.

Der kan være tale om forskellige grader af underbud i forhold til den udbudte pris. Men der kan også være tilfælde, hvor en særligt attraktiv bolig får de potentielle købere til at overbyde hinanden – og udbudsprisen.

aftale folk formel 886465 3

Og hvordan skal du så lige gribe det an?

For dig som køber er det sjældent en fordel, hvis en sælger sætter sin bolig til salg i en budrunde. Har du forelsket dig i boligen og ser lyserøde fremtidsdrømme tegne sig i horisonten, kan det være vanskeligt at slå koldt vand i blodet og tænke rationelt i bolighandlen.

Derfor er det altid gavnligt for køber at have en uvildig fagprofessionel med på råd. Det kan være en byggesagkyndig, der kan gennemgå boligen for dig og give et objektivt bud på, hvad den er værd. Eller det kan være en økonomisk eller juridisk rådgiver, der kan hjælpe dig med at stille skarpt på, hvad du rent faktisk kan og bør betale for boligen. Det kan også være en erfaren købermægler, som kender til markedet – og ikke mindst til ejendomsmæglerens salgstricks.

Uanset hvilken variant du vælger, skal du huske på, at dit bud er bindende.

Formel eller uformel budrunde

Der findes to forskellige typer af budrunder. I den uformelle indhenter ejendomsmægleren bud fra alle de interesserede købere. I den formelle fastsættes som regel en udløbsdato på budrunden, så alle interesserede købere har mulighed for at gennemgå boligen og komme med deres bud.

Ejendomsmægleren er rent lovmæssigt forpligtet til at behandle alle potentielle købere ens. Det betyder, at alle interesserede for eksempel skal have de samme informationer om boligen, om tidsfrister, overtagelsesdato.

Det kan være svært at bevare overblikket i situationen. Så for at undgå fejltagelser og unødig stress har du som oftest glæde af en rådgiver.

Vi anbefaler, at du tager en dialog med uafhængige og erfarne rådgivere, så du er klædt på til at give den rigtige pris i bolighandlen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
rsz book shelves book stack bookcase 207662
Læs mere

Ejerudgift

Ejerudgift: De fleste er godt klar over, at selve prisen på en bolig kun udgør en del af…