Det er de færreste boligkøbere, der selv kan jonglere de komplicerede låntyper, tilstandsrapporter og…

Hvorfor skal jeg bruge uvildig rådgivning?

Det skal du fordi, det er de færreste boligkøbere, der selv kan jonglere de komplicerede låntyper, tilstandsrapporter og juridisk sprogbrug. Derfor er det en god idé at hyre en uvildig rådgiver, før du kaster dig ud i et boligkøb.

Bedøm indlæg

Som kommende (eller nuværende) boligejer er det en klar fordel, hvis du hyrer professionel hjælp og rådgivning. Det gælder især de aspekter af din bolighandel, du ikke selv er kompetent til at varetage.

Det kan være det juridiske i en købsaftale. Det kan handle om håndværksmæssige udfordringer. Eller det kan dreje sig om forskellige låntyper, når du skal tage et lån eller lægge dit nuværende lån om.

Prøv at inddele en bolighandel ind i fire kerneområder (byggeteknik, jura, økonomi og forsikring). Vær 100% ærlig over for dig selv. Du er næppe ekspert på alle områderne, er du?

Derfor bør du også bruge de nødvendige midler på at hyre en uvildig rådgiver til de områder, hvor du er på udebane.

Hvornår er en rådgiver uvildig?

Når en rådgiver er uafhængig af og uden relation til din bank, din ejendomsmægler og naturligvis sælgeren af din (forhåbentligt) kommende bolig, kan vedkommende med rette siges at være uvildig. Altså en rådgiver, der hverken har økonomiske eller personlige interesser i dit boligkøb.

En uvildig rådgiver bliver betalt af dig for at rådgive dig ud fra dine behov og ønsker. Det giver dig en rådgiver, der ikke selv har andre interesser i sagen end netop at hjælpe dig bedst muligt.

jumpstory download20200310 134158 1

Hvad skal rådgiveren bruges til?

Igen kommer det an på, hvilke områder, du selv har styr på. Det kan være en god idé at få en jurist til at gennemgå købsaftalen, hvis du er på udebane her. Så undgår du at skrive under på noget, du ikke forstår.

Ligeledes bruger mange at få en kompetent håndværker til at gennemgå tilstandsrapporten, og også gerne selve boligen for fejl og mangler, før der skrives en kontrakt på et køb.

Hvis du ikke selv har den rette håndværksmæssige baggrund, kan det være vanskeligt at vurdere, om en bolig er klar til nedrivning eller bare skal restaureres lidt hist og her. Og især de økonomiske aspekter af sådan et boligkøb. Her er den uvildige rådgiver (bogstaveligt talt) guld værd for en køber.

De fleste virksomheder, der tilbyder rådgivning, har økonomiske interesser, som ikke nødvendigvis er forbundne til dig som kunde. F.eks. kan der være en bankrådgiver, der selv får en bonus, hver gang han eller hun sælger et bestemt produkt til en kunde. Altså til dig, der har søgt vejledning.

Derfor kan en uvildig rådgiver også være oplagt som ekstra sikkerhed for, at du rent faktisk vælger den løsning, som er den mest optimale for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
rsz rsz agreement application business 893894 1
Læs mere

Hvad er et advokatforbehold?

Du har måske hørt om det. Men ved du, hvad et advokatforbehold er? Og endnu vigtigere – hvorfor…