En tyverialarm er noget, vi installerer, og som efter installeringen håber det aldrig vil blive nødvendigt at bruge.

Men hvad skal du tænke på, før du anskaffer dig en tyverialarm? Er der specielle forhold som gør, at det vil være en god idé at installere én? Og hvad er fordelen ved en tyverialarm med abonnement? Find disse og andre svar i dagens artikel.

4.7/5 - 3 Stemmer

Hvorfor og hvornår bør du overveje at anskaffe en tyverialarm?

Ved du, hvornår og til hvem de fleste tyverialarmer bliver solgt?

De bliver solgt til mennesker, som netop har haft indbrud i deres hjem. Og samtidig bliver de solgt til naboer, venner, bekendte og familie til de mennesker, som netop har haft indbrud.

Bor du derfor i et område, hvor der relativt ofte bliver begået indbrud, eller hvor det netop er sket, er det en god idé at overveje, om ikke du burde få en alarm, inden tyven eventuelt kommer på besøg.

Det er ikke sikkert, at der vil komme ubudne gæster hos dig, hvis der lige har været indbrud i nabolaget. I en sådan situation er alle nemlig på stikkerne, specielt når det lige er sket.

Men når freden atter sænker sig over kvarteret, er der igen mulighed for, at tyveknægte vil ud på rov. Og så er det absolut en god idé at være så godt beskyttet som muligt.

Hvorfor er det en god idé at installere en tyverialarm?

Det virker som et meget banalt spørgsmål at stille, for selvfølgelig ønsker du, at eventuelle tyve vil blive skræmt væk (og evt. efterfølgende blive fanget), skulle de finde det tiltrækkende at aflægge besøg inde i dit hjem.

Men det er faktisk ikke helt banalt alligevel. For bare det at have et mærke på dine vinduer og døre som signalerer, at “her er der en alarm installeret” kan sagtens være nok til at afskrække ugerningsmænd fra at tage dit hus i betragtning.

Ofte er det nok at forebygge – og i denne situation er det helt sikkert bedre end at helbrede.

Det er ydermere en god idé at installere en tyverialarm, fordi Danmark har en af de højeste indbrudsrater pr. indbygger i Europa. Det kan der være mange årsager til, f.eks fordi vi har mange dyre ting, fordi vi ikke er gode til at tyverisikre vores hjem – eller måske fordi vi ofte har høje hække, eller bor afsides, for at beskytte vores privatliv.

Disse grunde gør, at tyve ofte finder det yderst interessant at tage et ekstra kig indendørs, hvilket naturligvis udmunder i endnu et indbrud…

Hvad skal du have i tankerne, inden du anskaffer en tyverialarm?

Det er vigtigt at klarlægge, at en tyverialarm ikke er den bedste måde at undgå indbrud på. Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at du forsøger at gøre det så vanskeligt og tidskrævende som muligt for en tyv at komme ind i dit hjem.

Dette kan f.eks gøres ved at have vinduer med dækskinner, envejsskruer og sikkerhedsbeslag, ved at montere udendørs sensorer som aktiverer lys, når der er noget som bevæger sig eller ved at sætte lås ikke bare på hoveddøren men også på døre og vinduer inde i huset.

Andre tiltag, som f.eks at have tremmer for kældervinduer, sikringsglas i vinduer og døre ud til haven eller store stikkende buske under specielt udsatte vinduer, har også en god, afskrækkende virkning på tyveknægte.

Når du har sikret dit hjem manuelt med så mange forskellige mekaniske måder at beskytte dig som muligt, kan du med fordel tage det ekstra skridt og investere i en tyverialarm.

Hvad koster det at få en tyverialarm?

Du finder ofte prisoverslag på en tyverialarm mellem 1.595 kr. – 6.395 kr. Flere selskaber tilbyder tyverialarmer med abonnement.

Ofte er den første tanke, at det skal være den billigst mulige løsning. Men det er langt fra sikkert, at det er en god idé. Helt enkelt sagt kan den tyverialarm som koster mindst komme til at koste dig dyrt i sidste ende.

For hvis den ikke kan skræmme tyvene væk så er du lige så slet stillet som tidligere.

Herudover skal du også tænke på, at en tyverialarm ofte vil sænke præmien på din husforsikring, så det vil være en god idé ikke kun at tænke på alarmens pris men også på, hvilke besparelser og andre goder en sådan installation kan give dig.

Tag kontakt til dit forsikringsselskab for at finde ud af, hvilke retningslinjer (og nedslag i prisen) de har for installering af tyverialarm.

Husk også på, at der er mange forskellige alarmtyper og at du kan finde løsninger i mange prislag, alt efter hvilken slags udstyr du er ude efter.

Hav blot for øje, at det er et absolut minimum at have en tyverialarm med detektorer, som signalerer om der er noget som bevæger sig i huset. Har du kæledyr, så husk at bede om en version som tillader filtrering af dyrebevægelser.

En god ting at have, specielt hvis du har kæledyr inde, er muligheden for at sætte overvågningskameraer op. Så kan du både se om dyrene har det godt samt om der er ubudne gæster i dit hjem. Den slags kameraer kan ofte tilsluttes en app, som du kan tjekke via din smartphone.

Er det en fordel at have en tyverialarm med abonnement?

En tyverialarm uden abonnement kan du købe i mange gør-det-selv-forretninger, eller online. Når du har gjort det er alarmen din og der skal ikke betales et månedligt beløb til assistence og andet.

Dette betyder dog også, at kan din tyverialarm ikke skræmme tyven væk så er risikoen for et indbrud med tilhørende tab af værdigenstande, klenodier og minder dér, specielt hvis naboerne ikke er hjemme eller du ikke kan droppe ind forbi.

En tyverialarm med indbygget abonnement betyder, at du løbende betaler for, at en vagtcentral vil have folk klar til at gå i aktion, skulle uheldet være ude. Det har absolut sine fordele – bare det at vide at vagthavende kan kontakte politiet eller sende en vagtpatrulje ud for at kontrollere, om alt er vel er blot én af disse.

Kan du selv installere en tyverialarm?

Ja, det kan du, i hvert fald til en vis grad. Alarmsystemer uden abonnement kan du selv sætte op, hvorimod alarmsystemer med abonnement skal sættes op af fagfolk.

Det er dog et område, hvor det kan koste mange penge, og tårer, at tage en forkert beslutning. Så vores råd er, som altid, at tale med en fagmand, før du bevæger dig ud i anskaffelsen af en tyverialarm.

Synes du, at dette er en god, informativ artikel som gav dig svar på væsentlige spørgsmål? Så del den gerne med dem du kender, så også de kan blive opmærksomme på, at det at tyverisikre boligen er en rigtig, rigtig god idé!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × three =

Artikler du måske vil synes om