De fleste er klar over, at det kræver en byggetilladelse fra kommunen, hvis du vil opføre nyt hus på din byggegrund eller tilføje et…

Nedrivningstilladelse

De fleste er klar over, at det kræver en byggetilladelse fra kommunen, hvis du vil opføre nyt hus på din byggegrund eller tilføje et ekstra værelse til dit eksisterende hus. Men vidste du, at det også kræver en såkaldt nedrivningstilladelse, når du vil rive noget ned?

Bedøm indlæg

På bygningsreglementet.dk, der er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside, står der:

»Et byggeri, der kræver byggetilladelse, før det må opføres, må som udgangspunkt ikke nedrives uden en tilladelse fra kommunalbestyrelsen«

Det vil sige, at du hverken må bygge eller nedrive bygninger på din ejendom uden først at søge om byggetilladelse hos kommunen. Der er dog bygninger, det som ejer står dig frit for at fjerne. Det drejer sig for eksempel om udhuse, hønsehuse og overdækkede terrasser. Men er du i tvivl, så tjek reglerne eller søg hjælp hos en erfaren byggetknisk rådgiver, som vil kunne hjælpe dig med af styr på diverse tilladelser, inden du begynder med nedrivningen af bygningen.

jumpstory download20200320 135123

Ansøgning om byggetilladelse til nedrivning

På mange punkter minder ansøgningen om nedrivningstilladelsen om den tilladelse, som man får, når man vil bygge nyt. Der skal indsendes identifikation og specifikationer på bygningen, så kommunalbestyrelsen kan vurdere, om det er forsvarligt at nedrive den, og hvordan det bør foregå.

Både i forhold til bygningens installationer og øvrig bebyggelse i nærheden, hvor nedrivningsprojektet kan være til gene eller problematisk.

Desuden er det vigtigt at huske, at du – når du er færdig med nedrivningen – skal melde projektet færdigt til kommunen, så de relevante registre kan blive ajourført.

Vi anbefaler dog, at du altid søger professionel hjælp og rådgivning, før du kaster dig ud i ansøgningsprocessen. Uanset om du vil bygge op eller rive ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om