Du kender det sikkert allerede. Det helt specielle sprogbrug, som ejendomsmæglere benytter sig af i boligannoncerne. Især hvis du…

Ejendomsmæglerjargon

Du kender det sikkert allerede. Det helt specielle sprogbrug, som ejendomsmæglere benytter sig af i boligannoncerne. Især hvis du selv er gået aktivt ind i processen op til et huskøb. Men hvor meget skal du lægge i teksten fra annoncen?

Bedøm indlæg

Enhver boligannonces tekst er skrevet af en ejendomsmægler for at få boligen til at fremstå så interessant som muligt. Ord som charmerende, rummelig, velindrettet og attraktiv bliver brugt i flæng. Men det er ikke altid, at de matcher det, du kan se på billederne fra boligen. Og i endnu flere tilfælde kan det være svært at genkende beskrivelsen, når du træder ind i boligen in real life.

Det interessante er nemlig, at disse – og en række tilsvarende – ord bruges uanset husets eller lejlighedens tilstand. Så står du over for et huskøb, kan du ikke via selve teksten vurdere boligens tilstand. For tilsyneladende anvender ejendomsmægleren det samme vokabularium uanset.

floor plan 1474454 1280 12 5

Køkkenet er funktionelt – men er det slidt?

En gennemgang af 15 helt tilfældige, aktuelle boligannoncer fra forskellige ejendomsmæglere i Aarhus-området viser, at mange vendinger og beskrivelser går igen.

F.eks. er det populært hos ejendomsmæglerne at skrive om en bolig, at den er »med hyggen i centrum«,at »køkkenet er funktionelt« eller at der er tale om »veludnyttede kvadratmeter«.

Den slags vendinger bliver hurtigt til tomme floskler. For hvad betyder det, at køkkenet er funktionelt? Det skal et køkken jo helst være, når der skal laves mad. Så dækker beskrivelsen i virkeligheden over, at køkkenet er nedslidt og udskiftningsklart?

Billederne kan måske give dig lidt af svaret, men du er (som i alle henseender ift. et huskøb eller boligkøb) nødt til at undersøge det nærmere for at vide det sikkert.

Tæt på skole og indkøbsmuligheder

Udover beskrivelsen af boligens indretning og stand, er den geografiske placering også interessant at se nærmere på. Ejendomsmægleren skriver gerne lidt om de tilbud, der er i nærheden af boligen. F.eks. »tæt på skole og indkøbsmuligheder.«»Tæt på«er jo et vidt begreb. Har man en bil, så er 14 km ingen afstand til den nærmeste butik, men er man på gåben eller cykel, bliver indkøb hurtigt en dagsrejse. Derfor er det bedste råd igen, at du undersøger området nærmere.

Besøg kvarteret. Gå rundt og se på nabolaget. Afprøv hvor langt der rent faktisk er til supermarkedet, børnehaven, skolen, togstationen eller hvad der nu er relevant for dig. Brug den ekstra tid nu på at lave din egen research før et huskøb, så du undgår ærgerlige overraskelser, når du er flyttet ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
luke tanis qvgwkhhl0xq unsplash
Læs mere

Sådan køber du bolig – trin for trin

Vil du udleve din boligdrøm? Måske bliver du holdt tilbage af tanker om advokatforbehold, tilstandsrapporter, forsikringer og fremvisninger…