Da Karen og hendes mand først flyttede sammen, var det i den lejlighed, Karens forældre havde investeret i som forældrekøb til…

Fornuft og sats på samme tid

Da Karen og hendes mand først flyttede sammen, var det i den lejlighed, Karens forældre havde investeret i som forældrekøb til hende. Men da det første barn kom til, blev pladsen på de ca. 60 kvadratmeter hurtigt for trang. Det var på tide for den lille familie at se sig om efter noget større.

Bedøm indlæg

»Først kiggede vi længe på lejeboliger. Men de var for dyre. Derfor besluttede vi os for et mellemstep med et rækkehus, før vi ville kaste os ud i at købe et hus,« forklarer Karen og tilføjer, at deres daværende bank ikke var så vild med ideen om en kortsigtet investering i et rækkehus. Bankrådgiveren mente, at det var mere sikkert at stramme livremmen ind et par år, spare op og derefter købe et hus, der ville være en mere langtidsholdbar løsning for familien.

» Vi købte rækkehuset med håbet om en værdistigning. Bankmanden mente, at tre-fire år ikke var nok, men at vi skulle bo der mindst fem år, før det kunne svare sig. Han var ikke helt så risikovillig som os.«

Men Karen og hendes mand holdt fast i deres plan. Og banken var da også villig til at låne dem pengene til at købe et lille rækkehus i Skejby.

»Prisforskellen på at købe et rækkehus og et parcelhus var afgørende. Det var knap så farligt at købe et rækkehus, hvor liggetiden var på knap to uger, så vi vidste, at vi let kunne komme af med det igen. Der er mange, der kan købe et rækkehus, fordi prisen ligger under de tre millioner. Flere har råd til rækkehuset, hvilket gør det lettere at sælge igen.«

img 20190128 115138 2

Et vigtigt mellemstop

Karen og hendes familie endte med kun at bo i rækkehuset i Skejby i 2,5 år. Men for den lille familie var mellemstoppet i rækkehuset på vejen fra lejlighed til parcelhus en uundværlig overgang. »Det var tryggere at købe rækkehuset, der var ikke så meget på spil,« forklarer Karen.

Og det er et stort spring at gå direkte fra lejlighed til parcelhus. Både økonomisk og rent overskudsmæssigt. Så for mange kan overgangen være en god løsning. Også for at gøre sig erfaringer med bolighandler og de mange aspekter i denne, som man skal forholde sig til.

hjemsted anbefaler altid, at du tage en dialog med en uvildig rådgiver, som kan hjælpe dig med at skabe overblik over de forskellige muligheder, der er for at finde en finansiering af dit boligkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om