Et boligkøb behøver ikke at inkludere et hus. Det kan også handle om køb af en ejerlejlighed. Langt hen ad vejen er det de samme gode råd…

Ejerlejlighedsskema

Et boligkøb behøver ikke at inkludere et hus. Det kan også handle om køb af en ejerlejlighed.

Bedøm indlæg

Langt hen ad vejen er det de samme gode råd og den samme rådgivning, du har brug for, til køb af begge boligtyper. Men når du køber en ejerlejlighed, skal du også huske at nærlæse det dertilhørende ejerlejlighedsskema.

Et ejerlejlighedsskema udfyldes af ejendommens administrator og indeholder en række vigtige oplysninger, du skal være opmærksom på, før du køber.

Det er sælgers – eller sælgers ejendomsmæglers – ansvar at sørge for at få udfyldt ejerlejlighedsskemaet, så køber kan få de relevante oplysninger.

Ejerlejlighedsskemaet indeholder potentielt vigtig viden om såvel den specifikke lejlighed. Ligeledes som ejerforeningen i almindelighed.

jumpstory download20200310 121107

Hvorfor er det vigtigt?

I ejerlejlighedsskemaet finder du blandt andet oplysninger om de faste udgifter, der påhviler ejerlejligheden. Ligeledes som eventuelle ekstraordinære udgifter både til lejligheden og til forventede fremtidige udgifter for ejerforeningen.

Det er altså her, du finder ud af, hvad det reelt koster at eje lejligheden udover afdrag på boliglånet.

Det er også i dette skema, at du som køber finder information om skyldige beløb til ejerforeningen, som sælger efterlader. Om det er tilladt at holde husdyr og om ejerforeningens forsikringsforhold.

Nogle oplysninger i skemaet vil måske virke ligegyldige i første omgang.
Men især punkter om udgifter til kommende renoveringer og om ejerforeningens budgetter kan være væsentlige at få afklaret, før du køber.

Inden du køber ejerlejlighed, så er det vigtige at få hjælp af køberrådgivere, som kan hjælpe dig med at gennemgå ejerlejlighedsskemaet og få overblik over, hvad du køber, før du køber. Og som minimum bør du sikre dig et advokatforbehold i købsaftalen, før du skriver under.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
apartment chairs decor 709767 1
Læs mere

Hvad er et forældrekøb?

Måske har du venner, der bor i et forældrekøb. Måske købte dine forældre en lejlighed til dig, da…