Du har måske hørt om det. Men ved du, hvad et advokatforbehold er? Og endnu vigtigere – hvorfor det er vigtigt at få skrevet ind i købsaftalen…

Advokatforbehold i købsaftalen

Du har måske hørt om det. Men ved du, hvad et advokatforbehold er? Og endnu vigtigere – hvorfor det er vigtigt at få skrevet ind i købsaftalen.

Bedøm indlæg

Når du skal købe en bolig – uanset om det er et hus eller en lejlighed – skal der udfærdiges en købsaftale, som underskrives af såvel køber som sælger. Købsaftalen indeholder de af parterne indgåede vilkår. Altså alt fra købspris til overtagelse af løsøre.

Når først købsaftalen er underskrevet, er handlen som udgangspunkt bindende. Og det kan koste dyrt for en køber at fortryde bagefter.

Men – for der er selvfølgelig et men – hvis der er indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, har køber stadig en mulighed for at annullere handlen. Det kan være, der pludselig sker noget uventet, at økonomien ikke er som forventet eller at der opdages andet ved boligen, som gør, at køber fortryder.

pexels pixabay 261621 6

Ordlyden

Præcis hvordan et advokatforbehold er formuleret kan variere fra sag til sag. Men overordnet set, så lyder forbeholdet på noget som »denne aftale er betinget af, at købers advokat kan godkende aftalen i dens helhed.«

Når et sådant forbehold er indskrevet i købsaftalen, har købers advokat tid til at gennemgå handlen efter underskrifterne er sat. Advokaten kan derefter annullere handlen, uden at det koster køber noget.

Er der ikke indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, kan køber stadig godt fortryde handlen inden for de første seks hverdage. Men i dette tilfælde skal køber betale sælger 1% af købsprisen som kompensation. Og det kan immervæk hurtigt blive mange penge lige ud ad vinduet.

Så derfor: Husk advokatforbeholdet i din købsaftale. Og er du i tvivl, så sørg for at have en erfaren boligadvokat på din side, før købsaftalen underskrives. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om