Vi har inddelt dit huskøb i fem faser. Hver fase er fyldt med inspirerende indhold og relevante produkter, så du kan træffe de rigtige boligvalg.

Hvad er dine ønsker og behov?

Drømmer du om den helt rigtige beliggenhed eller et indflytningsklart hus uden behov for renovering eller vedligeholdelse? Uanset hvad du drømmer om i forbindelse med et køb af en nyere bolig, har vi fokus på at give dig det bedste overblik og løbende sikre, at du har det bedste udgangspunkt for at træffe de rigtige boligvalg.

Bedøm indlæg

Din boligdrøm bliver til virkelighed

Det er altid et godt sted at starte med drømmen og arbejde videre derfra. Før din husdrøm kan blive til virkelighed skal du igennem en masse forskellige store og små overvejelser. Er din drøm at blive en del af det attraktive nybyggerkvarter med godt naboskab? At bo på den hyggelige blinde vej, der danner de trygge rammer om dine børn og deres legekammerater? 

Research og bliv klædt på til at købe

Uanset om du har prøvet at købe bolig før eller om det er første gang, så er der en masse ender, der skal mødes, før du kan realisere dine boligdrømme. Drømme har ingen grænser, og det er derfor også vigtigt at få vendt de mange forskellige muligheder, du har. I din research vil du blive klædt bedre på og få dannet dig et overblik over, hvad der er de rigtige boligvalg for dig.

Afklaringsfase: Klar til afklaring og forberedelse?

I jagten på drømmehuset er der 117 forhold, som skal afklares. Har du styr på juraen, finansieringen, byggeteknikken og hvilke forsikringer, som er mest hensigtsmæssige? Hvad har du selv styr på, og hvad kan du med fordel søge professionel rådgivning til?

Få de bedste betingelser for dit boligkøb

Formålet med afklaringsfasen er at sikre dig de bedste betingelser, så du kan træffe de bedste valg og komme godt i mål med dit boligkøb. Det er i afklaringsfasen, at du laver alt det indledende arbejde inden et potentielt køb, og det er arbejdet her og nu, som kan gøre en verden til forskel senere.

Research og få en overskuelig købsproces

Der er mange ender, der skal mødes når du skal skal købe et hus. For at din boligdrøm kan blive din boligvirkelighed, er det vigtigt, at du får lavet en masse grundigt research, der kan lægge fundamentet for en nem og overskuelig købsproces. Snak med dine venner, familie og netværk, som selv har været igennem en købsproces på en nyere bolig. Få også vendt dine drømme og udfordringer med fagfolk, der kan være med til at sikre, at du også får den nødvendige faglige sparring.

Projektstart – Er du klar til at købe dit hus?

Du skulle nu gerne være klædt på til at forhandle købsprisen på plads. Er det den rigtige pris, som er listet i salgsopstillingen, eller er der nogen omstændigheder, som gør, at du skal have et afslag i købsprisen?

Når du står overfor en af de største investeringer i dit liv, kan manglende research, planlægning og overblik betyde, at du tager uheldige beslutninger, som kan være svære at ændre på uden økonomiske konsekvenser. Erfaring og indsigt i de mange forskellige faggrupper i forbindelse med et nybyggeri vil betyde en verden til forskel.

En byggeteknisk rådgiver kan modvirke ubehagelige overraskelser

Hvis ikke allerede du har fået hjælp af en byggeteknisk rådgiver til at besigtige huset og udfordre tilstandsrapporten, så er det ofte en fordel. Det giver bedre overblik over den egentlige stand på drømmehuset, så du er sikker på, at der ikke gemmer sig nogle ubehagelige overraskelser. En nærmere gennemgang af boligen kan ofte medføre, at der bliver synliggjort en række forhold, som du efterfølgende kan bruge i en prisforhandling.

En rådgiver holder styr på jura og økonomi for dig

Lige meget hvad, så er det vigtigt at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, så du efterfølgende har mulighed for at trække handlen tilbage inden for seks dage. Advokatforbeholdet betyder i sidste ende forskellen på, om du skal betale 1% procent af købesummen for at annullere handlen eller om du kvit og frit kan gøre det.

Forskellen mellem ejerskifteforsikringer kan være ganske uoverskueligt. Det kan derfor være en fordel at få hjælp af en rådgiver og derved sikre dig, at du kan være tryg i dit boligkøb og ikke skal bekymre dig om skjulte fejl og mangler efterfølgende. Det er typisk hverken den billigste eller den, som kommer med i købsaftalen, som er den der giver dig mest værdi. Derfor kan det godt kan betale sig at få uvildig rådgivning om valg af den rigtige ejerskifteforsikring.

Få købsaftalen på plads

Er prisen forhandlet på plads, skal der laves en købsaftale, som indeholder alle de vigtige informationer om dit boligkøb. Når begge parter har underskrevet købsaftalen, er der efterfølgende tre frister, som du skal være opmærksom på:

  • Fortrydelsesfristen
  • Frist for forbehold fra bank
  • Frist for forbehold fra advokat/rådgiver

Projekt afsluttes – Er du i mål med din drømmebolig?

Du er nu boligejer! Stort tillykke! Du har nu afsluttet huskøbet. Diverse tidsfrister er udløbet, og du kan igen trække vejret og fejre, at du nu er blevet husejer. Selvom du måske endnu ikke har fået nøglerne, og der stadig er et stykke vej før, du er helt på plads, så har du ikke desto mindre taget et stort skridt nu.

Din research som sikkert har budt på mange overvejelser og bekymringer har resultereret i, at du nu står som ejer af en ny bolig.

Få overblik over din videre boligrejse

Formålet med afslutningsfasen er at give dig et overblik over din videre rejse. Hvad end din planer er for din nye bolig, så har vi samlet relevant indhold og rådgivning, så du nemt og trygt kan komme videre fra dit boligkøb og realisere din drømmebolig. Selvom du er på plads med dit boligkøb, så er der stadigvæk en lang række forhold, som du skal være opmærksom på.

  • Vedligeholdelse
  • Tilbygning
  • Have og udendørsarealer
  • Omlægning af lån
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om