Har du netop købt nyt komfur, som skal tilsluttes dit køkken? I denne artikel hjælper vi dig med at blive klogere på, hvilke regler der er gældende for installation og montering af komfur i hjemmet.

Herudover informer vi dig om prisen for at få en professionel fagmand til at installere dit komfur. Til sidst får du svar på, hvornår du må installere et komfur selv, og hvornår du ikke må gøre det selv.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen for installation af komfur?

Alt efter hvilket komfur du ønsker at installere i dit køkken, er der regler for, om du selv må kaste dig ud i arbejdet, eller om du skal hyre en professionel og kyndig fagmand til opgaven.

Vi har undersøgt markedet for at finde en pris for at få installeret et komfur. Der kan naturligvis være forskel på priserne for at få installeret et komfur af en professionel fagmand alt efter, hvilken virksomhed du vælger, samt hvor du er placeret henne rent geografisk. Timepriserne kan være en smule højere på Sjælland sammenlignet med de fleste steder i Jylland.

Du kan som udgangspunkt forvente, at det tager ca. 2 timer at installere et nyt komfur. På denne tid bliver komfuret pakket ud og klargjort til installation i køkkenet.

Herudover kommer selve monteringen af komfuret samt tilslutning af el, så det virker, som det skal. Til sidst bliver komfuret testet, så du er sikret, at det virker optimalt og der laves en kvalitetssikring af alle ledninger. 

Som udgangspunkt kan du forvente, at prisen for installation af komfur kan være helt ned til 400-500 kr., når du bruger en professionel fagmand.

Må du installere et komfur selv?

Det kan være svært at finde et entydigt svar på, om du må installere et komfur selv. Hovedreglen er, at hvis der er tale om et gaskomfur, eller installationen kræver værktøj, så må du ikke gøre det selv. Der kan i så fald være store konsekvenser ved at installere et komfur forkert.

Du kan som udgangspunkt selv tilslutte og installere et komfur, hvis det f.eks. kun skal tilsluttes en eksisterende stikkontakt.

Hvis installationen skal foregå ved, at du skal tilslutte en stikdåse eller komfurudtag, så skal du også have fat i en professionel fagmand af sikkerhedsmæssige årsager.

Konsekvenser ved fejlmontage

Hvis du vælger at installere et komfur selv, kan det være efterfulgt at store konsekvenser, hvis ikke det er gjort korrekt.

Ved en fejlinstallation kan du ende med at brænde komfuret af. I tilfælde af at der er en løs forbindelse, kan du udsætte dig selv, din familie eller huset for brandfare. Det er derfor vigtigt, at du har den nødvendige viden om at installere et komfur korrekt.

Besparelsen på de 400-500 kr. kan derfor være dyr at springe over, hvis dit arbejde ikke bliver gjort korrekt og med fokus på kvalitetssikring.

Konklusion på installation af komfur

Som en kort opsummering af artiklen anbefales det, at du kontakter en professionel fagmand, hvis du skal have installeret et nyt komfur i dit køkken. Dermed får du kompetent hjælp til afmontering af det gamle komfur og installation af det nye komfur.

En professionel virksomhed tager et sted mellem 400-500 kr. inklusive moms for montering og installation af et komfur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om