Har du en drøm om at få et nyt køkken? Så kan det være, du har forskellige spørgsmål til, hvordan du bedst når i mål.

I denne guide kan du blive klogere på alt fra prisen på et nyt køkken, og gode tips du kan tage med dig, før processen sættes i gang.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster et nyt køkken?

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige køkkenpriser, der findes. Derfor bliver det forhåbentligt mere overskueligt for dig her, så du i stedet kan bruge tiden på at beslutte, hvordan dit køkken skal se ud.

For at give dig en fornemmelse af prisspændet:

Du kan få et nyt køkken, der starter ved 17.000 kr. og helt op på den anden side af 150.000 kr.

Prisen for dit køkken vil altid variere alt efter materialerne og de hvidevarer, du vælger til dit hjem.

Der kan være lidt ekstra penge at spare, alt efter hvor højt et serviceniveau, du ønsker. Med det menes der, hvor meget køkkenfirmaet skal hjælpe med.
Du kan forvente den skarpeste pris, hvis du selv henter og samler dit køkken.

Hvis du omvendt ikke er den fødte gør-det-selv-mand/kvinde, og køkkenfirmaet skal samle og levere køkkenet, så vil prisen være en smule højere.

Den dyreste løsning vil derfor også være, hvis du både får leveret, samlet og monteret køkkenet af professionelle.

Få en skarpere køkkenpris med et udstillingskøkken

Der kan være mange penge at spare for dig, hvis du vælger et udstillingskøkken. Det samme gælder for de hvidevarer, der er koblet til køkkenet.

Hos visse køkkenfirmaer har de lavet en oversigt online over deres udstillingskøkkener, så du nemmere kan se dine mulige besparelser. Ved nogle af de dyrere køkkener, kan du spare helt op til 100.000 kr. på denne løsning, og selv for de lavere prisklasser kan du spare fra 30.000 kr. og opefter.

Gode tips før du får nyt køkken

Køkkenet er i højere grad blevet samlingspunktet i de danske hjem. Det er her, der er plads til at være kreativ med madlavningen, og så er det et sted, hvor familien kan samles.

Disse to ting kan også have noget at sige for, at flere og flere har køkkenet højt på prioriteringslisten, når det kommer til ønskerne til en bolig.

Hvis du vil være sikker på, at du får lige det køkken, du har drømt om, så er processen før du får nyt køkken ret vigtig.
For at hjælpe dig bedst muligt fra start med dit nye køkken, kan du finde forskellige overvejelser herunder, du kan gøre dig.

Find inspiration til dit nye køkken

Før du begynder arbejdet med dit nye køkken, så start med at finde inspiration til køkkenet her. På den måde kan du nemmere spore dig ind på, hvad du ønsker – og mindst lige så vigtigt, hvad du ikke ønsker.

Hvad end du ønsker et samtalekøkken, et mørkt køkken, farverigt køkken, lyst køkken eller et køkken med naturmaterialer, så kan inspirationsprocessen få dig et skridt tættere på dit drømmekøkken.

Det kan anbefales, at du både besøger forskellige køkkenfirmaer og ser løsningerne foran dig. Derudover kan du undersøge køkkenfirmaernes hjemmesider og sociale medier og generelt finde inspiration online.

Design dit eget virtuelle køkken

Hos visse køkkenfirmaer har du mulighed for at bruge virtuelle køkkendesignere. Det vil sige, at du selv kan sidde og designe dit 3D køkken, udskifte materialer og sætte dit personlige touch. Du kan derfor se, hvordan forskellige kombinationer, du vælger, kommer til livs.

Vælg den rette bordplade til dit køkken

Når du skal vælge bordplade, er der flere overvejelser, du kan gøre dig. Du kan starte med at tænke over, hvad bordpladen skal kunne holde til.

  • Vil du gerne kunne stille varme gryder, pander, bageplader m.m. direkte på bordpladen?
  • Arbejder du tit med fødevarer, der kan komme til at farve bordpladen?
  • Vil du have en bordplade med minimal vedligeholdelse?
  • Hvor meget skal bordpladen fylde?
  • Og har du generelt særlige ønsker og behov til bordpladen?

Udover de mange praktiske overvejelser til bordpladen, har du måske et særligt ønske til materialet, strukturen eller måske farven, som bordpladen skal have.

Hvilke låger vil du gå med?

En anden ting du også skal overveje er, hvilke låger der skal pryde køkkenet. Her findes der også et hav af forskellige farver og overflader, du kan vælge mellem.

Det er en fordel, hvis du også tænker vedligeholdelse ind i dit valg, så du også kan holde skabslågerne pæne løbende.

Et køkken med eller uden greb?

Hvis ikke du har gjort dig tanker, om dine låger skal være med eller uden greb, så start gerne med at overveje det.

Køkkengreb er et helt univers for sig, og du kan vælge alt fra skålegreb, knopgreb, lange greb, slanke greb, bøjlegreb og selvfølgelig køkkenlåger uden greb.

Hvilke hvidevarer skal pryde dit nye køkken?

Valget af hvidevarer i et køkken har meget at sige for den oplevelse, du får, når du laver mad. Her er det især en fordel, at du sætter dig ind i de forskellige mærker, der kan vælges, og hvilke funktioner de enkelte hvidevarer har.

Det kan være, du ønsker en ovn med bestemte funktioner. Måske skal køleskabet være ekstra rummeligt. Eller måske ønsker du, at opvaskemaskinen mere eller mindre er lydløs.

Når vi snakker om hvidevarer, er det mindst lige så relevant, hvordan de forskellige ting er placeret. Ønsker du, at hvidevarerne er integrerede? Skal ovnen være i en bestemt højde? Eller har du andet, du foretrækker?

Hvad kan der konkluderes omkring et nyt køkken?

Når det kommer til at få et nyt køkken, kan du komme i gang fra 17.000 kr. og helt op til 150.000 og derover.

Du vil opleve, at prisen kan variere alt efter, hvor meget køkkenfirmaet skal hjælpe dig med. Hvis de f.eks. både skal samle, levere og montere køkkenet, skal du forvente den højeste pris for det køkken, du kigger på.

Vil du forbedre din køkkenpris, kan du overveje at købe et udstillingskøkken.

Her er besparelserne ekstra store, både på køkkenet og diverse hvidevarer.

Før du bestiller og betaler for dit nye køkken, så er der flere ting, du kan gøre. Start gerne med at finde inspiration online, og besøg køkkenfirmaerne så du kan se og mærke forskellige materialer.

Derudover kan du både gøre dig tanker omkring bordpladen, lågerne, grebene og hvidevarerne der skal være i dit køkken.

Hvis du ønsker det, kan du selv prøve kræfter med at designe et 3D køkken, hvor du kan se, hvordan dit kommende køkken kan ende ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om