Har du fundet dit nye drømmekøkken, og skal du derfor have revet dit gamle køkken ned? Så kan du med fordel læse med her. Du kan enten vælge at gøre det selv eller betale professionelle fagfolk til opgaven.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du nedriver dit køkken ned selv, samt hvad det vil koste at hyre et professionelt firma til opgaven

Bedøm indlæg

Hvad er prisen for nedrivning af et køkken?

Har du et ældre køkken, kan det på et tidspunkt trænge til at blive udskiftet. Når du har fundet dit drømmekøkken og alle dele er på plads, skal du finde ud af, hvordan det skal etableres i din bolig. Her skal det gamle køkken typisk rives helt ned, før det nye kan blive monteret.

Hvis du skal ønsker at stå med opgaven om at nedrive dit gamle køkken, samt at køre det på genbrugspladsen, er det som udgangspunkt gratis for dig. Det vil kun koste din egen tid og energi, som du skal lægge i det.

Hvis du ligesom mange andre har for få timer i døgnet, vil du nok hellere bruge tiden på mange andre ting end at nedrive det gamle køkken. Her kan du vælge at betale en professionel virksomhed for at udføre opgaven.

Prisen for at løse opgaven kan variere fra den ene virksomhed til den anden.

Du kan dog forvente, at en gennemsnitspris for at nedrive et køkken vil være mellem 4.000 – 5.000 kr.

alt efter hvor stort køkkenet er, og hvor lang tid det vil tage at køre det hele til genbrugsstationen.

Vi anbefaler, at du indhenter flere tilbud på at nedrive dit køkken, så du har det bedste udgangspunkt for at tage din beslutning.

Fordele ved at vælge et professionelt firma til nedrivning af et køkken

De fleste undervurderer opgaven med at nedrive et gammelt køkken. Det er som de fleste tror ikke bare at ødelægge nogle køkkenskabe og fjerne hårde hvidevarer. Det er som regel en langt mere omfattende opgave, som kræver, at du er i fysisk god form.

For det første skal skabene ødelægges helt og der skal bakses med at få dem ned i en trailer eller lignende. Herudover kan der være klinker på væggene, som også skal fjernes. For det tredje skal der også bruges tid på at fragte tingene til den nærmeste genbrugsstation.

Når du i stedet vælger at hyre et professionelt firma til opgaven, kan du være sikker på, at det bliver gjort effektivt. Dermed sparer du selv tid på, hvad det kræver at ordne. Samtidig kan du være sikker på, at de ikke ødelægger nogle af de forhold, som er nødvendige for at etablere det nye køkken.

Når du vælger at hyre et professionelt håndværkerfirma til at nedrive dit køkken, er det vigtigt, at du benytter dig af håndværkerfradraget. Her kan du få op til 15.000 kr. i håndværkerfradrag. Det er værd at tage med i overvejelserne, frem for at kaste dig over opgaven selv.

Skal du anmelde nedrivning af køkkenet til kommunen?

Som husejer skal du ikke tænke på at anmelde nedrivning af et køkken til kommunen. Det vil sige, hvis du bor i eget enfamiliehus.

Hvis du til gengæld bor i lejlighed, eller i en bolig med to familier, skal det anmeldes til kommunen, at du vil sætte gang i en ombygning af køkkenet.

Hvordan får du den bedste pris på nedrivning af et køkken?

Når du kontakter et håndværkerfirma om en pris på nedrivning af et køkken, vil du kunne opleve, at der er store udsving i markedet. Derfor bør du indhente flere tilbud fra lokale håndværkervirksomheder for at få et indblik i, hvad det vil koste dig.

Herefter kan du danne dig et overblik over de forskellige tilbud for at se, hvem der tilbyder den bedste pris, hvem der har mest erfaring, samt hvad tilbuddet inkluderer.

Det vil i sidste ende give dig det bedste udgangspunkt for at træffe det bedste valg for dig.

Konklusion på nedrivning af køkken

En kort konklusion på, hvordan du bedst kommer i mål med nedrivning af et køkken, vil være at betale sig fra det.

Du kan naturligvis spare penge på at løse opgaven selv, men det er oftest en omfattende opgave som både tager tid og kræfter. Her kan du med fordel løse opgaven ved at indhente et tilbud fra flere forskellige lokale håndværkervirksomheder.

Ud fra de forskellige tilbud, kan du vælge det, som du har den bedste fornemmelse med. Det er klart en fordel at modtage regningen elektronisk, da du dermed kan trække det fra håndværkerfradraget.
Prisen for nedrivning af et køkken vil typisk være fra 4.000 – 5.000 kr. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + eighteen =

Artikler du måske vil synes om