Er tiden inde til at anskaffe dig en ny opvaskemaskine? Så kan det være, du selv vil prøve kræfter med at montere og installere den.

I denne guide kan du læse mere om, hvordan du kommer i mål med at montere den, hvornår du ikke selv må give dig i kast med det, og hvad det vil koste, hvis du hyrer hjælp.

5/5 - 2 Stemmer

Hvad koster det at få opvaskemaskinen monteret?

Hvis du skal hyre en professionel VVS-installatør til at montere din opvaskemaskine, kan du forvente priser fra 495 kr. Dette vil oftest være en timepris, der tages.

Hvis der omvendt både er brug for, at en elektriker samt en VVS-installatør skal ud til dig, kan prisen lyde mellem 1.500 kr. og 2.000 kr. for en komplet montering af din opvaskemaskine.

Værd at vide om montering af en opvaskemaskine

Før du giver dig i kast med at montere og installere din nye opvaskemaskine, er det vigtigt, at arbejdet udføres korrekt. Det giver naturligvis sig selv, men det kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke får den tilsluttet, som den skal.

Før vi kommer til guiden, der fortæller, hvordan du selv kan gøre, så lad os kigge på, hvornår du ikke selv må udføre arbejdet.

Hvornår skal du holde dig fra montering af opvaskemaskinen?

Som udgangspunkt må du ikke selv stå for monteringen, hvis der skal ændres på vandinstallationer. Det kunne eksempelvis være ændringer, der vedrører slanger eller rør. Her skal du som regel have fat i en autoriseret VVS-installatør.

Hvordan monterer du selv opvaskemaskinen?

I det forrige afsnit har du lige læst, hvornår du ikke må montere din opvaskemaskine selv. Du kan samtidig have i baghovedet, at du gerne må installere din opvaskemaskine, hvis der er en almindelig stikkontakt, der forsyner den med strøm.

Du må også selv stå for arbejdet, når vandtilslutningen sker gennem stophanen. Det vil sige gennem det håndtag, hvor du ellers kan slukke for vandet.

Følg disse trin

Lad os nu gøre det klart, hvordan du selv kan udføre arbejdet. Følger du de trin, der er listet herunder, så har du de bedste forudsætninger for at nå godt i mål.

  1. Som noget af det første skal du lukke for vandtilførslen til opvaskemaskinen. Det kan du oftest gøre lige under køkkenvasken, hvor du kan finde en afspærringsventil.
  2. Næste skridt er, at du nu skal fjerne og afmontere den gamle opvaskemaskine. Herefter kan du begynde at pakke din nye opvaskemaskine ud af den emballage, den er i. Det er vigtigt, at du dobbelttjekker de slanger og ledninger, der er fastgjort til opvaskemaskinen. Det er et must, at der er både er en afløbsslange og tilløbsslange.
  3. Du kan nu placere afløbsslangen fra den nye opvaskemaskine på afløbet, hvor du fjernede den gamle. For bedst at fastgøre slanges, kan du placere en slangeklemme.
  4. Det er rigtig godt givet ud, hvis du placerer en dampspærre i arealet over opvaskemaskinen. Bordpladen der løber herover, er nemlig ekstra udsat for, at fugt og at skimmelsvamp kan dannes. Det kan du heldigvis undgå med en dampspærre.
  5. Du er nu klar til, at du kan skubbe din opvaskemaskine ind. For at sikre at den står helt i vater, kan ændre højden på de ben, der er underneden.

Når du skal have opvaskemaskinen til at være solidt placeret, kan den fastgøres i siderne med de skruer, der følger med. Under køkkenvasken kan du nu koble vandslangen til, tænde for vandet igen og sætte opvaskemaskinen til strøm. Den vil nu være klar til at kunne starte.

Et godt tip til monteringen

Flere og flere producenter af opvaskemaskiner har lavet videoer, der kan guide dig igennem monteringsprocessen. Det er derfor en fordel, hvis du søger online, f.eks. på youtube, efter den præcise model, du har købt. Se den gerne, før du går i gang, og følg så de forskellige trin nøje.

Konklusion omkring montering af opvaskemaskine

For at samle op på montering og installation af en opvaskemaskine, bør du holde dig fra det, når der er vandinstallationer, der skal ændres. Du kan dog trygt kaste dig ud i det, og nå godt i mål, når vandtilslutningen foregår gennem stophanen, og når opvaskemaskinen forsynes med strøm fra en stikkontakt.

Før du kaster dig ud i at montere din opvaskemaskine, bør du sætte dig godt ind i, hvordan det foregår. Et godt tip er, at du søger efter, om producenten har lavet en monteringsvideo, du kan følge. Hvis du vil hyre hjælp til at sætte din opvaskemaskine til ved en VVS-installatør, kan du forvente en timepris omkring de 495 kr. Skal der både en elektriker og VVS-installatør på, kan beløbet ryge op i 2.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om