Et stærkt fundament behøver ikke længere laves i beton. Et skruefundament gør det nemt at lave et stærkt fundament. I denne artikel ser vi på fordelene ved at vælge et skruefundament, priser og de forskellige arbejdsprocesser.

Derudover kan du læse hvorfor skal du vælge jordskruer til dit fundament, hvor de kan bruges og du vil ikke mindst blive klogere på forskellen fra et almindeligt støbt fundament af beton. Lad os starte fra en ende og blive kloge på hvad skruefundamenter er.

4.6/5 - 8 Stemmer

Forstå et skruefundament hurtigt

Skruefundamenter er en effektiv måde, at lave fundamenter på. Med et skruefundament er der hverken behov for at grave eller lave støbearbejde. Det gør det smartere og hurtigere end fundamenter støbt af beton.

I stedet sættes skruer ned i jord, som allerede er fast. Nogle af skruerne har den egenskab, at de komprimerer jorden, i takt med at de kommer længere og længere ned i jorden. Det betyder, at skruefundament bliver solidt og stærkt, med det samme det installeres. 

Der er flere fordele ved at vælge et skruefundament til dit nye byggeri. Det gælder både for dig, som skal lave en carport, træhus, hegn, terrasse, hvis du skal opstille et solcelleanlæg eller andet, som vil kræve et fundament, som er ekstra stærkt.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på skruefundamentet:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på opsætningen af dit skruefundament. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Skruefundamenter fungerer bl.a. til:

 • Legehuse
 • Terrasser
 • Hegn
 • Skilte
 • Flagstænger
 • Shelter
 • Solcelleanlæg
 • Carporte
 • Redskabsrum
 • Dressurbaner
 • Små broer
 • Legehuse m.m.
 • Tørrestativer
 • Vindsikring

Derfor skal du vælge et skruefundament

 1. En klar fordel for skruefundamenter, at det er hurtigere at lave end et fundament af beton. Der er ikke behov for lige så meget forarbejde, da du ikke skal lave udgravninger og diverse støbearbejde som med beton og lecablokke. 
 2. Det er en tidsbesparende løsning, som du ikke skal vente flere dage på, før du må belaste skruerne. Når der f.eks. arbejdes med betonfundamenter, så skal betonen gerne tørre et par dage, før den er størknet og klar til tunge belastninger. Med skruefundamenter må det belastes med det samme. Du kommer derfor hurtigere fra start og hurtigere i mål med det, du skal have bygget. Der er nemlig færre arbejdsprocesser, du skal igennem.
 3. Vælg skruefundamenter fordi, at holdbarheden og sikkerheden er den samme som ved beton. Beton skal efter sigende kunne holde i op til 100 år – det er dog mest realistisk, hvis ikke betonen kommer i kontakt med vand og fugt. Der er ikke 100% garanti, men skruefundamenter vil holde i lige så mange år. Afhængig af jordens forhold holder de mellem 40-100 år. Det kræver en bestemt tykkelse og behandling. 
 4. Disse skruer vil kunne skrues op og kan skrues op og bruges et andet sted. Det kan være, at arealet under dit byggeri skal bruges til noget andet. Eller måske vil du flytte placeringen af din terrasse, carport eller andet. Det betyder også, at du får en mere bæredygtig løsning, når du vælger et skruefundament, da materialerne kan genbruges. Det skyldes, at skruerne er langtidsholdbare og med gevind.
 5. Skruefundamenter bygges på jord, som måtte være forurenet – det er der f.eks. meget byjord, der er. 
 6. Skruefundamenter laves med en installation, som er vibrationsfri – selv når der arbejdes med skruer, som er op til 20 meter lange. Skruerne kan nemlig trænge igennem alle typer af jordbund. Det er også derfor, at der ikke er behov for gravearbejde, når de skal installeres. Fordi et skruefundament kan installeres vibrationsfrit, så gør det metoden ekstra ideel til områder, hvor der er tæt bebygget, eller hvor der generelt er lidt plads. 

Når man ser på de forskellige fordele skruefundamenter har, så er tankegangen med fremtidens fundament ikke langt ude. Der er væsentligt færre omkostninger forbundet med at opsætte et skruefundament. Fundamentet og jorden kan genbruges bagefter, uden at hullet skal genopfyldes med ny jord. 

Hvad er prisen på et skruefundament? 

Du vil opleve, at der er forskellige faktorer, der kan påvirke prisen på dit skruefundament.

 1. For det første skal firmaet høre ind til, hvor stort fundamentet skal være.
 2. For det andet skal firmaet også høre ind til, hvad fundamentet skal bære. Det kan nemlig få betydning for, hvor store skruerne skal være i forhold til den belastning, det skal kunne holde.
 3. For det tredje vil firmaet også vurdere, hvor lang tid det vil tage dem at udføre opgaven, og hvor mange de skal være dertil. Det er nemlig alt sammen faktorer, som vil påvirke de omkostninger, de vil have for det arbejde, de udfører for dig. 

Et skruefundament lavet af en professionel vil koste mellem 995 – 2250 kr for op til 20 fundamentpunkter ekskl. materialer.

Kan du selv installere bliver din skruefundament pris bedre. Køber du selv jordskruer, så koster de typisk mellem 99 – 499 kr alt efter størrelse og hvor du køber.

Vi anbefaler at få tilbud fra forskellige firmaer, så du kan sammenligne priserne for skruefundamentet. Det kan være forskellige faktorer, du måske kigger efter, når du skal beslutte dig.

Måske går du udelukkende efter den billigste pris, eller måske er det vigtigt for dig med de bedste materialer og et firma med mange års erfaring. Valget er op til dig, men der er heldigvis god hjælp at hente, når det netop kommer til installation af et skruefundament. 

Hvis du selv vil lave fundamentet, så er det stadig en fordel, at du kontakter forskellige firmaer. Der kan nemlig være penge at spare alt efter, hvor du køber dine materialer henne. Alt efter hvem du ringer eller skriver til, så kan der også være god rådgivning omkring, hvad du skal vælge, så du stadig kan få hjælp fra en ekspert til at komme bedst muligt fra start.

Kan du gøre det selv? 

Der er gode muligheder for, at du selv vil kunne installere dit skruefundament – især hvis der er tale om fundamenter, som er mindre.

Et skruefundament installeres alene med håndkraft – alt afhængigt af, hvor store skruerne er. Alternativt kan skruerne også bores ned i jorden ved hjælp af en håndholdt slagnøgle eller en boremotor med hydraulik. 

Selvom et skruefundament er en lettere måde at lave fundamenter på, end når man sammenligner med fundamenter af beton, så er det stadig en stor opgave. Hvis du allerede kender dig selv godt nok til, at du ikke har tålmodigheden eller lysten til arbejdet, så lyder vores anbefaling: hyr en professionel. 

Derfor skal du bruge en professionel

Der vil altid være mange fordele at finde, når du hyrer professionel hjælp. Den professionelle har haft fingrene i lignende arbejde tidligere – og det betyder, at arbejdet ofte kan udføres hurtigere og mere præcist, end når du selv vil kaste dig ud i arbejdet.

Hvis du også vil være helt sikker på, at fundamentet til dit næste byggeprojekt er så sikkert som muligt, så er det også en idé at kontakte en professionel til dit skruefundament. Du kommer nemlig til at få et resultat, som kan holde i mange år frem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om