Skruefundament: Fremtidens Fundament? | Pris | Installation

Hvis du vil have et stærkt og stabilt fundament, så er der mange fordele ved at vælge et skruefundament. Men hvad er det helt præcist, et skruefundament er? Hvorfor skal du vælge et skruefundament, og hvad koster det? Det kan du blive meget klogere på i denne guide.

Hvad er et skruefundament? 

Et skruefundament er en effektiv måde, der kan laves fundamenter på. Det smarte ved et skruefundament er, at du kan lave dit fundament hurtigere, end fundamenter der laves med beton. Med et skruefundament er der hverken behov for at grave eller lave støbearbejde. I 

stedet sættes skruer ned i jord, som allerede er fast. Nogle af skruerne der kan findes, har den egenskab, at de komprimerer jorden, i takt med at de kommer længere og længere ned i jorden. Det betyder, at skruefundament bliver solidt og stærkt, med det samme det installeres. 

Der er flere fordele ved at vælge et skruefundament til dit nye byggeri. Det gælder både for dig, som skal lave en carport, træhus, hegn, terrasse, hvis du skal opstille et solcelleanlæg eller andet, som kan kræve et fundament, som er ekstra stærkt. Lad os se på hvorfor du skal vælge et skruefundament. 

Derfor skal du vælge et skruefundament

En af de klare fordele ved et skruefundament er for det første, at det er hurtigere at lave end et fundament af beton. Der er ikke behov for lige så meget forarbejde, som der er ved betonfundamenter. Du skal nemlig ikke lave udgravninger og diverse støbearbejde med beton og lecablokke. 

En anden grund til at skruefundamentet er tidsbesparende er, at du ikke skal vente flere dage, før du må belaste skruerne. Når der f.eks. arbejdes med betonfundamenter, så skal betonen gerne tørre et par dage, før den er størknet og klar til tunge belastninger. Med et skruefundament må det belastes med det samme. Du kommer derfor hurtigere fra start og hurtigere i mål med det, du skal have bygget. Der er nemlig færre arbejdsprocesser, du skal igennem. Og du kan bygge fundamentet med det samme. 

En tredje årsag til at vælge et skruefundament er, at holdbarheden og sikkerheden er den samme som ved beton. Beton skal efter sigende kunne holde i op til 100 år – det er dog mest realistisk, hvis ikke betonen kommer i kontakt med vand og fugt. Det kan være svært at give garanti for, at et skruefundament kan holde i lige så mange år, men det er muligt, når skruerne har en bestemt tykkelse og er behandlet på en bestemt både. 

En fjerde god grund til at vælge et skruefundament er, at de kan skrues op og bruges et andet sted. Det kan være, at arealet under fundamentet skal bruges til noget andet. Eller måske vil du flytte placeringen af din terrasse, carport eller andet. Det betyder også, at du får en mere bæredygtig løsning, når du vælger et skruefundament, da materialerne kan genbruges. Det skyldes, at skruerne er langtidsholdbare og med gevind.

En femte god grund til at vælge et skruefundament er, at du kan bygge på jord, som måtte være forurenet – det er der f.eks. meget byjord, der er. 

En sjette grund til at du skal vælge et skruefundament er, at der kan laves en installation, som er vibrationsfri – selv når der arbejdes med skruer, som er op til 20 meter lange. Skruerne kan nemlig trænge igennem alle typer af jordbund. Det er også derfor, at der ikke er behov for gravearbejde, når de skal installeres. Fordi et skruefundament kan installeres vibrationsfrit, så gør det metoden ekstra ideel til områder, hvor der er tæt bebygget, eller hvor der generelt er lidt plads. 

Når man ser på de forskellige fordele ved et skruefundament, så er der ikke noget at sige til, hvis det beskrives som fremtidens fundament. Der er væsentligt færre omkostninger forbundet med at opsætte et skruefundament, og så kan både fundamentet og jorden genbruges bagefter, uden at jorden skal genopfyldes med ny jord. 

Kan du gøre det selv? 

Der er gode muligheder for, at du selv kan installere dit skruefundament – især hvis der er tale om fundamenter, som er mindre. Et skruefundament kan installeres alene med håndkraft – alt afhængigt af, hvor store skruerne er. Alternativt kan skruerne også bores ned i jorden ved hjælp af en håndholdt slagnøgle eller en boremotor med hydraulik. 

Skulle du gå hen og placere skruefundamentet forkert eller andet, så kan det ikke gå helt galt. Det bliver nemlig relativt ligetil at flytte det igen. 

Selvom et skruefundament er en lettere måde at lave fundamenter på, end når man sammenligner med fundamenter af beton, så kan det stadig være en stor opgave. Hvis du allerede kender dig selv godt nok til, at du ikke har tålmodigheden eller lysten til arbejdet, så hyr gerne en professionel. 

Derfor skal du bruge en professionel

Der vil altid være mange fordele at finde, når du hyrer professionel hjælp til et fundament. Den professionelle har haft fingrene i lignende arbejde tidligere – og det betyder, at arbejdet ofte kan udføres hurtigere og mere præcist, end når du selv vil kaste dig ud i arbejdet.

Hvis du også vil være helt sikker på, at fundamentet til dit næste byggeprojekt er så sikkert som muligt, så er det også en idé at kontakte en professionel til dit skruefundament. Du kommer nemlig til at få et resultat, som kan holde i mange år frem. 

Hvad er prisen på et skruefundament? 

Der er forskellige faktorer, der kan påvirke, hvad prisen for dit skruefundament bliver. Men – hvis du har indstillet dig på at hyre professionel hjælp, så begynd gerne at indhente tilbud på opgaven. Du kan starte med at kontakte 3 forskellige firmaer. På den måde får du en god finger på pulsen i forhold, hvad prisniveauet er. 

Du vil opleve, at der er forskellige faktorer, der kan påvirke prisen på dit skruefundament. For det første skal firmaet høre ind til, hvor stort fundamentet skal være. For det andet skal firmaet også høre ind til, hvad fundamentet skal bære. Det kan nemlig få betydning for, hvor store skruerne skal være i forhold til den belastning, det skal kunne holde. For det tredje vil firmaet også vurdere, hvor lang tid det vil tage dem at udføre opgaven, og hvor mange de skal være dertil. Det er nemlig alt sammen faktorer, som vil påvirke de omkostninger, de vil have for det arbejde, de udfører for dig. 

Når du har fået tilbud fra forskellige firmaer, kan du begynde at sammenligne priserne for skruefundamentet. Det kan være forskellige faktorer, du måske kigger efter, når du skal beslutte dig. Måske går du udelukkende efter den billigste pris, eller måske er det vigtigt for dig med de bedste materialer og et firma med mange års erfaring. Valget er op til dig, men der er heldigvis god hjælp at hente, når det netop kommer til installation af et skruefundament. 

Hvis du selv vil lave fundamentet, så er det stadig en fordel, at du kontakter forskellige firmaer. Der kan nemlig være penge at spare alt efter, hvor du køber dine materialer henne. Alt efter hvem du ringer eller skriver til, så kan der også være god rådgivning omkring, hvad du skal vælge, så du stadig kan få hjælp fra en ekspert til at komme bedst muligt fra start. 

Skriv et svar

4 × 2 =