Du har bestemt, at det er tid at anskaffe en carport, så din bil ikke skal stå udendørs i det danske, ubarmhjertige vejr.

Men hvad koster det at anskaffe en carport? Og skal det være en enkelt- eller en dobbelt carport? Skal carporten være arkitekttegnet eller vil du hellere have en standardløsning fordi budgettet spiller en rolle? I denne mini-guide kan du finde svar på alle disse spørgsmål samt finde ud af, hvorfor det er en fordel at få en carport med redskabsrum.

4.7/5 - 3 Stemmer

Carport pris

At anskaffe en carport behøver bestemt ikke at koste det hvide ud af øjnene. Der findes glimrende carporte med priser på under 10.000 kr, carporte som du kan sætte dit personlige præg på og få den til at passe til dit hus.

Vær opmærksom på, at billigere carporte kan f.eks være i trykimpregneret træ og dermed have behov for vedligeholdelse. Sørger du dog for at give træet den behandling, det har behov for, kan en sådan carport holde i mange år.

Ofte er de billigere priser på carporte at finde i de forskellige danske byggemarkeder. Og er du ikke til gør-det-selv, kan det godt give et sug i maven. For hvad vil det mon koste at få en carport sat op af fagfolk?

Også i dette tilfælde kan en carport fås til en mindre pris end forventet. Der findes firmaer, som producerer danske carporte i stål til 25.000 kroner inkl. moms. Hertil skal så lægges levering og montering.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på din nye carport

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på din nye carport. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
Screenshot 20211026 150451 Instagram 1
Foto: familiebyggerne

Enkelt carport eller dobbelt carport?

Nu du ved, at der findes attraktive, praktiske løsninger, som ikke kommer til at ruinere dig, er det tid at tænke over, om du har behov for en carport til en eller to biler.

Mange familier har ofte behov for 2 køretøjer og dermed kunne det friste at bygge en dobbelt carport. Du skal dog lige måle arealet, hvor du ønsker carporten bygget for at finde ud af, om der faktisk er plads til en dobbelt carport.

Det kan altid betale sig at snakke med en ekspert på området – de kan ofte se løsninger, som man ellers ikke havde fået øje på. Lad derfor eksperterne rådgive i dit valg, så du ikke senere kommer til at fortryde noget.

Artiklens sponsorerede sektion:

DCS a/s logo

Dansk Carport System A/S er sektionens sponsor. Virksomheden har mere end 20 års erfaring med fremstilling carporte til de danske hjem. Følg linket og find en carport, som passer til dit hjem.

Standard eller arkitekttegnet carport?

Der kan være mange fordele forbundet ved at få en arkitekt til at tegne din nye carport. For det første kan arkitekten skabe en harmonisk overgang mellem din eksisterende bolig og den nye carport.

For det andet kan vedkommende benytte samme slags materialer, eller lade arkitektoniske detaljer fra huset gå igen i carporten.

Og for det tredje kan du med en arkitekttegnet carport få sat alle genstande af vejen, som ikke pynter foran dit hus (skraldespande, cykler og andet “rod” som ofte skal være ved hånden, men ikke altid har en plads på din grund).

En arkitekttegnet carport kræver naturligvis et større budget men giver også mulighed for at skabe et flot indgangsparti til dit hjem.
Og lad os endelig være helt på det rene med, at en carport tegnet af en arkitekt giver dit hus et helt andet, mere fuldendt udtryk end en standard carport.

Screenshot 20211026 150613 Instagram
Foto: inredanytthus

Fordelen ved carport med redskabsrum

Hvad er fordelen ved at integrere et redskabsrum i din carport? Der er specielt én, nemlig at du kan have alt værktøj og andet tilbehør til bilen lige ved hånden.

Forestil dig selv på en kold, mørk, regnfuld  efterårsmorgen, hvor du skal på arbejde, og et eller andet ved din bil ikke fungerer. Du skal traske ud igennem regnen, rundt om huset og om i haven til din redskabsskur. Her står du og roder efter værktøj. Og når det er fundet, så skal du igennem regnen en gang til for at komme tilbage til bilen.

Hvis du havde haft en carport med redskabsrum, så havde det hele været lige ved hånden. Der havde ikke været behov for at trodse regnen, og du kunne have fået bilen igang i tørvejr.

En carport med integreret redskabsrum vil alt andet lige være en investering, også i tørt arbejdstøj, som du ikke vil fortryde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om