Hvilke kriterier vælger du dit hjem ud fra? Er det beliggenhed, størrelse eller alder på boligen…

Et hjem for de næste mange år

Hvilke kriterier vælger man sit hjem ud fra? Er det beliggenhed, størrelse eller alder på boligen? Og spiller ejendomsmægleren, der har boligen til salg, også en rolle?

Bedøm indlæg

For Karen og hendes mand var det hele oppe at vende, da de skulle udskifte deres rækkehus med et større parcelhus.

Familien søgte efter et hus, der kunne danne den fysiske ramme om familien i mange år frem. Derfor var der mange punkter på deres tjekliste, som de ikke umiddelbart ønskede at gå på kompromis med i forbindelse med deres huskøb.

Først og fremmest ville de gerne have et hus, der var stort nok. Helst 180 kvm. Og måske noget nybygget. Men disse tanker var de første, der blev droppet igen.

»Vi lavede en liste med alle de punkter, der var vigtige for os. Vi var langt fra enige, så vi måtte lave listen for at finde ud af, hvad der var vigtigt for os begge. Skoler, beliggenhed i forhold til byen, vores venner, familien og arbejdet. Så selve huset, dets årgang og type røg ret langt ned på listen. Huset kunne vi ændre på, men beliggenhed og område var primært«.

Børnene og byen i fokus

For Karen og hendes mand var især skolerne i området afgørende. Deres to børn var endnu små, men om ikke mange år frem i tiden, skulle de begynde i skole. Denne del krævede en del research.

»Vi kommer fra to forskellige steder i landet. Derfor havde vi svært ved at finde ud af, hvilken skole, der var god. Vores dreng nærmer sig skolealderen, så vi undersøgte meget om skolerne. Vi ville også stadig gerne være i cykelafstand til byen og bo et sted, der ligger i en god afstand fra vores arbejdspladser«.

I deres boligjagt oplevede Karen, at også sælgers ejendomsmægler havde en indvirkning på hendes oplevelse af husene.

»Vi mødte mange forskellige typer af ejendomsmæglere. Nogle havde vi en dårlig fornemmelse med. Ejendomsmæglerne, der brugte ufine kneb for at få os til at byde lidt højere. Men der var også vildt søde ejendomsmæglere, som tålmodigt viste os de samme huse mange gange uden brok«.

karens historie 1

Liggetiden blev sekundær

Længe var parret opsatte på at købe et hus i Åbyhøj. Men af flere årsager endte denne handel med at gå i vasken. »Det, at vi ikke fik det hus i Åbyhøj, var udslagsgivende for, at vi endte med huset i Risskov«.

Og netop huset i Risskov havde parret ellers tidligere fravalgt på grund af et af deres andre kriterier. Nemlig at liggetiden ikke måtte være for høj.

»Vi kiggede en del på liggetider. Det blev et af de parametre, der fyldte meget for os. I det område, vi skulle flytte fra, var den gennemsnitlige liggetid 10 dage. Så for os virkede mere end dét bekymrende. Det havde ret stor indvirkning på os. Vi havde kigget på huset i Risskov som et af de første. Men der gik otte måneder, hvor vi ledte, før vi alligevel endte med at vende tilbage til det«.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om