Hvad sker der, hvis uheldet er ude og dit hus brænder? Dækker din husforsikring og har du styr på…

Brandforsikring og husforsikring

Hvad sker der, hvis uheldet er ude og dit hus brænder? Dækker din husforsikring og har du styr på de forskellige regler?

Bedøm indlæg

Det er jo sådan med forsikringer, at vi betaler for en ydelse, som vi håber aldrig at få brug for. Og det gælder ikke mindst med brandforsikringen.

Du har sikkert for længst forstået, at du bør tegne en god og dækkende husforsikring, når du køber hus. Men har du tjek på, om den også indeholder en brandforsikring?

En brandforsikring skal hjælpe dig, hvis uheldet er ude, og dit hus brænder helt eller delvist ned.

Brandforsikringen dækker som udgangspunkt for genopførelsen eller istandsættelsen af huset efter brand.

En brandforsikring dækker ikke med et specifikt beløb, som udbetales efter skaden. Derimod erstattes boligen en til en med noget tilsvarende men nyt.

Det betyder i praksis, at brænder huset helt ned, betaler forsikringen for opførelsen af et nyt hus i tilsvarende materialer og størrelse. Er kun dele af huset ødelagt, dækker din brandforsikring for istandsættelse og genopførelse af disse dele.

Det er ligeledes din brandforsikring, der skal betale for genhusning, hvis din bolig er brændt til det ubeboelige. Forsikringen betaler for genhusning i den periode genopførelsen af dit hus står på.

Hvad dækker en brandforsikring ikke?

Har der været ild i dit hus, som har ødelagt møbler og andre ting, er det ikke brandforsikringen, der betaler for erstatningen af disse ting. Skader på indbo ved ildebrand skal dækkes af din indboforsikring.

Så hvis dit hus brænder, og alle dine møbler ryger med i flammerne, så dækker brandforsikringen kun selve bygningen. Din indboforsikring skal erstatte alle møbler, ting og andet løsøre.

Vær opmærksom på, at de forskellige forsikringstyper har forskellige navne alt efter forsikringsselskab. Du kommer derfor ikke udenom at gennemlæse policerne grundigt.

Det kan være en god ide at tage en uvildig rådgiver med på råd, så du er sikret, at du ikke overser væsentlige mangler i dine forsikringer.

Ekstra om brandforsikringen

Det er faktisk ikke lovpligtigt at tegne en brandforsikring, men det er dog et krav fra mange pengeinstitutter, hvis du skal optage et lån.

En brandforsikring udbetales ikke som pengebeløb, men derimod som betaling for de regninger, der kommer ifm. genopførelsen eller reparation af huset.

Der er forskel fra selskab til selskab, men i de fleste tilfælde dækker brandforsikringen ved skader forvoldt af ildebrand, direkte lynnedslag eller skader fra elinstallationer.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på detaljerne i dine policer, for der kan være stor forskel.

jumpstory download20200320 134654
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om