Berigtigelse af ejendomshandel er ikke et begreb, der ofte bruges i daglig tale. Men der dukker mange nye ord op, når du kaster dig ud…

Betydningen af ordet ‘berigtigelse’

Berigtigelse af ejendomshandel er ikke et begreb, der ofte bruges i daglig tale. Men der dukker mange nye ord op, når du kaster dig ud i den fagre nye verden med bolighandel.

Bedøm indlæg

Hos hjemsted.dk mener vi ikke, at det hele bør være så svært. Så vi forklarer her ordet ‘berigtigelse’ så kort og præcist som muligt.

Ordet ‘berigtigelse’ nævnes gerne en del, når en ejendomshandel er sat i gang. Berigtigelse af skøde, berigtigelse af ejendomshandel. Du har sikkert hørt udtrykket i mange forskellige sammenhænge. Men hvad betyder berigtigelse egentlig?

Slår du op i Den Danske Ordbog, står der: »medvirken til en handel ved at sørge for det rette juridiske forløb bl.a. i skøder og slutsedler« og »betaling af et skyldigt forløb, især i forbindelse med en handel«.

Ordbogen kommer også med et eksempel på brug af ordet: »alle med denne handels berigtigelse forbundne omkostninger betales af køberen alene«.

Hvad er berigtigelse?

Så langt så godt. Berigtigelse handler om afslutningen af en ejendomshandel. Det er et ord, der beskriver det, der sker, når salget gennemføres.

Helt konkret er det, efter købsaftalen er underskrevet af såvel køber som sælger, at købers rådgiver (som regel en advokat) kan sikre, at handlen gennemføres i praksis efter de i kontrakten aftalte forskrifter – at handlen berigtiges.

Og med ‘gennemføres i praksis’ menes selvfølgelig, at køber får ejendomsret over boligen, mens sælger modtager betalingen. Det sker ved berigtigelsen af handlen.

jumpstory download20200320 133242

Hvem berigtiger en handel?

Nu har vi styr på, hvad berigtigelse er. Men hvem skal så berigtige en handel?

Mange boligkøbere tror, at det er ejendomsmæglerens opgave. Men det er faktisk ikke tilfældet, selvom mange ejendomsmæglere alligevel gør det.

En ejendomsmægler kan og må godt berigtige en ejendomshandel, men hvis samme mægler også repræsenterer sælger, må vedkommende ikke rådgive køber også. Det er mod lovgivningen.

Som udgangspunkt er det bedst, at køber har sin egen uvildige rådgiver. F.eks. en advokat med erfaring i bolighandler. Denne kan sikre, at købsaftalen er i overensstemmelse med købers ønsker, samt stå for berigtigelse af ejendomshandlen. Dermed er der ingen tvivl om hvem, der rådgiver hvem i en bolighandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
pexels photo 891059
Læs mere

Hvad er en servitut?

Servitut. Hvad betyder det helt præcist? Du har sikkert allerede for længst opdaget, at det nærmest kræver en…