I forbindelse med et byggeri er en IBS-attest vigtig. Skulle der komme strid om servitutten, byggelinjen eller andet, så hjælper en IBS-attest.

Skulle der være tale om, at dit byggeri stoppes, så kan det være godt at vide, om det er bygherre eller landinspektør, som skal kontaktes.

Bedøm indlæg

Hvad er en IBS-attest?

IBS-attest står for identitets-, byggelinie- og servitutattest. Ved ‘identitet' menes der ejeren af ejendommen. Byggelinje og servitut siger noget om, hvorvidt en bygning er lovlig opført i forhold til gældende byggekrav og tinglyste servitutter.

En IBS-attest udstedes af landinspektøren, men da der ikke findes nogle specifikke udformningskrav til denne attest, så skal bygherre være meget opmærksom på attesten.

Man skal være opmærksom på tinglyste servitutter samt byggelovgivningens afstands- og højdebestemmelser.

Det kan afvige, men det er oftest bygherre, som skal sikre sig, at byggeriet er, som det skal være. Det betyder blandt andet, at byggeriet overholder alle gældende offentligretslige og privatretslige bestemmelser.

IBS-attest pris

Det er vigtigt at nævne, at en IBS attest skal udstedes af en praktiserende landinspektør med beskikkelse, som kan fastlægge skel.

Baseret på vores beregninger vil en landinspektørs samlede skelkonstatering, afsætning og IBS-attest pris ligge et sted mellem 4.795 kr og 15.250 kr.

Det er dog svært at give en konkret IBS-attest pris, da denne ofte udregnes fra opgave til opgave, siden omfanget svinger meget.

Hos Geodatastyrelsen kan du finde en liste over landinspektører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om