Vi har inddelt dit lejlighedskøb i fem faser. Hver fase er fyldt med inspirerende indhold og relevante produkter, så du kan træffe de rigtige boligvalg.

Hvad er dine ønsker og behov?

Drømmer du om en indflytningsklar lejlighed uden behov for renovering eller vedligeholdelse? Uanset hvad du drømmer om i forbindelse med et køb af en lejlighed, har vi fokus på at give dig det bedste overblik og løbende sikre, at du har det bedste udgangspunkt for at træffe de helt rigtige boligvalg.

Bedøm indlæg

Din boligdrøm bliver til virkelighed

Det er altid et godt sted at starte med drømmen og så arbejde videre derfra. Før din drøm om en lejlighed kan blive til virkelighed, skal du igennem en masse forskellige store og små overvejelser. Er din drøm at blive en del af det attraktive lejlighedskompleks med moderne faciliteter og suveræn udsigt? Eller drømmer du om at bo centralt, så der er kort vej til byen, jobbet, vennerne og børneinstitutionerne?

Research og bliv klædt på til at købe

Uanset om du har prøvet at købe bolig før, eller om det er første gang, så er der en masse ender, der skal mødes, før du kan realisere din boligdrøm. Drømme har ingen grænser, og det er derfor også vigtigt at få vendt de mange forskellige muligheder, du har. I din research vil du blive klædt bedre på og få dannet dig et overblik over, hvad der er de rigtige boligvalg for dig.

Boligkøbet er inddelt i fem faser

For løbende at sikre dig de bedste betingelser, så har vi inddelt dit boligkøb i fem faser. I hver af de enkelte faser vil vi præsentere dig for relevante værktøjer, artikler og den køberrådgivning, du skal bruge for at kunne træffe de rigtige boligvalg og komme godt i mål med købet af en helt ny lejlighed. 

Afklaringsfase: Klar til afklaring og forberedelse?

I jagten på drømmelejligheden er der 117 forhold, som skal afklares. Har du styr på juraen, finansieringen, byggeteknikken og hvilke forsikringer, som er mest hensigtsmæssige? Hvad har du selv styr på, og hvad kan du med fordel søge professionel rådgivning til?

Få de bedste betingelser for dit lejlighedskøb

Formålet med afklaringsfasen er at sikre dig de bedste betingelser, så du kan træffe de bedste valg og komme godt i mål med købet af lejligheden. Det er i afklaringsfasen, at du laver alt det indledende arbejde inden et potentielt køb, og det er arbejdet her og nu, som kan gøre en verden til forskel senere. Det er også her, at du skal overveje dine krav til lejligheden: Hvor stor skal den være, hvordan er grundplanen, og hvad med beliggenheden? Vil du bo centralt, kan du så leve med støj fra travle veje og mange mennesker? Det og andre spørgsmål skal du i denne fase spørge dig selv.

Research og få en overskuelig købsproces

Der er mange ender, der skal mødes, når du skal købe en lejlighed. For at din boligdrøm kan blive din boligvirkelighed, er det vigtigt, at du får lavet en masse grundigt research, der kan lægge fundamentet for en nem og overskuelig købsproces. Snak med dine venner, familie og netværk, som selv har været igennem en købsproces på en ejerlejlighed. Få også vendt dine drømme og udfordringer med fagfolk, der kan være med til at sikre, at du også får den nødvendige faglige sparring.

Projektstart: Klar til at starte dit boligkøb?

Du skulle nu gerne være klædt på til at forhandle købsprisen på plads. Er det den rigtige pris, som er listet i salgsopstillingen, eller er der nogen omstændigheder, som gør, at du skal have et afslag i købsprisen?

Når du står over for en af de største investeringer i dit liv, kan manglende research, planlægning og overblik betyde, at du tager uheldige beslutninger, som kan være svære at ændre på uden økonomiske konsekvenser. Erfaring og indsigt i de mange forskellige faggrupper i forbindelse med køb af en ny lejlighed vil betyde en verden til forskel.

En byggeteknisk rådgiver kan modvirke ubehagelige overraskelser

Det er ikke ofte, at der er lavet en tilstandsrapport til en ejerlejlighed eller en villalejlighed. Selvom lejligheden er forholdsvis ny, kender du ikke standen af boligen, og eventuelle fejl og mangler kan derfor blive grimme overraskelser i fremtiden.

Det er en god idé at få en byggeteknisk køberrådgiver eller en bygningssagkyndig til at gennemgå boligen sammen med dig. Det giver dig et bedre overblik over den egentlige stand på drømmelejligheden, og så kan der være en række forhold, som du kan bruge i en prisforhandling.

En rådgiver holder styr på jura og økonomi for dig

Lige meget hvad, så er det vigtigt at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, så du efterfølgende har mulighed for at trække handlen tilbage inden for seks dage. Advokatforbeholdet betyder i sidste ende forskellen på, om du skal betale 1% procent af købesummen for at annullere handlen eller om du kvit og frit kan gøre det.

Få købsaftalen på plads

Er prisen forhandlet på plads, skal der laves en købsaftale, som indeholder alle de vigtige informationer om dit boligkøb. Når begge parter har underskrevet købsaftalen, er der efterfølgende tre frister, som du skal være opmærksom på:

  • Fortrydelsesfristen
  • Frist for forbehold fra bank
  • Frist for forbehold fra advokat/rådgiver

Projekt afsluttes: Er du i mål med din drømmebolig?

Stort tillykke! Du har nu afsluttet boligkøbet. Diverse tidsfrister er udløbet, og du kan igen trække vejret og fejre, at du nu er blevet lejlighedsejer. Selvom du måske endnu ikke har fået nøglerne, og der stadig er et stykke vej før, du er helt på plads, så har du ikke desto mindre taget et stort skridt nu.

Din research som sikkert har budt på mange overvejelser og bekymringer har resultereret i, at du nu står som ejer af en ny lejlighed.

Få overblik over din videre boligrejse

Formålet med afslutningsfasen er at give dig et overblik over din videre rejse. Hvad end din planer er for din nye bolig, så har vi samlet relevant indhold og rådgivning, så du nemt og trygt kan komme videre fra dit boligkøb og realisere din drømmebolig. Selvom du er på plads med dit boligkøb, så er der stadigvæk en lang række forhold, som du skal være opmærksom på.

  • Renovering
  • Vedligeholdelse
  • Omlægning af lån
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om