Vil du have malet soklen, så er der flere ting, som der skal være styr på først.

Du finder i dette indlæg svar på de mest essentielle ting for sokkelmaling. Det vil inkludere priser, fremgangsmåde og hvad du skal være opmærksom på.

5/5 - 1 Stemmer

Derfor males soklen

Vedligeholdelse er ikke noget, du kommer uden om som boligejer. Her er listen typisk lang med forskellige typer af opgaver, der løbende skal klares for at opretholde standen på ens bolig. Her har de fleste typisk fokus på de opgaver, som har betydning for ejendommens æstetik og udstråling.

Det er derfor ikke altid ejendommens sokkel, der har første prioritet. Dog har soklen en stor betydning for udstrålingen af ejendommens facade. Vælger du at male ejendommens sokkel, er det også en lettere opgave at gå til, end at male hele facaden på ejendommen.

Der er grundlæggende flere fordele ved at male ejendommens sokkel. Først og fremmest bidrager det til at holde soklen sund, hvilket er nødvendigt, da vi har et hårdt klima i Danmark.

Ved at male ejendommens sokkel, med en maling der er vandafvisende, forhindrer du, at der kan trænge vand og fugt ind i selve konstruktionen. Det er med til at forlænge levetiden på din sokkel, som naturligvis skal udskiftes på et tidspunkt. 

Screenshot 20211031 154740 Instagram
Foto: pernille_wulf

Sokkelmaling pris

Din endelige pris er ofte afhængig af, hvilken type sokkelmaling du vælger, hvilken farve du er på jagt efter, samt hvilken mængde du skal bruge.

Prisen for sokkelmaling er forskellig fra det ene produkt til det andet. Tager vi udgangspunkt i 2,5 liter sokkelmaling, finder du priser fra omkring 150 kr., som rækker til 6 kvadratmeter og opefter. Mange af priserne på sokkelmaling ligger som regel fra 200 kr. og opefter.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af sokkel:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af sokkel. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Ligesom så mange andre malerprodukter, er der forskel på kvaliteten af sokkelmalingen. Du bør derfor se efter, hvilken sokkelmaling der stemmer overens med dit budget til opgaven, samt hvad den er god for.

Her bør du vælge en sokkelmaling, der er i stand til at beskytte din ejendom mod vind, regn og frost, som vi løbende får i Danmark.

Kan du selv male sokkel?

Hvis du overvejer at gøre maling af ejendommens sokkel til et gør-det-selv-projekt, er det naturligvis en mulighed. Sammenlignet med at skulle male hele ejendommens facade, så er det mere håndgribeligt at starte med at male soklen. For at komme bedst muligt i mål med maling af ejendommens sokkel, bør du følge nogle simple råd.

Når du skal i gang med at male ejendommens sokkel, bør du først og fremmest tjekke, om den er fast. Hvis ikke den er fast, kan det tyde på, at den skal repareres eller udskiftes helt.

Hvis den er fast, som den bør være, kan du gå i gang med at fjerne den løse maling på soklen.

Her er det en fordel at gøre sig umage med rengøring af soklen, så den er fri for skidt og snavs, som er dannet over de seneste år.

Til sidst bør du slibe overfladen på soklen, så den bliver fin og mat. Det kan du gøre ved brug af fint sandpapir eller en professionel slibemaskine. Slibearbejdet har en stor betydning for resultat, da det vil få malingen til at sætte sig bedre fast på soklen. Dermed vil resultatet holde i længere tid inden det evt. begynder at skalle.

Nu er soklen klar til grunding og en omgang maling efterfølgende. Hvis der er revner eller huller i soklen, bør du reparere disse for at få det bedste resultat. Er du i tvivl om, hvordan man reparerer huller eller revner i soklen, bør du opsøge en fagmand for at sikre den bedste rådgivning, inden du går i gang.

Hvad skal du være opmærksom på ved udendørs maling?

Når du generelt skal vælge maling, er der et hav af muligheder. Derfor er det ekstra vigtigt, at du vælger den rette maling til din sokkel. Da det er udendørs, at du maler din sokkel, kræver det også, at du vælger en maling, der er beregnet til det.

Det betyder blandt andet, at du skal forhøre dig hos malerfirmaet omkring en maling, der kan holde til vind, regn, frost og de temperaturforskelle, som vi oplever i løbet af året i Danmark.

Den rette udendørs maling vil blandt andet betyde, at malingen vil holde sig pæn i længere tid, end hvis du bruger en almindelig maling.

Foråret er den bedste tid at male i

Hvis du går med planer om at male ejendommens sokkel, er det vigtigt at time det med vejret og klimaet. Det har en stor betydning for det resultat, du får. Hvis det f.eks. har regnet, eller soklen er våd, er det bedre at vente, til det bliver tørt.

Disse vejrforhold gør nemlig, at malingen har sværere ved at sætte sig fast på soklen, hvorfor det kræver at blive malet om igen. Du kan derfor også undgå dobbeltarbejde ved at vælge en dag, hvor det er tørt.

Foråret er det typisk bedste tidspunkt på året at male soklen på. Her er vejret som regel hverken for koldt eller varmt, når du skal i gang med malerarbejdet.

Hvis vejret er under 15 grader eller stiger til over 25 grader, vil det påvirke resultatet gevaldigt. Derfor er en god huskeregel at vælge en dag på året, hvor der er tørt og en temperatur på mellem 15-25 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om