Vi har inddelt din tilbygning i fem faser. Hver fase er fyldt med inspirerende indhold og relevante produkter, så du kan træffe de rigtige boligvalg.

Drømmer du om en ny udestue, et ekstra børneværelse eller et større badeværelse? Skal du lave en tilbygning i form af en carport, eller drømmer du om et værksted? Har du selv idéerne, eller kunne du bruge nogle kreative indspark til at se mulighederne?

Lad fagfolk hjælpe dig, når du skal bygge til

Drømmen om optimering af din bolig er en god ting at arbejde ud fra. Men så melder der sig også spørgsmål om tilladelser, materialer og budget. Om der er tale om en udestue, en hel overetage eller en karnap, handler det for dig om at få alle enderne til at mødes, når du skal bygge til.

Jo før du inddrager en arkitekt eller ingeniør i dine byggeplaner desto bedre. De vil typisk kunne beskrive og synliggøre de forskellige muligheder i forbindelse med en tilbygning. De vil også hurtigt kunne give dig et økonomisk overblik, idet du vil kunne vise målfaste tegninger af opgaven og fremlægge konkrete ønsker til materialer, når du indhenter priser ved forskellige håndværkere. På den måde kan du få lavet et tilbud, der tager højde for alle detaljerne i din tilbygning. 

Bedøm indlæg

Afklaringsfase: Klar til afklaring og forberedelse?

Du har måske allerede drømmeboligen, men mangler ekstra plads? Om det er et ekstra værelse, en udestue eller badeværelse, er der stadig en masse forhold, som der skal tages stilling til. Har du styr på materialer, servitutter, forsikringer og den røde tråd i forhold det arkitektoniske? Hvad kan du selv bidrage med, og hvor kan du med fordel søge professionel rådgivning?

Prioriter research og rådgivning

Der findes mange spørgsmål, som du skal have afklaret og få svaret på. Formålet med afklaringsfasen er at sikre dig det bedste overblik og udgangspunkt, så du kan træffe de rigtige boligvalg og komme godt i mål med din tilbygning.

Om der skal laves en tilbygning på 25 eller 125 kvadratmeter, så er der mange ender, der skal mødes for, at din tilbygning bliver som ønsket og en tilbygning på 25 såvel som 125 kvadratmeter kan være lige komplekse og kræve lige meget research og rådgivning. Derfor er det vigtigt, at du får lavet en grundig research – få undersøgt, vurderet og vendt alle mulighederne. Det er en god idé, at få vendt dine overvejelser med fagfolk, så du kan komme godt fra start.

Erfaring, kendskab og faglighed kan betyde en verden til forskel for din tilbygning – “dårlige” valg af løsninger og materialer kan være svære at ændre på, når de først er taget uden, at det koster dig ekstra tid og ressourcer.

I 2006 kom der blandt andet nye skærpede krav til energiforbruget, både i nye og eksisterende bygninger. Det kan derfor være nødvendigt at søge rådgivning hos en ingeniør eller energikonsulent, når du planlægger en tilbygning. Rådgiveren kan hjælpe med at sikre, at tilbygningen lever op til de nye energikrav.

Projektstart: Klar til at starte din tilbygning?

Det er vigtigt, at du har det store overblik over dit byggeprojekt. Det er nu, at alle dine overvejelser og forhold skal være på plads.

Du skal have styr på, hvad lovgivningen, lokalplanen og servitutterne siger i forhold til din tilbygning. Alt fra forsikringer, kontrakter og energioptimering skal være på plads. Hvordan ser økonomien ud, og er der plads til uforudsete omkostninger? Hvor kan du selv gøre en forskel, og hvor skal du have hjælp fra en eller flere professionelle rådgivere?

Gør din tilbygningsdrøm til virkelighed nu

Om du gør det selv eller har valgt en professionel løsning, så er denne fase kulminationen på dine mange tanke, drømme og overvejelser – og det er nu, at du kan høste frugterne af dine forberedelser.

Når arbejdet med din tilbygning starter, vil du med stor sandsynlighed opleve adskillige større og mindre udfordringer, som fejlleverancer, forkert udførelse, tvister mm. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du selv magter, og hvad det vil sige at være bygherre.

Har du ikke erfaring med at styre et byggeprojekt, så kan du fordel få professionel hjælp til styring og kvalitetssikring af din tilbygning. En professionel rådgiver kan sikre, at du kommer godt i mål med tilbygningen.

Projekt afsluttes: Er du i mål med din tilbygning?

Stort tillykke! Du er nu i mål med din tilbygning, der giver dig mere plads og rum til at virkeliggøre dine boligdrømme.

Dit store arbejde har båret frugt, og du har givet dit hjem et løft, der kommer til at forsøde din hverdag. Uanset hvor stor din tilbygning er blevet, har den forhåbentligt givet din hverdag større kvalitet og øget værdien af din bolig.

Se tilbage på byggeprocessen

Formålet med afslutningsfasen er at evaluere din tilbygning og sikre, at der ikke er fejl og mangler. Og selvfølgelig at du er kommet godt i mål.

Selvom tilbygningen nu er meldt færdigt, er der stadig nogle forhold, der skal være styr på inden, du begynder at indrette og gøre brug af tilbygningen.

Få lavet en korrekt overdragelse

Inden tilbygningen en gang for alle overdrages til bygherren, så skal der laves en afleveringsforretning. I bedste fald er der ikke nogen fejl og mangler, og byggeriet kan uden videre overdrages. Men det er desværre sjældent, at et byggeri er fuldstændigt fejlfrit. Afleveringsforretningen er både formelt og juridisk bindende. Det er som udgangspunkt bygherren, der laver en skriftlig indkaldelse med dato og tidspunkt.

Når du har afsluttet dit nybyggeri, så anbefaler vi, at du gemmer alle dine dokumenter, så du har alt samlet ét sted og intet bliver væk. På den måde sikrer du dig det samlede overblik over, hvad der er blevet lavet på din bolig i årenes løb.

Vær opmærksom på dette, når du har bygget til

Selvom du er på plads med din tilbygning, så er der stadigvæk en lang række forhold, som du skal være opmærksom på.

  • Løbende vedligeholdelse af bygningen
  • Udendørsarealer skal anlægges eller vedligeholdes
  • Økonomisk overblik
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om