Hvordan ved man lige, hvilket lån, der er det bedste? Og hvem skal du spørge til råds om de mange forskellige lånetyper…

Find vej gennem junglen

Hvordan ved man lige, hvilket lån, der er det bedste? Og hvem skal du spørge til råds om de mange forskellige lånetyper og alle de økonomiske overvejelser, du ikke selv forstår dig på?

Bedøm indlæg

Når du planlægger at købe en bolig – eller måske allerede har fundet den, du drømmer om – skal du til at tænke på finansieringen. Men hvilket lån er det bedste for dig?

Kort svaret, så er det bedste boliglån for dig naturligvis dét lån, der passer bedst til dine behov – og som har den laveste pris. Så langt så godt.

Der er en række steps i processen med at tage et lån. De foregår ikke nødvendigvis kronologisk fra 1-4. Men som regel skifter du lidt rundt imellem dem. Uanset hvad, er det godt at være forberedt. Vi har listet punkterne superkort for dig.

Få en uafhængig rådgiver

I virkeligheden er dette og næste punkt somme tider to sider af samme sag. De fleste mennesker bruger nemlig deres egen bankrådgiver som økonomisk rådgiver under en bolighandel. Men eftersom denne jo også er sælger af bankens produkter, kan det på det varmeste anbefales, at du også finder dig en uvildig økonomisk rådgiver, der kan vejlede dig i din situation. Ikke kun hvad angår valget mellem de mange lånetyper.

Vælg et institut

For du skal selvfølgelig finde det pengeinstitut, som kan tilbyde dig de bedste vilkår. Det kan være din nuværende bank. Men det er så afgjort heller ikke umuligt, at du skal researche lidt og hente tilbud fra andre institutter også, for at finde det bedste tilbud.

Hvis du allerede har allieret dig med en uvildig økonomisk rådgiver, kan denne også guide dig gennem dette valg.

accounting analytics balance 209224 1

Forbered dig

Før du starter den reelle forhandling om dit kommende lån, bør du gøre dig klart, hvor længe, du forventer at blive boende i boligen og om du vil kunne klare rent økonomisk, at ydelsen på lånet stiger med tiden.

Dit forbrug, dit budget og dine fremtidsplaner har – eller bør have – indflydelse på dit valg af lån. Så før du går til dit første møde om lånet, skal du have helt styr på dit budget.

Find den rigtige låntype

Der findes mange forskellige lånetyper på markedet. Det vigtigste er, at du finder den låntype, der passer bedst til dig og dine behov. Du skal overveje ydelser, omkostninger, løbetid, afdragsfrihed og meget andet. Især i denne henseende, vil din egen økonomiske rådgiver helt sikkert vise sig at være en fordel.

floor plan 1474454 1280 8 2
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
glass ball on white surface 1126373 1
Læs mere

Vi skal ikke frygte en ny boligboble

De fleste kan huske, hvordan boligmarkedet gik helt grassat i nullerne, indtil det nærmest eksploderede, så… En boligboble…