Går du og drømmer om at bygge et nyt sommerhus, men er du nysgerrig på dine muligheder, og hvad de forskellige muligheder koster?

Så kan du gennem den artikel bliver klogere på, hvad prisen er for at bygge et nyt sommerhus, samt hvordan du kan spare penge på energibesparende løsninger i forbindelse med ‘projekt sommerhus nybyg'.

4.2/5 - 12 Stemmer

Hvad koster det at bygge et nyt sommerhus?

Et af de første spørgsmål der nok melder sig, hvis du overvejer et nybygget sommerhus er, hvad det koster.

Det korte svar er, at der findes forskellige prisniveauer, når det kommer til sommerhus nybyg. Prisen afhænger i stor grad af, hvor mange kvadratmeter der skal bygges, hvilken type sommerhus det skal være, og hvad du har af præferencer ift. materialevalg.

Den endelige pris for at bygge et sommerhus afhænger også af, om du vælger et typehus, der er tegnet på forhånd, eller om du ønsker at tegne et nyt fra bunden ved en arkitekt. Herudover skal du indregne, at prisen for nedrivning af et sommerhus, hvis der i forvejen er et eksisterende sommerhus på grunden.

Generelt er det sundt at have talt med banken om et budget, før processen sættes i gang. For du kan som udgangspunkt få bygget sommerhuse på ny efter forskellige budgetter. Du skal dog forvente, at

Prisen for et nøglefærdigt sommerhus, til en kampagnepris, kan koste i omegnen af 800.000 kr. til 900.000 kr.

Det er vel og mærket blot et estimat ud fra et klassisk sommerhus af træ på 60 m2.

Hvis du har skruet hænderne godt på i forhold til det håndværksmæssige, kan du lave en aftale om at medbygge et 80 m2 sommerhus for omkring 850.000 kr. Det er igen bare et estimat, hvor den endelig pris vil afhænge af materialevalg, samt hvilke dele af byggeprocessen, du selv kan overtage.

De fleste børnefamilier har som regel brug for mere plads end bare 80 m2, hvorfor du skal forvente, at det vil koste mere for dig. Her kan du som udgangspunkt forvente en pris på 1.300.000 kr. til 2.000.000 kr. alt efter, om du vælger medbyg eller en nøglefærdig løsning.

Screenshot 20211027 113054 Instagram
Foto: atjelde

Fordele ved at bygge et nyt sommerhus

Der er flere gode fordele ved at bygge et nyt sommerhus frem for at købe et eksisterende.

En af de store fordele er, at du sparer penge og tid på at skulle vedligeholde dit sommerhus. Fordelen er simpel. Byg sommerhus fra bunden, hvor alt er splinternyt, og der altid er garanti i flere år frem, som gør det ekstra sikkert at investere i sommerhus nybyg.

Derudover er fordelen ved et nybygget sommerhus, at du kan sætte præg på selv den mindste detalje. Du kan dermed vælge bæredygtige og sparsomme løsninger, som betyder, at du kan spare penge i fremtiden på dit forbrug. Derudover kan du vælge bestemte materialer eller detaljer, som du særligt har en kærlighed for. 

Når du bygger et sommerhus fra bunden, er du også med til at vælge, hvilken stil det skal være fra top til tå. Der er intet, der er overladt til tilfældighederne, hvorfor der sjældent er et kompromis, du skal indgå med dig selv, sammenlignet med når du køber et eksisterende sommerhus.

Hvad skal du være opmærksom på, når du bygger et nyt sommerhus?

Der er flere ting, som er vigtige, at du er opmærksom på, når du vælger at bygge et sommerhus på ny.

Først og fremmest skal du have økonomien på plads. Et budget er afgørende for, at du kommer i mål med sommerhuset til en rimelig pris. Dermed kommer du ikke til at bruge flere penge på huset, end hvad du har budgetteret, råd til eller det er værd.

Når du derfor er ude at se på nye sommerhuskampagner eller byggeudstillinger, kan du have en reel idé om, hvad der kan lade sig gøre inden for dit budget.

Hvis du er ude at se på dine muligheder for at bygge sommerhus, skal du være opmærksom på den samlede pris. Her skal du have en klar forståelse af og opgørelse over, hvad der er inkluderet i den samlede pris.

Hvad der måske er vigtigere er, hvad der ikke er inkluderet i den samlede pris. Hvis ikke du er opmærksom på det, kan byggeprojektet hurtigt blive dyrere, end hvad du havde estimeret med.

Når du skal have bygget et nyt sommerhus, er det blandt andet vigtigt at tage stilling til:

  • hvor mange kvadratmeter du ønsker at få bygget
  • hvor mange værelser det skal indeholde
  • hvilke løsninger der er bedst og billigst for dit ideelle sommerhus
  • vil du have plads til udendørsaktiviteter eller legeplads

Dermed får du den bedste løsning, der også er fremtidssikret for dig.

Screenshot 20211027 113102 Instagram
Foto: mokkieloa

Hvilke typer af sommerhuse kan du vælge imellem?

Er du nysgerrig på dine muligheder for typer af sommerhuse, som du kan vælge imellem?

Der findes i dag en række af forskellige færdigtegnede sommerhuse, som du kan vælge at få bygget. Disse typehuse er tegnet for den generelle danske familie i forhold til stil, materialer og design. Det du primært skal tage stilling til er, hvor mange kvadratmeter du ønsker, samt hvor mange værelser du ønsker i dit nye sommerhus.

Da der er flere firmaer, der tilbyder at tegne og bygge dit sommerhus i dag, kan du typisk vælge mellem forskellige typehuse. Her har en arkitekt tegnet forskellige typer af sommerhuse i forskellige stilarter.

Der er som regel en god chance for at finde en stil og et design, som falder i din smag. Det er som oftest også billigst at vælge et færdigtegnet sommerhus, frem for at få et arkitekttegnet sommerhus.

Det er det da et arkitekttegnet sommerhus som oftest kun bliver brugt til at bygge nyt sommerhus én gang. Du skal altså bruge erfarne rådgivere og igennem hele processen for et arkitekttegnet sommerhus, mens du ved typehus kan genbruge flere dele fra hele byggeprocessen.

Da de forskellige firmaer kalder deres typehuse forskellige navne, bør du selv undersøge de forskellige muligheder der er på markedet i dag. Der er som regel forskel på, hvilke materialer der bliver anvendt i de forskellige sommerhuse. Det kan f.eks. være træ, mursten eller noget helt tredje.

Konklusion på at bygge nyt sommerhus

Konklusionen på, hvad det koster at bygge et nyt sommerhus er kort fortalt meget varierende. Der er som udgangspunkt flere væsentlige faktorer, der påvirker den endelige pris.
Prisen afhænger derfor af, at du ved, hvor mange kvadratmeter grund du ønsker at have tilgængelig, hvor mange kvadratmeter sommerhuset skal være, hvor mange rum det skal indeholde og ikke mindst hvilke materialer, du ønsker at bygge sommerhuset af.

Ud fra en overordnet screening af markedet for sommerhuse, kan du forvente et prisestimat på 850.000 kr. for et færdigtegnet sommerhus på 60 m2.

Hvis du kan hjælpe til med at bygge noget af sommerhuset, også kaldt medbyg, kan du forvente, at du for samme pris kan få et sommerhus på 80 m2.

Der findes flere forskellige typer af sommerhuse, som du kan vælge at få bygget. De er typisk færdigtegnet af en arkitekt, hvor du kan sætte det sidste personlige præg.

Du har naturligvis også mulighed for at designe dit sommerhus fra bunden. Her kræver det, at du kontakter en arkitekt. Du kan med fordel vælge et byggefirma, der både kan hjælpe med at tegne og bygge dit nye sommerhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om