Har du behov for at bygge et skur i haven for at skabe plads til dine haveredskaber, græsslåmaskine, havemøbler og parasol? Det kan virke enkelt og måske ovenikøbet billigt at gå i gang med et sådant projekt.

Er du ikke en ekspert kan et haveskur godt gå hen og blive lidt af en udfordring. Her finder du vores overvejelser over emnet og råd til, hvordan du lettest og med mindst problemer kan bygge dit nye skur i haven

5/5 - 3 Stemmer

Hvad koster et skur i haven?

Et klassisk spørgsmål, som det er meget svært at svare på. Det kommer nemlig an på forskellige faktorer.

Et spørgsmål som du får behov for at svare på er “vil du selv bygge eller vil du hellere have et samlesæt?”.

At købe et skur i haven som samlesæt er lettere end selv at skulle samle de forskellige dele, der skal til for at bygge et haveskur.

Det er også dyrere, men der er også visse fordele:

  • du skal ikke spilde din tid med at finde frem til de materialer, du får behov for
  • samlesættet inkluderer alle dele, så du slipper for at stå og mangle vigtige dele
  • du ved med det samme, hvordan det kommer til at se ud
sparetip
 
Billige opsætninger af et isoleret haveskur:

Indhent tilbud på opsætningen af et isoleret skur til haven og brug tiden, der hvor du får mere ud af den. Du kan uforpligtende kende til prisen på en professionel opsætning og holde den op mod din egen. Det er en god ide - Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Køber du et haveskur som samlesæt kan du få dem helt ned til bare få tusinde kroner. Ofte vil materialerne ikke være af topkvalitet, men er du f.eks usikker på. hvor stort et skur, du skal bruge kan dette være en udmærket løsning på kortere sigt.

Ønsker du, at dit skur i haven skal være af træ, findes der også her glimrende samlesætløsninger, ofte til under 5.000 kroner. Vær opmærksom på, at disse skal være trykimprægnerede for at holde længere.

Har du ikke specielt meget håndværksmæssig erfaring kan et selvbygget skur i haven godt være et lidt for stort projekt for dig. Vær ærlig over for dig selv for ikke at investere i den forkerte løsning.

Det er ydermere vigtigt at understrege, at hvis miljømærkninger og andre klimacertificeringer er væsentlige for dig, så er det nok ikke de allerbilligste muligheder, du skal vælge. Det samme gælder, hvis kvaliteten af de enkelte materialer er i højsædet hos dig.

Høj kvalitet og lave priser går sjældent hånd i hånd.

Screenshot 20211026 150556 Instagram
Foto: lisashavehygge
sparetip
 
Få den bedst mulige pris på dit nye skur til haven

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på dit nye skur til haven. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Pris på et isoleret skur

Et haveskur som er isoleret er alt andet lige en langt bedre investering, specielt hvis du skal opbevare materialer, som dårligt tåler kulde eller fugt.

Ønsker du at isolere dit skur, er et trapeztag i plastik ikke en god løsning. Her bør du vælge bølgeeternit eller, allerbedst, tagpap som materiale til dit tag.

Skal dit skur i haven være relativt frostfrit, er det nødvendigt at bygge det med 100 mm isolering. Dette lag er nok til at holde den værste kulde fra døren. I et skur på 10 m2 vil det betyde en investering på omkring 3.500-4.000 kroner.

Men hvis omkostningerne er så relativt høje for at få dit haveskur isoleret, hvorfor så gøre det?

  1. Dit skur i haven kan være et udmærket sted for opbevaring af for eksempel frugt og grøntsager samt øl og sodavand. Disse madvarer skal helst skal stå køligt men ikke koldt, og et isoleret haveskur kan være en rigtig god løsning på problemet.
  2. Du kan lade maling stå i skuret, uden at den tager skade. Det er meget få maleprodukter, som tåler frost. Frosten ødelægger de hærdende og elastiske egenskaber i malingen.
  3. Isolerer du dit haveskur kan du også benytte det som hobbyrum og/eller værksted (hvis der er plads til det, naturligvis).
  4. Har du elektricitet i dit haveskur kan du stille en fryser i skuret. Her skal du være opmærksom på, at skuret skal være så godt isoleret, at det ikke bliver koldere, end fryseren kan tåle.
Screenshot 20211026 150543 Instagram
Foto: stall_garta
sparetip
 
Få den bedst mulige pris på dit nye isolerede skur

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på dit nye isolerede skur. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Fundament eller fliselægning i skuret

Når du starter med at bygge dit skur i haven, så er det vigtigt at støbe et fundament, som kan holde. Dette er vigtigt, specielt hvis du har tænkt dig, at dit skur ikke skal være isoleret.

Normalt er det tilladt at grave fundamenter på 90 cm, men ved en lille bygning som et skur i haven gælder denne regel ikke. For at sikre dit skur bedre mod frost og kulde kan du grave ud til fundament ned til 120 cm dybde.

Begå ikke den fejl at grave ud til fundament til dit haveskur i hånden. Det er hårdt arbejde at grave, og det er oftest ikke slæbet værd.

Med en minigraver får du udgravningen overstået hurtigere, bedre og med en brøkdel af arbejdet, som du ellers ville have skullet lægge i projektet.

Bygger du et skur i haven for at få plads til havemøbler, havetraktor og andre ting, som ikke har godt af fugt, er det en rigtig god idé at lægge flisegulv i skuret. Udover at være et æstetisk element har fliserne den fordel at være bedre til at holde fugt ude end det støbte fundament alene.

Flisegulv er også en god investering, hvis du påtænker at opholde dig meget i dit haveskur.

Fliserne kan lægges både før du bygger skuret og efter. Lægger du dem før, skal du huske at skabe plads til stolperne.

Taget til skuret

Efter at have støbt fundamentet og sat stolper og vægge op, er det tid at tænke på hvilket tag, som skal på dit skur i haven.

Et trapez-tag i plastik er den billigste løsning. Det er også en god måde at få lys ind i dit haveskur, hvis du vil undgå at installere elektricitet (som godt kan være en stor udgift på budgettet).

Husk endelig at benytte skruer med hætte, hvis du vælger trapez-taget og at skrue skruerne i den “høje” del af tagpladen. Så undgår du at få et utæt tag samt risikoen for, at dit haveskur begynder at rådne fra taget.

Ønsker du et bedre haveskur, måske ovenikøbet med isolering, er bølgeeternit en anden mulighed. Det er dyrere men giver også taget større modstandsevne mod f.eks uvejr.

Et tag i tagpap og med krydsfinér som basis er den dyreste mulighed, men omvendt også den med den bedste varighed. Et korrekt konstrueret tag med tagpap kan holde i mange år og er derfor værd at tage med i overvejelserne, specielt hvis du ønsker at skulle vedligeholde dit skur i haven mindst muligt.

I alle tilfælde, så husk endelig, at lade taget hælde en smule så evt. regn, sne og smeltevand ikke samler sig i pytter på taget (det kan på længere sigt danne fugtskader).

En hældning på mindst 2,5 cm per løbende meter giver vandet mulighed for at løbe væk og mindsker risikoen for fugt- og andre vandskader.

Elektricitet i skuret

At få elekticitet i dit haveskur kan godt blive en bekostelig affære. Men har du læst om fordelene

  1. mulighed for lys så du om vinteren kan finde din skovl til at skovle sne
  2. mulighed for at benytte dit skur i haven som værksted eller hobbyrum
  3. mulighed for at sætte en fryser op

så kan det måske pludselig godt svare sig at investere i en elektriker, som kan forbinde dit haveskur til elnettet. Det er ikke tilladt selv at foretage forbindelsen, med mindre du er en autoriseret elektriker.

Husk skadedyrssikring

Det er vigtigt at sikre dit skur i haven mod skadedyr som rotter og mår. Begge dyr har behov for meget små åbninger for at kunne klemme sig ind. Og er de ubudne gæster først indendørs, kan de være svære at få til at fortrække.

Støber du fundament til dit skur vil du allerede have sikret dig mod, at rotterne kan grave sig ind. Gør du ikke, kan du grave en rottesikring i form af et metalnet i rustfrit stål med en maskestørrelse på maksimalt 1 centimeter ned i mindst 60 cm dybde.

Herudover er det vigtigt at sørge for, at der ikke er huller eller sprækker, hvor disse skadedyr kan komme ind. Husk at både rotter, mus og mår har behov for meget mindre revner end du lige regner med. Er der et hul på størrelse med en 2-krone kan de komme ind.

Du kan naturligvis sætte rottekasser op. Husk at sørge for, at familiens husdyr og børn ikke kan komme til dem.

Du kan læse mere om rotter, og hvordan du kan undgå dem på din grund ved hjælp af rottespærre her, mens du kan finde en artikel om husmår her.

Til slut skal vi blot understrege vigtigheden af at undersøge reglerne for skur i haven, inden du går igang med byggeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 1 =

Artikler du måske vil synes om